Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού ο Ολιβιέ Ντεκότ

Ειδικός Σύμβουλος του υπουργού Πολιτισμού ο Ολιβιέ Ντεκότ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ορίστηκε ο κ. Ολιβιέ Ντεκότ, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του Διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη.

Η επιλογή του Ντεκότ, που μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήταν διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας, είχε γίνει κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Το φιλότεχνο κοινό την είχε υποδεχθεί με ανακούφιση και ενθουσιασμό, όμως η συνεργασία με το Μουσείο δεν εξελίχθηκε όσο ομαλά όσο ήλπιζαν και οι δύο πλευρές. Το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτώβρη, το Μουσείο Μπενάκη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως: «O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους».

Όπως όλα δείχνουν, ο Γάλλος φιλέλληνας δεν σκοπεύει να αποχωρήσει ακόμα από τον ελληνικό δημόσιο και καλλιτεχνικό βίο, αφού μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα από την αποχώρησή του από το Μπενάκη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού η ανάληψη από μέρους του ενός νέου ρόλου, αυτού του ειδικού συμβούλου του Υπουργού Πολιτισμού, κου. Αριστείδη Μπαλτά. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο κ. Ολιβιέ Ντεκότ, ανώτερος δημόσιος λειτουργός του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας απεδέχθη την πρόταση να εργαστεί ως Ειδικός Σύμβουλος προσφέροντας τις υπηρεσίες του στο γραφείο του Υπουργού.

Ο κ. Ντεκότ θα αναλάβει να προτείνει στρατηγικούς και επιχειρησιακούς άξονες για την εθνική και διεθνή πολιτιστική πολιτική -ιδίως όσον αφορά στη σύγχρονη δημιουργία- και να μεταφέρει  την εμπειρία του από την πολιτιστική βιομηχανία, τη διεθνή συνεργασία και τη διεύθυνση πολιτιστικών ιδρυμάτων στην Ιταλία και την Ελλάδα, με γνώμονα την προβολή του  ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Η απόφαση για τη συνεργασία του διακεκριμένου φιλέλληνα με το γραφείο του Υπουργού Πολιτισμού, αποτελεί επιθυμία τόσο του κ. Μπαλτά όσο και της Υπουργού Πολιτισμού και Επικοινωνίας της Γαλλίας κ. Audrey Azoulay, όπως διατυπώνεται σε κοινή επιστολή τους προς τον κ. Ολιβιέ Ντεκότ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή