Τετραμερής συνάντηση με πρωτοβουλία Μέρκελ για την ειρήνη στην Ουκρανία

Τετραμερής συνάντηση με πρωτοβουλία Μέρκελ για την ειρήνη στην Ουκρανία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το γραφείο της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα πως η κα. Μέρκελ οργανώνει συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης με τους προέδρους Ρωσίας, Ουκρανίας και Γαλλίας, σε μία προσπάθεια να προχωρήσουν οι ενέργειες για την επίτευξη ειρήνης στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης την Τρίτη ανέφερε πως η Μέρκελ κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ώστα να «εκτιμήσουν την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ από την τελευταία τους συνάντηση και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα».

Ως προς την κρίση στη Συρία, εκπρόσωποι του Πεσκόφ ανέφεραν κατηγορηματικά πως αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά τη συνάντηση. «Ο πρόεδρος είναι ανοιχτός για συνομιλίες με όλους για το θέμα της Συρίας, το είπε ρητά χθες όταν μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ινδία. Όμως ο στόχος της αυριανής συνάντησης είναι η συνεδρίαση της ομάδας επαφής της Νορμανδίας», ανέφεραν από την Ουκρανία.

Οι τέσσερις ηγέτες έχουν σποραδικές συναντήσεις όπου συζητούν την εφαρμογή της συμφωνίας, οι οποίες οργανώνονται με πρωτοβουλία της Γερμανίας και της Γαλλίας. Τελευταία φορά συναντήθηκαν στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή