Το σπίτι του απόμαχου Πασοκτζή

Το σπίτι του απόμαχου Πασοκτζή

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Μουζέλης τουλάχιστον θα έπρεπε να το ξέρει. Την Κασσάνδρα την είχε καταραστεί ο Απόλλων να προφητεύει την αλήθεια αλλά να μην την πιστεύει κανείς. Για την ακρίβεια, κατά τον μύθο, ο θεός είχε φτύσει στο στόμα την κόρη του Πριάμου όταν εκείνη δεν ανταποκρίθηκε στις ερωτικές του διαθέσεις. Οι πρόγονοί μας ήξεραν να σαρκάζουν ακόμη και τους θεούς τους. Παριστάνουν τον ωραιότερο από τους θεούς πάντα άτυχο με τις γυναίκες. Και για την άλωση της Τροίας είχε προειδοποιήσει η Κασσάνδρα, και τον Αγαμέμνονα προσπάθησε να προειδοποιήσει για την επικείμενη δολοφονία του. Ας επιστρέψουμε τώρα από τον Απόλλωνα στον θνητό κ. Μουζέλη. Οταν, λοιπόν, γράφει πως η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να δημιουργήσει ένα αυταρχικό καθεστώς τύπου Ερντογάν ή Πούτιν είναι μια «κασσανδρική φαντασίωση», στην πραγματικότητα λέει πως όσοι το υποστηρίζουν αυτό υποστηρίζουν την αλήθεια, απλώς δεν τους πιστεύει κανείς. Βασικά δεν τους πιστεύει ο κ. Μουζέλης.

Ο κ. Μουζέλης το έγραψε αυτό σε ανοιχτή επιστολή, με την οποία προσπαθεί να δικαιολογηθεί στους «58» επειδή δέχθηκε να συμμετάσχει στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος παρά τω κυρίω Κιμούλη, τον σεμνό υπηρέτη του σανιδίου. Επειδή, δε, υποθέτω ότι αυτός ο αριθμός «58» δεν σας λέει και πολλά, σας υπενθυμίζω πως επρόκειτο για κίνηση πανεπιστημιακών, νυν και πρώην, οι οποίοι επεχείρησαν να ανασυστήσουν την περίφημη «Κεντροαριστερά». Φαίνεται όμως ότι η «Κεντροαριστερά» δεν επιθυμεί την ανασύστασή της, ως εκ τούτου, οι 58 αντί να γίνουν 59 έγιναν 56 και κατόπιν επέστρεψαν οίκαδε αφήνοντας μια γλυκιά ανάμνηση κεντροαριστερής ασυνεννοησίας στην ατμόσφαιρα του δημοσίου βίου.

Το επιχείρημά του είναι ατράνταχτο. Ο κ. Τσίπρας δεν θα εγκαταστήσει αυταρχικό καθεστώς, πρώτον, διότι δεν το θέλει ο ίδιος και, δεύτερον, διότι, ακόμη κι αν το ήθελε, δεν θα μπορούσε να μείνει στην Ευρωζώνη. Κι αν έφευγε από την Ευρωζώνη, αν δηλαδή ολοκλήρωνε το «παράλληλο πρόγραμμα» το οποίο συνεχίζει να εφαρμόζει με συνέπεια, τότε μήπως το αυταρχικό καθεστώς θα του ήταν απαραίτητο για να επιβιώσει πολιτικά; Ομως, πάντα κατά τον κ. Μουζέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να μετατραπεί στον δεύτερο πόλο της δημοκρατίας, όπως παλιά ήταν το ΠΑΣΟΚ. Και όσοι δεν το πιστεύουν αυτό υποσκάπτουν το μεταπολιτευτικό δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Τι άλλο λέει ο κ. Μουζέλης από τους Κουρουμπλήδες, Σπίρτζηδες και τα λοιπά σαπιοκάραβα του ΠΑΣΟΚ που είδαν φως στον ΣΥΡΙΖΑ;

Το δημοκρατικό παραμύθι λέει πως τον ΣΥΡΙΖΑ τον τροφοδότησε το πασοκικό λούμπεν προλεταριάτο. Διάφοροι καιροσκόποι που εποφθαλμιούσαν υπουργεία και λοιπά γραφεία. Αγνοούμε όμως ότι το κυβερνητικό κόμμα το τροφοδότησαν και επίλεκτα μέλη της πασοκικής νομενκλατούρας, και δη της εκσυγχρονιστικής. Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, πρώτος και καλύτερος, ο κ. Λιάκος και τώρα ο κ. Μουζέλης. Tόσα πρόσφεραν στον τόπο. Αξίζουν τη συμπάθειά μας.

Η Αννα Φόνσου έκανε το Σπίτι του Ηθοποιού για να περιθάλψει τους απόμαχους συναδέλφους της. Για τους απόμαχους της Κεντροαριστεράς ευτυχώς προνοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι σαν το σπίτι του απόμαχου Πασοκτζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή