«Αλλαγή γενιάς» στην ΟΝΝΕΔ: Το στοιχείο που έφερε ικανοποίηση

«Αλλαγή γενιάς» στην ΟΝΝΕΔ: Το στοιχείο που έφερε ικανοποίηση

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας. Ο βασικός λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ήδη με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις διαδικασίες που έχουν πραγματοποιηθεί, ο στόχος που τέθηκε εξ' αρχής για ανανέωση έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής που έχει συσταθεί για την επανίδρυση έχουν υπογράψει 32.000 μέλη για να γυρίσει σελίδα η ΟΝΝΕΔ. Ο αριθμός προκαλεί ικανοποίηση, καθώς θεωρείται πως ένα μεγάλο σώμα νομιμοποιεί την νέα διαδικασία, η  οποία στηρίχθηκε σε ένα πρωτοποριακό σχέδιο που προέβλεπε πως σύνεδρος εκλέγεται όποιος φέρει 30 υπογραφές.  Τελικά εξελέγησαν 950 σύνεδροι που σε λίγες ημέρες θα εκλέξουν και τον νέο πρόεδρο της οργάνωσης.

Το πιο σημαντικό στατιστικό όπως προκύπτει από όσα έχει συγκεντρώσει η εν λόγω επιτροπή που έχει επωμιστεί την επανίδρυση είναι πως το 56% των μελών είναι κάτω των 23 ετών. Αυτό πρακτικά λένε οι καλά γνωρίζοντες πως αποτυπώνει το πέρασμα σε μία άλλη γενιά που «τελειώνει» με τις ομαδοποιήσεις και τους «φοιτητοπατέρες» που ήλεγχαν μέλη και στελέχη και δημιουργούσαν φράξιες εντός της νεολαίας.

Αυτή άλλωστε είναι και η επιθυμία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιδιώκει να έχει στο πλευρό του, εν όψει και πιθανών πολιτικών εξελίξεων μία δραστήρια και υγιή νεολαία, που δεν θα λειτουργεί με τις παλιές λογικές.

«Η ΟΝΝΕΔ άλλαξε γενιά» λένε ήδη κορυφαία κομματικά στελέχη που βλέπουν με ικανοποίηση την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και να δίνει το στίγμα της αλλαγής φιλοσοφίας που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης.

Τρεις στην κούρσα

Το συνέδριο ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή με ομιλία του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη και ολοκληρώνεται δύο μέρες μετά, την Κυριακή. Για την ηγεσία της οργάνωσης, εκτός του Κώστα Δέρβου που θεωρείται και επικρατέστερος, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει και οι Θανάσης Βαμβίνης και Ανδρέας Καρασαρίνης.

Η διαδικασία προβλέπει πως οι υποψήφιοι πρόεδροι πρέπει να συγκεντρώσουν τις υπογραφές του 20% των συνέδρων, δηλαδή των 950. Ωστόσο για λόγους ακόμα μεγαλύτερης δημοκρατικότητας και πολυφωνίας, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το όριο αυτό να «χαμηλώσει»,  έτσι ώστε αν κάποιος έχει πρόθεση να θέσει υποψηφιότητα, να διευκολυνθεί. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το βράδυ με την εκλογή του νέου προέδρου. Την ίδια ώρα πάντως υπάρχουν και αντιδράσεις, καθώς πριν λίγα 24ωρα κυκλοφόρησε ένα κείμενο που έχει τον τίτλο «Πρωτοβουλία για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ» και ζητά η εκλογή του προέδρου να γίνει από τη βάση και όχι από το συνέδριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή