Ευρωπαίος Επίτροπος Ασφαλείας: «Κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν “πέσει” η Μοσούλη»

Ευρωπαίος Επίτροπος Ασφαλείας: «Κίνδυνος εισροής τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν “πέσει” η Μοσούλη»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας προειδοποιεί για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη μετά την ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt.

«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει στην επιστροφή βίαιων μαχητών της οργάνωσης στην Ευρώπη», δήλωσε ο Τζούλιαν Κινγκ.

«Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμαστούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή», δηλώνει ο βρετανός ευρωπαίος επίτροπος.

Η από καιρό αναμενόμενη εκστρατεία για την εκδίωξη του ΙΚ από τη Μοσούλη ξεκίνησε χθες με τη συμμετοχή περίπου 30.000 ανδρών του ιρακινού στρατού, σιιτικών πολιτοφυλακών και Κούρδων μαχητών και υπό την αεροπορική υποστήριξη των ΗΠΑ και της Γαλλίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή