ΣτΕ: Σε εξέλιξη η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες

ΣτΕ: Σε εξέλιξη η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 17:30 η διάσκεψη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για να κρίνει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η αιφνίδια ασθένεια του συμβούλου επικρατείας Αριστόβουλου Βώρου που νοσηλεύεται με έμφραγμα αλλά και η κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, κατά αντιπροέδρου του ΣτΕ, εκ των πλέον εγκρίτων, μετά από δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνισή τους προ ημερών για θέματα της προσωπικής του ζωής, αποτελούν νέα δεδομένα.

Νωρίτερα, τόσο η ασθένεια του κ. Βώρου, όσο και η απουσία από τις διασκέψεις και άλλου δικαστικού, του αναπληρωτή κ. Δημ. Αλεξανδρή, είχαν θέσει εν αμφιβόλω τη συνέχιση των διασκέψεων.

Παράλληλα, η πειθαρχική διαδικασία που κινήθηκε χθες κατά του αντιπροέδρου του ΣτΕ που μετέχει της Ολομελείας, έχει φορτίσει έτι περαιτέρω το κλίμα μέσα στο δικαστήριο και είναι άγνωστο πόσο και πώς θα επηρεάσει τη σημερινή διάσκεψη.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανώτατοι δικαστικοί, καλούνται να ψηφίσουν για το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι οι προσφυγές των καναλιών (αν είναι παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία) προκειμένου το δικαστήριο να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης και να κρίνει αν ο νόμος της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες είναι συνταγματικός η όχι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή