«Κλείδωσαν» για τις 11 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ

«Κλείδωσαν» για τις 11 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κλείδωσε» και επίσημα η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εθνικών εκλογών στην ΠΓΔΜ για τις 11 Δεκεμβρίου, με στόχο να δοθεί τέλος στην πολιτική κρίση.

Τα τέσσερα μεγαλύτερα κόμματα της χώρας έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία- η ημερομηνία της οποίας έχει αλλάξει δύο φορές αυτό το χρόνο, καθώς η αντιπολίτευση υποστήριζε ότι οι συνθήκες διεξαγωγής δεν θα διασφάλιζαν μία ελεύθερη και δίκαιη ψήφο.

Η ΠΓΔΜ έχει βυθισθεί σε βαθιά πολιτική κρίση από το Φεβρουάριο του 2015 λόγω αποκαλύψεων, που συνδέονταν με σκάνδαλα παρακολουθήσεων, διαφθορά στα ανώτερα κλιμάκια της κυβέρνησης και άλλες παραβάσεις.

Ύστερα από κύμα διαδηλώσεων, η Ε.Ε. παρενέβη για να ενθαρρύνει τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων για τη διοργάνωση πρόωρων εκλογών.

Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν συμφωνήσει τον Αύγουστο ότι η 11η Δεκεμβρίου θα είναι τελικά η ημερομηνία διεξαγωγής, αλλά η επίσημη ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη από τον πρόεδρο του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιανόβσκι.

Υπό κανονικές συνθήκες οι βουλευτικές εκλογές θα διεξάγονταν το 2018.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή