Αποκάλυψη εισοδημάτων μέσω… γαμήλιων τελετών

Αποκάλυψη εισοδημάτων μέσω… γαμήλιων τελετών

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο τέλος της εβδομάδας λένε στελέχη του οικονομικού επιτελείου ότι θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τα δύο νομοσχέδια που… σέρνονται από το 2015 και αφορούν την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και το «πλαστικό χρήμα». Τρόικα και Αθήνα βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και για τα δύο νομοσχέδια. Οπως σημειώνουν, ο συντελεστής θα φθάσει στο 60% και υποστηρίζουν ότι έτσι θα σπεύσουν αρκετοί να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους. Μάλιστα, στέλεχος της κυβέρνησης αναφέρει ότι του έχουν τηλεφωνήσει αρκετοί ενδιαφερόμενοι και εις εξ αυτών θέλει να παντρέψει το παιδί του φέρνοντας «μαύρο» χρήμα από το εξωτερικό. Οπως φαίνεται, ο γάμος αυτός θα είναι ο πρώτος που θα έχει κουμπάρο το Δημόσιο, καθώς θα εισπράξει το 60% των κεφαλαίων που θα φέρει στην Ελλάδα ο ευτυχής μπαμπάς.

Ανεβλήθη για τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2014 ο χθεσινός πλειστηριασμός δύο μονάδων παραγωγής των Ενωμένων Κλωστηρίων. Η αναβολή δόθηκε έπειτα από αίτημα εκπροσώπων του ΙΚΑ, στο οποίο η εταιρεία μαζί με την εφορία οφείλει 85 εκατ. ευρώ. Αυτή η εξέλιξη δεν βοηθάει στην εξυγίανση της επιχείρησης, καθώς δεν δίνεται ο απαιτούμενος χρόνος στον ενδιαφερόμενο επενδυτή να προχωρήσει στην αξιολόγηση των 17 εργοστασιακών μονάδων του πτωχευμένου ομίλου. Οπως αποκάλυψε η «Κ», πίσω από την πρόσφατη υποβολή οικονομικής πρότασης για να λειτουργήσει η εταιρεία βρίσκεται επενδυτικό fund, με έδρα το Λουξεμβούργο, που εκπροσωπεί γνωστή ελληνική επιχειρηματική οικογένεια.

Βαριά ήττα για ΑΣΚΕΒΕ

Τη δυσαρέσκεια έναντι των κυβερνητικών πολιτικών φαίνεται ότι πληρώνει η παράταξη των επαγγελματοβιοτεχνών που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΣΚΕΒΕ συγκέντρωσε το 14,55% των ψήφων από 21,4% το 2013 και υποχώρησε στην τέταρτη θέση από τη δεύτερη όπου βρισκόταν, ενώ οι έδρες της μειώθηκαν σε 7 από 11. Από την άλλη, παρά την αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, η οικεία σε αυτό συνδικαλιστική οργάνωση, η ΠΑΣΚΜΜΕ, με επικεφαλής τον Γ. Καββαθά, αναδείχθηκε ξανά πρώτη δύναμη στις εκλογές της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΒΕ), αυξάνοντας μάλιστα το ποσοστό της σε 50,70% από 48,04% το 2013 και τις έδρες της από 25 σε 27.

Αποχωρεί η παλαιά φρουρά του Μαρινόπουλου

Αλλο ένα στέλεχος της παλιάς φρουράς του Μαρινόπουλου αποχώρησε από την εταιρεία. Ο λόγος για τον κ. Φοίβο Καρακίτσο, εμπορικό διευθυντή του ομίλου. Ο κ. Καρακίτσος είχε αναλάβει αυτήν τη θέση μετά τη συμφωνία του Μαρινόπουλου για την εξαγορά της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Κρόνος – Καρακίτσος Α.Ε., της οποίας ο κ. Καρακίτσος ήταν διευθύνων σύμβουλος και μέτοχος. Η αλυσίδα, που βρίσκεται στην Πάτρα, θα μεταβιβασθεί στην «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης», τη νέα εταιρεία που θα αναλάβει τον έλεγχο του Μαρινόπουλου και ορισμένων θυγατρικών του.

Στον «αέρα» τουριστική επένδυση στη Χίο

Η μέχρι σήμερα διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος πλήττει πλέον ευθέως τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Επτά μήνες μετά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της υπαγωγής του τουριστικού επιχειρηματικού σχεδίου στη Χίο (φωτ.) «Κεραμεία Ξενοδοχειακή Τουριστική Α.Ε.» στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων, ο επενδυτικός φορέας ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής της επένδυσης. Η επένδυση 100 εκατ. ευρώ χαρακτηρίστηκε στρατηγική, με την υπογραφή επτά υπουργών. Ο επενδυτικός φορέας ζητεί, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Τουρισμού έγγραφες διαβεβαιώσεις και εγγυήσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στο νησί, καθώς και για την προστασία της επένδυσης, διότι, όπως σημειώνει, αν συνεχισθεί η παρούσα διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος, θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή