Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων

27' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Airotel

Τα ξενοδοχεία του Ομίλου Airotel διαθέτουν συνολικά 20 πλήρως εξοπλισμένες συνεδριακές αίθουσες, χωρητικότητας έως 280 ατόμων, καθώς και χώρους δεξιώσεων χωρητικότητας έως 450 ατόμων. Στην Αθήνα η αλυσίδα προσφέρει τις επιλογές των Airotel Stratos Vassilikos (5 αίθουσες 20-280 ατόμων και συνολική δυναμική έως 600 άτομα), το Airotel Alexandros Hotel (3 αίθουσες των 260 ατόμων) και το Airotel Parthenon Hotel (2 αίθουσες των 45 και των 110 ατόμων). Εκτός Αθηνών, το Achaia Beach Hotel προσφέρει 4 ευρύχωρες, φωτεινές αίθουσες, χωρητικότητας 20-130 ατόμων, ενώ στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται ο καταπράσινος κήπος του. Τέλος, το πλήρως ανακαινισμένο Galaxy στην πόλη της Καβάλας διαθέτει 4 πλήρως εξοπλισμένες συνεδριακές αίθουσες, χωρητικότητας 15-220 ατόμων.

• Tηλ. 210-6400720, www.airotel.gr

Aldemar

Η αλυσίδα Aldemar διαθέτει οκτώ resort ξενοδοχεία στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Ολυμπία. Συνεδριακούς χώρους διαθέτουν και οι τρεις αυτοί προορισμοί, άρτια σχεδιασμένους από λειτουργική και αισθητική άποψη και με πλήρη, σύγχρονη τεχνολογική υποδομή. Συγκεκριμένα, στην Κρήτη (στον Λιμένα Χερσονήσου), το Aldemar Knossos Royal διαθέτει δύο συνεδριακές αίθουσες 840 ατόμων. Στην Καλλιθέα της Ρόδου, το Aldemar Amilia Mare διαθέτει έναν συνεδριακό χώρο δυναμικής 1.140 ατόμων και το Aldemar Paradise Village 2 αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 330 ατόμων. Στη δυτική Πελοπόννησο (στη Σκαφιδιά) το Aldemar Olympian Village διαθέτει ένα συνεδριακό κέντρο 450 ατόμων. Καθένα από αυτά τα resort ξενοδοχεία αποτελεί μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την εργασία με τη διασκέδαση –αλλά και ιδανική πρόταση διακοπών– σε κάποιες από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

• Tηλ. 210-6236150, www.aldemar-resorts.gr

Capsis

Η εταιρεία Καψής Α.Ε. ειδικεύεται 40 χρόνια στον συνεδριακό τουρισμό. Το Out of the Blue, Capsis Elite Resort στο Ηράκλειο της Κρήτης, εγκεκριμένο από το EC Conference Division, περιλαμβάνει 16 αίθουσες συναντήσεων (χωρητικότητας 9-1.000 ατόμων). Ο όμιλος διαθέτει, επίσης, το Athens Capsis Cultural Exhibition & Conference Centre στο Μαρούσι της Αττικής, με 8 αίθουσες δυναμικής 40-200 ατόμων. Εχει εύκολη πρόσβαση (50 μ. από τη λεωφόρο Κηφισίας, μόλις 20 λεπτά από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», 15 λεπτά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμαρουσίου και δίπλα στην εθνική οδό και στο Ολυμπιακό Στάδιο), πανοραμική θέα από το roof garden και χώρο στάθμευσης για 35 αυτοκίνητα.  

• Tηλ. 210-6142083-7,www.capsis.com

Chandris

Η αλυσίδα Chandris έχει στην ιδιοκτησία της πέντε ξενοδοχεία, στα οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις συνεδριακές υποδομές. Το Metropolitan στην Αθήνα (10 αίθουσες συνολικής δυναμικότητας 1.260 ατόμων), το THE MET στη Θεσσαλονίκη (13 αίθουσες συνολικής δυναμικότητας 1.080 ατόμων), τα Corfu Chandris Hotel & Villas και Dassia Chandris Hotel & Spa στην Κέρκυρα (4 αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 970 ατόμων) και το Chios Chandris Hotel στη Χίο (2 αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 230 ατόμων) προσφέρουν «πολυμορφικούς» χώρους για κάθε είδους εκδήλωση ή συνάντηση, με δωρεάν WiFi και πλούσιο φυσικό φως στις περισσότερες αίθουσες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι χώροι του ΤΗΕ ΜΕΤ, που ξεχωρίζουν για το ντιζάιν τους.

• Tηλ. 210-9484730, www.chandris.gr 

Divani

Και οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου Διβάνη είναι σε θέση να φιλοξενήσουν συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις κάθε είδους. Το ανακαινισμένο Divani Caravel, λίγα λεπτά από το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, διαθέτει χώρους συναντήσεων συνολικού εμβαδού 4.000 τ.μ., με χωρητικότητα 12-1.300 ατόμων, όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν κάθε είδους εκδηλώσεις. Το Divani Palace Acropolis, με θέα στην Ακρόπολη και 1.500 τ.μ. συνεδριακών χώρων, έχει δυναμική έως 400 άτομα. Στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, στο Καβούρι, το Divani Apollon Palace & Thalasso διαθέτει αίθουσες χωρητικότητας έως 1.500 ατόμων. Στο κέντρο της Λάρισας, το Divani Palace Larissa διαθέτει συνεδριακό κέντρο 500 τ.μ., που μπορεί να υποδεχθεί έως 500 άτομα. Τέλος, το πλήρως ανακαινισμένο Divani Meteora, σε μοναδική τοποθεσία κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, προσφέρει σε μια έκταση 2.000 τ.μ. έναν πλήρως ανακαινισμένο συνεδριακό χώρο δυναμικής έως 1.000 ατόμων.  

*Τηλ. 210-7207000, divanis.com

Domotel

Σε επέκταση των συνεδριακών του εγκαταστάσεων προχώρησε ο όμιλος Domotel, με την πρόσφατη προσθήκη του Συνεδριακού Κέντρου Excelixi Convention Center, δίπλα στο Domotel Kastri. Στις φυσικά φωτιζόμενες αίθουσές του περιλαμβάνονται ένα σύγχρονο αμφιθέατρο –το μοναδικό στην Αθήνα εντός ξενοδοχειακής μονάδας– με 3 καμπίνες ταυτόχρονης διερμηνείας, αίθουσα έως 550 ατόμων με 2 καμπίνες ταυτόχρονης διερμηνείας, 16 αίθουσες συναντήσεων έως 50 ατόμων και 4 αίθουσες Η/Υ χωρητικότητας έως 33 ατόμων. Ο κήπος και οι φροντισμένοι εξωτερικοί χώροι, ιδανικοί για εκδηλώσεις, team building, workshops και cocktails, συμπληρώνουν τις δυνατότητες του Κέντρου. Στα μενού των εστιατορίων του κυρίαρχη θέση έχουν τα βιολογικά προϊόντα Ελλήνων παραγωγών.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συνεδριακοί χώ ροι του Domotel Les Lazaristes, χωρητικότητας έως 800 ατόμων, αποτελούνται από 6 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες, και το Roof Garden με πανοραμική θέα στην πόλη.

Στο Domotel Xenia Volos, η αίθουσα Grand Ballroom, 548 τ.μ., διαιρείται σε 4 μικρότερες. Συνυπολογίζοντας τη βεράντα της, αγγίζει τα 700 τ.μ., εξυπηρετώντας έως 600 άτομα.

Στο Domotel Anemolia στην Αράχωβα, το Συνεδριακό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων, που συνδέεται με το ξενοδοχείο, είναι συνολικής χωρητικότητας 500 ατόμων.

Στο χαρακτηρισμένο ως μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς Domotel Arni στην Καρδίτσα, η αίθουσα Θέατρο, έως 140 ατόμων, είναι πλήρως εξοπλισμένη για κάθε είδους επαγγελματική συνάντηση, ενώ δύο αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 150 ατόμων διατίθενται στο Domotel Neve στον Παλαιό Αγ. Αθανάσιο.

• Τηλ. 2310-647500, http://www.domotel.gr

Grecotel

Η Grecotel, η μεγαλύτερη ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα, διαθέτει συνεδριακούς χώρους σε πολλές μονάδες της. Το Olympia Riviera Resort, στην Ηλεία, περιλαμβάνει 3.500 τ.μ. συνεδριακών χώρων με 15 αίθουσες και 33 break out rooms, συνολικής χωρητικότητας έως 3.000 άτομα. Ολες οι αίθουσες διαθέτουν φυσικό φως και θέα. Το resort φημίζεται για τις άψογες υπηρεσίες τροφοδοσίας και οργάνωσης κάθε είδους εκδήλωσης, ενώ προσφέρει διαμονή σε 643 δωμάτια. 

Tο Grecotel Corfu Imperial στην Κέρκυρα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εταιρική και επαγγελματική συνάντηση. Οι 4 αίθουσες, συνολικής χωρητικότητας 650 ατόμων, διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ η εκπληκτική θέα και το πράσινο τοπίο συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για μια επιτυχημένη εκδήλωση. Το resort διαθέτει 274 δωμάτια.

Αλλά και το Grecotel Cape Sounio, ένα business resort με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα, πλάι στη θάλασσα και στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, προσφέρει 6 συνεδριακές αίθουσες χωρητικότητας έως 300 ατόμων, με σύγχρονο εξοπλισμό (προβολείς οροφής, βιντεο-οθόνες, μικροφωνικές εγκαταστάσεις, βάθρο ομιλητή, κ.λπ.) και πλήρη τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, έχει δυνατότητα φιλοξενίας σε 150 δωμάτια, μπανγκαλόου και βίλες μοναδικής αισθητικής, καθώς και διοργάνωσης δεξιώσεων ή προετοιμασίας επαγγελματικών γευμάτων από εξειδικευμένο προσωπικό, υπό την εποπτεία του βραβευμένου executive chef Σάκη Τζαννέτου. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται Grecoland, χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά, open-air spa με θεραπείες ayurveda και ελικοδρόμιο.• Tηλ. 210-3743600 

ATTIKH

ΑΥΤΟΝΟΜΑ

Αίγλη Ζαππείo 

Aριθμός αιθουσών: 3  

Χωρητικότητα: 1.250 άτομα

Ενα καταπράσινο περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί το ιδανικό σημείο για να «αποδράσετε» από τον θόρυβο της πόλης. Ο πολυχώρος περιλαμβάνει καφέ και εστιατόριο, τα οποία είναι πιστοποιημένα με ISO και HACCP, κινηματογράφο και κήπο που διατίθενται για εκδηλώσεις. Εχει εύκολη πρόσβαση με όλα τα μέσα μεταφοράς και ιδιόκτητο πάρκινγκ.

• Tηλ. 210-3369300, www.aiglizappiou.gr 

Athens Metropolitan

Expo 

Aριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 25-15.000 άτομα

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο λειτουργικά κέντρα για συνέδρια, εκθέσεις και εκδηλώσεις στη Νότια Ευρώπη. Βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία δίπλα από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει πολλές διαφορετικές χρήσεις. Το Metropolitan Expo αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκθέσεις, επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και συμπόσια, σεμινάρια και κάθε είδους εκδηλώσεις, ανεξάρτητα από τον αριθμό των συμμετεχόντων. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε τεχνικές υπηρεσίες, εστίαση και φιλοξενία.

• Tηλ. 210-3542900, www.metropolitanexpo.gr

Athinais Cultural Center 

Αριθμός αιθουσών: 4-8  

Χωρητικότητα: 100-1.300 άτομα

Κτίριο βιομηχανικής αισθητικής του 20ού αιώνα, με χώρους 1.600 τ.μ. Οι αίθουσες είναι διακοσμημένες με σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης, ενώ εντός του χώρου λειτουργούν Μουσείο Διαχρονικής Τέχνης, μουσικές και θεατρικές σκηνές, εστιατόρια και μπαρ. Συνεργάζεται με το Mamidakis Catering (πιστοποίηση HACCP και ISO). Ανετη πρόσβαση.   

• Tηλ. 210-3480000, www.athinais.com.gr 

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος 

Αριθμός αιθουσών: 7  

Συνολική χωρητικότητα: 763

Το Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δ» αποτελεί ένα σύμπλεγμα αιθουσών, εντευκτηρίων και αμφιθεάτρων με πλήρη τεχνολογική υποστήριξη (σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα). Το Μεγάλο Αμφιθέατρο, που αποτελεί την καρδιά του συγκροτήματος, είναι μια πολυτελής κατασκευή με 418 πλήρως εξοπλισμένα συνεδριακά καθίσματα. Διαθέτει σύστημα μικροφωνικής εγκατάστασης, σύστημα ταυτόχρονης μετάφρασης σε πολλές γλώσσες, ενώ παράλληλα λειτουργεί οπτικοακουστικό σύστημα για «ζωντανές» αναμεταδόσεις.  

• Tηλ. 210-6503002, www.demokritos.gr  

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.400 άτομα

Συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο σύγχρονης αισθητικής, υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, με δυνατότητες εσωτερικής αναδιάταξης. Οι αίθουσες «Αντιγόνη» και «Ιφιγένεια», με τεράστια ευελιξία στη διάταξη θέσεων και σκηνής, μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε είδους εκδήλωση. Η «Θόλος», το ημισφαιρικό θέατρο εικονικής πραγματικότητας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος ειδικών εκδηλώσεων. Εύκολη πρόσβαση από το κέντρο της Αθήνας και την παραλιακή ζώνη. Διαθέτει δωρεάν πάρκινγκ.

• Τηλ. 212-2540000, www.hellenic-cosmos.gr

Μέγαρο Μουσικής Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών  

Αριθμός αιθουσών: 18

Χωρητικότητα: 8.000 άτομα

Σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας, το Μέγαρο Μουσικής, συνολικής έκτασης 143.000 τ.μ., προσφέρει αίθουσες συνεδριάσεων, λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους και φουαγιέ 12.000 τ.μ. Συνδέεται με το μετρό της Αθήνας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από μεγάλα ξενοδοχεία. Μέλος των συνεδριακών ενώσεων AIPC και ICCA. Διαθέτει χώρο στάθμευσης 750 θέσεων.  

• Τηλ. 210-7282000, www.maicc.gr 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση  

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 1.100 άτομα

Η Κεντρική Σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 860 άτομα, εκ των οποίων 350-400 στην πλατεία και τα υπόλοιπα σε δύο θεωρεία. Η Μικρή Σκηνή, αμφιθεατρικής διάταξης, έχει μέγιστη χωρητικότητα 216 ατόμων σε πλήρη διάταξη. Επιπλέον, το κτίριο περιλαμβάνει αίθουσα εκθέσεων και διαλέξεων, σχολικής διάταξης και χωρητικότητας 140 θέσεων, αλλά και εκθεσιακό χώρο 650 τ.μ. Τέλος, μικρότερες συναντήσεις μπορούν να φιλοξενηθούν σε 4 φουαγιέ. Πρόκειται για ανοιχτούς χώρους, 125 τ.μ. έκαστος.

• Tηλ. 210-9005800, www.sgt.gr

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Hotel Grande Bretagne  

Αριθμός αιθουσών: 15  

Χωρητικότητα: 800 άτομα

Δεκαπέντε αίθουσες εκδηλώσεων σε 1.100 τ.μ., που φιλοξενούν από 6 έως 800 συνέδρους, έχουν έναν κοινό παρονομαστή: τη διαχρονική κομψότητα του ξενοδοχείου, που αποτελεί ορόσημο της υψηλής φιλοξενίας στην καρδιά της Αθήνας.

• Tηλ. 210-3330.000, www.grandebretagne.gr

King George 

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 450 άτομα

Στο κέντρο της πόλης, το King George προσφέρει έναν εμπνευσμένο προορισμό για εκδηλώσεις όλων των ειδών. Το Ballroom παίρνει τη μορφή που επιθυμείτε, από γάμους και επίσημα γεύματα μέχρι διαλέξεις και συναντήσεις εταιρειών, ενώ η ομάδα επαγγελματιών του ξενοδοχείου μπορεί να δημιουργήσει για εσάς μια τέλεια εκδήλωση, διαμορφωμένη ακριβώς στις απαιτήσεις σας. 

• Tηλ. 210-3222210, www.kinggeorgeathens.com

NJV Athens Plaza 

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 300 άτομα

Βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος και είναι ιδανικό για μικρού μεγέθους εταιρικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Οι αίθουσες διαθέτουν σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ προσφέρονται και υπηρεσίες catering με μεγάλη ποικιλία από πιάτα της ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας.

• Τηλ. 210-3352400, www.njvathnesplaza.gr

Titania 

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Με εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά ιστορικά μνημεία, σύγχρονα εμπορικά πολυκαταστήματα και νυχτερινή διασκέδαση, το Titania διαθέτει δύο συνεδριακά κέντρα, τα οποία προσφέρουν πακέτα που προσαρμόζονται στις ανάγκες των πελατών.

• Τηλ. 210-3326220, 210-3326222, www.titania.gr 

Hilton

Αριθμός αιθουσών: 23

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Ιδανικό για πολυτελείς εταιρικές εκδηλώσεις με μεγάλο αριθμό φιλοξενουμένων. Οι ειδικά σχεδιασμένες αίθουσες διαθέτουν φυσικό φως, αυτόνομο κλιματισμό, εργονομικές καρέκλες, μικρό μπαρ με αναψυκτικά και τηλεφωνική σύνδεση με το κέντρο γραμματειακής υποστήριξης. Βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, μόλις 25 λεπτά από το αεροδρόμιο με το μετρό.

• Tηλ. 210-7281000, www.hiltonathens.gr 

Crowne Plaza     

Aριθμός αιθουσών: 14

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Οι υψηλής τεχνολογίας αίθουσες διαθέτουν φυσικό φωτισμό και είναι ιδανικές για επιχειρηματικές εκδηλώσεις, με τη μεγαλύτερη να μπορεί να φιλοξενήσει συνέδρια έως 400 ατόμων. Βρίσκεται εκτός δακτυλίου, κοντά σε σταθμό του μετρό και σε μικρή απόσταση από το Μέγαρο Μουσικής και το Κολωνάκι.

• Tηλ. 210-7278000, www.cpathens.com

President   

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 1.350 άτομα (συνολική χωρητικότητα)

Ολες οι αίθουσες έχουν σύγχρονη αισθητική, κοσμοπολίτικες πινελιές και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε είδους εκδήλωση: από μια μικρή συγκέντρωση μέχρι έναν κομψό γάμο ή ένα συνέδριο 600 ατόμων. Βρίσκεται σε μια ζωντανή, εύκολα προσβάσιμη και ασφαλή περιοχή, κοντά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

• Tηλ. 210-6989000, www.president.gr

 

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-1

Radisson Blu Park

Αριθμός αιθουσών: 3  

Χωρητικότητα: 890 άτομα

Το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο, κοντά στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει αίθουσες με «state of the art» εξοπλισμό: τη Silver Forest με εντυπωσιακό θεατρικό σκηνικό δάσους και τις Atlantis και Green Garden με πλούσιο φυσικό φως. Το βραβευμένο rooftop restaurant-bar St’Astra, με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό, διατίθεται για ιδιωτικές εκδηλώσεις. Παρέχεται και χώρος στάθμευσης.

• Τηλ. 210-8894500, www.rbathenspark.com 

Novotel Athènes  

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Οι πλήρως ανακαινισμένες αίθουσές του σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην παρεμβάλλονται κολόνες. Τέσσερις από αυτές έχουν φυσικό φωτισμό, ενώ όλες είναι εφοδιασμένες με υψηλών απαιτήσεων οπτικοακουστικό εξοπλισμό και WiFi. Το Roof Garden με πανοραμική θέα στην Αθήνα διατίθεται και για ιδιωτικές εκδηλώσεις δίπλα στην πισίνα. Το Novotel Αθηνών βρίσκεται στο κέντρο αλλά εκτός δακτυλίου, πολύ κοντά σε τρεις σταθμούς μετρό. Παρέχεται δωρεάν ιδιόκτητος υπόγειος χώρος στάθμευσης.

• Tηλ. 210-8200700, www.novotel.com , www.novotelathens.gr

Astir Palace

Αριθμός αιθουσών: 18  

Χωρητικότητα: από 50 έως 1.100 άτομα

Σε μια καταπράσινη χερσόνησο δίπλα στη θάλασσα και με άμεση πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το resort περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Arion, Α Luxury Collection Resort &Spa και το The Westin Athens. Οι συνεδριακές αίθουσες διαθέτουν άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές σε συνδυασμό με προσεγμένη εσωτερική διακόσμηση και στην πλειονότητά τους έχουν φυσικό φωτισμό και θέα στη θάλασσα. Ανετο πάρκινγκ.

• Tηλ. 210-8902000, www.astirpalace.com 

Athenaeum InterContinental Athens

Αριθμός αιθουσών: 40

Χωρητικότητα: 3.500 άτομα

Διαθέτει τη μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα στην πόλη, το Athenaeum Ballroom, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.500 άτομα. Επίσης, το εντυπωσιακό Acropolis Terrace με δυναμικότητα 1.000 ατόμων και θέα στην Ακρόπολη. Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από το ιστορικό κέντρο.

• Τηλ. 210-9206000,  www.athenaeumintercontinentalathens.com

Grand Resort Lagonissi

Αριθμός αιθουσών: 15  

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την πολυτέλεια, τις υπηρεσίες και τις υποδομές ενός πεντάστερου ξενοδοχείου-resort. Το πρόσφατα ανακαινισμένο συνεδριακό κέντρο Grand Hall, συνολικού εμβαδού 3.625 τ.μ., διαθέτει κεντρική σκηνή στην πιο μεγάλη και υπερσύγχρονη αίθουσά του, δύο φουαγιέ και ανοιχτή βεράντα με θέα στη θάλασσα και προσφέρεται για συνέδρια, εκθέσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Επίσης, υπάρχουν 6 διαφορετικού ύφους εστιατόρια, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις για χαλάρωση και ευεξία. Σε απόσταση 50΄ από την Αθήνα, 20΄ από το αεροδρόμιο και 60΄ από το λιμάνι του Πειραιά.

• Tηλ. 22910-76000, www.lagonissiresort.gr

Sofitel Athens Airport

Αριθμός αιθουσών: 10  

Χωρητικότητα: 600 άτομα

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων εντός του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών προσφέρει το πλεονέκτημα της άμεσης πρόσβασης σε χώρους με τέλεια ηχομόνωση και συνεδριακές υποδομές και, παράλληλα, εύκολη και γρήγορη μετακίνηση εντός και εκτός Ελλάδας, αν χρειαστεί. Οι αίθουσες διαθέτουν σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές και χώρους εργασίας με μοντέρνα αισθητική, αλλά και προσωπικό άρτια εκπαιδευμένο. Το ξενοδοχείο διαθέτει δύο εστιατόρια, ένα εκ των οποίων παραμένει ανοιχτό όλο το 24ωρο.

• Tηλ. 210-3544000, www.sofitel-athens-airport.com  


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-2

Mεσσηνία  

Costa Navarino

Αριθμός αιθουσών: 12

Χωρητικότητα: 2.200 άτομα

Το 5.000 τ.μ. υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο House of Events της πολυβραβευμένης Costa Navarino διαθέτει το Great Hall χωρητικότητας 1.300 ατόμων, καθώς και 11 επιπλέον αίθουσες με δυναμική 15-200 ατόμων. Παρέχει απόλυτη ευελιξία στη διαμόρφωση των αιθουσών του, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, 6 θαλάμους διερμηνέων, αλλά και εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για καφέ και lunch breaks. Σχεδόν όλες οι αίθουσες έχουν φυσικό φως. Το συγκρότημα περιλαμβάνει, επίσης, δύο πολυτελή ξενοδοχεία, δύο signature γήπεδα γκολφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa κ.ά., ενώ ο φυσικός πλούτος της γύρω περιοχή, η ιστορία και οι παραδόσεις της προσφέρονται για εξερεύνηση και χαλαρά διαλείμματα.

• Tηλ. 210-9490200, www.costanavarino.com

Elite City Resort  

Αριθμός αιθουσών: 8  

Χωρητικότητα: 1.500 άτομα

Με θέα τον Μεσσηνιακό κόλπο, το Elite City Resort στην Καλαμάτα διαθέτει πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Το αυτόνομο Elite Blue Conference Centre, με εμβαδό 5.000 τ.μ., αποτελείται από 8 συνεδριακές αίθουσες με όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες, διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν από 20 έως 1.500 άτομα. Το Elite City Resort διαθέτει 57 δωμάτια και 3 σουίτες και το Elite Villas διαθέτει 82 δωμάτια, 3 σουίτες και 15 διώροφες κατοικίες.

• Τηλ. 27210-22434, www.elite.com.gr

Κορινθία

Club Hotel Loutraki  

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 900 άτομα

Το πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο του Λουτρακίου διαθέτει υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και υψηλών προδιαγραφών σε έναν ενιαίο χώρο 900 τ.μ., που μπορεί να χωριστεί σε μικρότερους, και με οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Το ξενοδοχείο διαθέτει 255 δωμάτια και 20 σουίτες, ενώ στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί το μοναδικό καζίνο της Πελοποννήσου και spa. Βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα.

• Tηλ. 27440-60500, www.clubhotelloutraki.gr

Alkyon Resort & Spa

Αριθμός αιθουσών: 5  

Χωρητικότητα: 1.390 άτομα

Βρίσκεται στο Βραχάτι, σε απόσταση μιας ώρας από την Αθήνα. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, συνολικού εμβαδού 1.145 τ.μ., διαθέτουν αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες, με φυσικό φωτισμό, που μπορούν να φιλοξενήσουν από μια μικρή συνάντηση 10 ατόμων μέχρι ένα συνέδριο 630 ατόμων. Η υποδομή πρόσβασης στο Διαδίκτυο στη διάρκεια συνεδρίων είναι εξαιρετικά ευέλικτη, κατάλληλη και για άτομα με αναπηρία, με τη δημιουργία αποκλειστικών κρυπτογραφημένων εικονικών δικτύων, αλλά και διασύνδεση, έπειτα από συνεννόηση, με τοπικά εταιρικά δίκτυα των πελατών. Το ξενοδοχείο έχει πιστοποίηση προσβασιμότητας ΑμεΑ και διαθέτει 165 δωμάτια και σουίτες. Το εστιατόριο Sky Bar Restaurant προσφέρει γευστικές εμπειρίες της διεθνούς και μεσογειακής κουζίνας, καθώς και μεγάλη ποικιλία τοπικών κρασιών.  

• Tηλ. 27410-52010, 210-6425393, www.alkyonhotel.gr

Λακωνία  

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-3

Kinsterna Hotel   

Αριθμός αιθουσών: 2  

Χωρητικότητα: 250 άτομα

Το βυζαντινό αρχοντικό Kinsterna, μόλις 7 χλμ. από τη μαγευτική μεσαιωνική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, διαθέτει 2 χώρους ιδανικούς για εταιρικά retreats, συνέδρια, σεμινάρια, λανσάρισμα νέων προϊόντων ή συσκέψεις. Η ατμοσφαιρική βιβλιοθήκη του αρχοντικού φιλοξενεί έως 50 άτομα, ενώ η νέα συνεδριακή του αίθουσα μπορεί να καλύψει ανάγκες έως και 200 ατόμων. Το Kinsterna Spa, οι μοναδικές μεσογειακές γεύσεις στα δύο εστιατόρια, το παραδοσιακό ελληνικό πρωινό και οι δύο εξωτερικές πισίνες ενισχύουν την εμπειρία των συνέδρων. Επιπλέον, μπορείτε να πάρετε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες του κτήματος, καθώς στα 18 στρέμματα της έκτασής του αναβιώνουν όλες τις παλαιές εργασίες, όπως ο τρύγος και το πάτημα των σταφυλιών, η παραγωγή τσίπουρου, το μάζεμα και το πάτημα των ελιών στο ιπποκίνητο λιοτρίβι. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα για ιππασία, ποδηλασία και πεζοπορία.  

• Tηλ. 27320-66300, www.kinsternahotel.gr

Αργολίδα 

AKS Hotels & AKS Porto  

Heli Conference Centre

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 1.200 άτομα

Σε έναν διαχρονικό προορισμό απόδρασης του διεθνούς jet-set, το Πόρτο Χέλι, απέναντι από τις γραφικές Σπέτσες, η AKS Hotels έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο αυτόνομο συνεδριακό κέντρο με κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε είδους εκδήλωση, καθώς οι χώροι του μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες συνεδρίων αλλά και εκθέσεων. Το ξενοδοχείο AKS Porto Heli διαθέτει 204 δωμάτια και 10 σουίτες, ενώ το κοντινό, πλήρως ανακαινισμένο, AKS Hinitsa Bay διαθέτει 206 δωμάτια και 10 σουίτες.

• Τηλ. 27540-98.000,  www.aksconference.com


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Κως

Kos International  

Convention Centre   

Αριθμός αιθουσών: 30

Χωρητικότητα: 7.000 άτομα 

Eνα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της Μεσογείου βρίσκεται στην καρδιά του Kipriotis Resorts Complex, με πέντε ξενοδοχειακές μονάδες 4 και 5 αστέρων, συνολικής δυναμικής 1.520 δωματίων. Το KICC στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό αυτόνομο κτίριο τριών ορόφων. Πρωτοποριακό design, μοντέρνα υλικά και τεχνολογία αιχμής επιστρατεύτηκαν για ένα κτίριο σχεδιασμένο με συνεδριακές προδιαγραφές. Με δυνατότητα φιλοξενίας 5.500 ατόμων, σε 20 αίθουσες, με κεντρική αίθουσα 2.300 ατόμων και εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ., το KICC έχει φιλοξενήσει με επιτυχία μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά και παγκόσμια συνέδρια, με υψηλές απαιτήσεις διοργάνωσης. Διαθέτει εγκαταστάσεις catering, που μπορούν να καλύψουν περισσότερα από 2.000 άτομα. Σε απόσταση 300 μέτρων από το KICC, το Kipriotis Panorama Conference Center μπορεί να προσφέρει επιπλέον 10 αίθουσες με χωρητικότητα 1.500 ατόμων. Το συγκρότημα βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κω, η οποία έχει φτιάξει ένα δυνατό brand name στον συνεδριακό κλάδο και ιδιαίτερα στα ιατρικά συνέδρια, μια και είναι η γενέτειρα του Ιπποκράτη.

• Tηλ. 22420-57000, www.kipriotis.gr

Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa   

Αριθμός αιθουσών: 21

Χωρητικότητα: 1.500 άτομα

Διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες συνεδρίων χωρητικότητας 125-500 ατόμων και 18 μικρότερες σπονδυλωτές αίθουσες συσκέψεων (10-30 ατόμων) που μπορούν να συνδυαστούν και να καλύψουν κάθε ανάγκη. Επίσης, 500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, γραφεία και αίθουσα Τύπου, λόμπι, χώρους διαλείμματος, γκαλερί, τεχνική και οπτικοακουστική υποδομή, γραφείο εξυπηρέτησης συνεδρίου που παρέχει οργανωτική υποστήριξη στη διάρκεια της εκδήλωσης, επιχειρησιακό κέντρο 24ωρης λειτουργίας με σύνδεση στο Διαδίκτυο για φορητούς υπολογιστές, τηλεφωνικές διασκέψεις, οθόνη βίντεο και γραμματειακές υπηρεσίες. Το Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa είναι 5 αστέρων, με 570 δίκλινα δωμάτια, σουίτες και διαμερίσματα με θέα στο Αιγαίο.

• Tηλ. 22420-58900, www.neptuneconference.gr

Ρόδος

Rodos Palace Resort Hotel & Conference Center

Αριθμός αιθουσών: 20

Χωρητικότητα: 4.800 άτομα

Το μεγαλύτερο κέντρο της Ρόδου είναι κατασκευασμένο με συνεδριακές προδιαγραφές. Περιλαμβάνει 9.000 τ.μ. ευέλικτων αιθουσών, καθώς και χώρους για συναντήσεις και εκθέσεις. Εκτός από τις 20 αίθουσες, τις υποδομές συμπληρώνουν 100 breakout rooms, ένα business center, ένα VIP lounge και lobby. Το πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει 785 δωμάτια, 7 εστιατόρια, 7 μπαρ, 5 πισίνες, spa και αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από την πόλη της Ρόδου και 15 λεπτά από το αεροδρόμιο.  

• Tηλ. 22410-25222,  www.rodos-palace.gr


ΚΡΗΤΗ 

Χανιά

Avra Imperial Beach Resort & Spa  

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Το νεόδμητο ξενοδοχείο στο Κολυμβάρι, σε απόσταση 23 χλμ. από τα Χανιά, διαθέτει 328 δωμάτια, ένα υπερσύγχρονο spa, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, εστιατόρια, bar, αλλά και ένα state-of-the-art συνεδριακό κέντρο. Ο πολυτελής αυτός χώρος συνεδρίων έχει πλήρη οπτικο-ακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, αυτόνομο κλιματισμό και εξαερισμό, άριστη ακουστική και ευέλικτη διαρρύθμιση, για να μπορούν να φιλοξενηθούν επαγγελματικά ή κοινωνικά events.  • Τηλ. 28240-84500, www.avraimperial.gr

Minoa Palace

Αριθμός αιθουσών: 10  

Χωρητικότητα: 2.250 άτομα 

Οι δύο μεγάλες αίθουσες του πολυτελούς ξενοδοχείου των Χανίων μπορούν να χωριστούν σε πέντε μικρότερες η καθεμιά, με τη χρήση κινητών χωρισμάτων που προσφέρουν υψηλή ηχομόνωση. Η «Imperial Congress Hall», επιφάνειας 1.400 τ.μ., διαθέτει χωρητικότητα άνω των 1.500 ατόμων και σε συνδυασμό με τους εκθεσιακούς χώρους που διαθέτει, έκτασης 1.150 τ.μ., παρέχει επιπλέον 720 τ.μ. επιφάνειας και 200 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, ενώ η αίθουσα «Αθηνά» είναι κατάλληλη για συνέδρια έως 750 ατόμων. Υπάρχουν επίσης δύο βοηθητικές αίθουσες 50 τ.μ. η καθεμία, ιδανικές για παράλληλες συνεδριάσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, επιδείξεις, συμπόσια, δεξιώσεις αλλά και gala dinners, banquets και cocktails. Το ξενοδοχείο διαθέτει 254 δωμάτια, spa, 4 εστιατόρια και 5 μπαρ. 

• Tηλ. 28210-36500,  www.minoapalace.gr

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-4

Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης Συνεδριακό  

Κέντρο Χανίων

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 700 άτομα 

Το Συνεδριακό Κέντρο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης περιλαμβάνει δύο κύριες συνεδριακές αίθουσες, χωρητικότητας 600 και 90 ατόμων, καθώς και 6 αίθουσες συναντήσεων 10-40 ατόμων. Οι συνεδριακές αίθουσες είναι εξοπλισμένες με όλα τα τεχνικά μέσα (video projector, slides και overhead projectors, οθόνη προβολής, 30 διπλής όψης poster boards κ.λπ.). Εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει τεχνική υποστήριξη στη διάρκεια του συνεδρίου. Λειτουργεί όλο το έτος.

• Τηλ. 28240-22500 και 22245, www.oac.gr

Ηράκλειο

Creta Maris

Αριθμός αιθουσών: 58

Χωρητικότητα: 5.500 άτομα

Βρίσκεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, 24 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης», πολύ κοντά στη θάλασσα, και προσφέρει διαμονή στο Creta Maris Beach Resort δυναμικής 680 δωματίων. Είναι το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Διαθέτει 58 συνεδριακές αίθουσες, 38 βοηθητικές, εκθεσιακό χώρο 3.800 τ.μ. και υπαίθριο χώρο συναντήσεων μέχρι 2.000 άτομα. 

• Tηλ. 28970-27110, www.maris.gr

Λασίθι

Elounda Bay Palace

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.620 άτομα

Στη μοναδικής ομορφιάς Ελούντα του Λασιθίου, στον κόλπο Μιραμπέλου, το πολυτελές συγκρότημα Elounda Bay Palace διαθέτει ευέλικτους συνεδριακούς χώρους (με φυσικό φως) που μπορούν να φιλοξενήσουν συναντήσεις 30-550 ατόμων, καθώς και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο ιδανικό για εκδηλώσεις, χωρητικότητας 650 ατόμων. Το ξενοδοχείο διαθέτει 262 δωμάτια, 4 εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και spa.

• Tηλ. 28410-67000, www.eloundabay.gr  


Μακεδονία – Θράκη

Θεσσαλονίκη

ΑΥΤΟΝΟΜΑ

Helexpo

Αριθμός αιθουσών: 11

Χωρητικότητα 3.600 άτομα

Το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», χωρητικότητας 2.300 ατόμων, είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Ικανό να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση, διαθέτει 6 αίθουσες με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και κλιματισμό, αλλά και χώρους βοηθητικούς και υποδοχής. Τα οπτικοακουστικά μέσα του κέντρου καλύπτουν τις ανάγκες μεταγλώττισης σε 11 γλώσσες και οι υποδομές του επιτρέπουν την οργάνωση τριών παράλληλων εκδηλώσεων. Διαθέτει roof-garden για δεξιώσεις έως 1.000 ατόμων και υπόγειο πάρκινγκ 430 θέσεων.

Το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», επιφάνειας 1.000 τ.μ., διαθέτει τέσσερις αίθουσες με συνολική δυνατότητα εξυπηρέτησης 720 ατόμων, χώρους για την υποδοχή συνέδρων, γραφεία οργανωτών, αίθουσα VIP, κέντρο Τύπου, εστιατόριο και χώρο δεξιώσεων. Δυνατότητα λειτουργίας ασανσέρ και πρόσβαση για ΑμεΑ.

Τέλος, υπάρχει η ανεξάρτητη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Αιμίλιος Ριάδης» στο κέντρο των εγκαταστάσεων της HELEXPO, χωρητικότητας 300 ατόμων, η οποία διαθέτει επίσης ασανσέρ και πρόσβαση για ΑμεΑ.

• Tηλ. 2310-291572, www.helexpo.gr

Thessaloniki Concert Hall

Αριθμός αιθουσών: 20

Χωρητικότητα: 3.000 άτομα

Ο στόχος που τέθηκε για την κατασκευή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ήταν αυτός ενός σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών πολιτιστικού και συνεδριακού κέντρου με δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλου εύρους εκδηλώσεων, από συναυλίες μέχρι συνεδριακές εκδηλώσεις. Η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου Μ1 βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία της πόλης, συνδυάζοντας στοιχεία τόσο από το λαμπρό βυζαντινό παρελθόν όσο και από τον μετέπειτα κοσμοπολίτικο ρόλο της. Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτίριο Μ2 χαρίζει στην πόλη μια μοναδική κατασκευή που συνοψίζει τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και εξαιρετική υποδομή, η Αμφιθεατρική αίθουσα έχει χωρητικότητα έως 500 ατόμων, ενώ η Επίπεδη αίθουσα, χωρητικότητας 300 ατόμων, μπορεί να χωριστεί σε τρεις μικρότερες των 100 ή δύο των 100 και των 200 ατόμων αντίστοιχα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για την πραγματοποίηση μιας σειράς διαφορετικού τύπου εκδηλώσεων.  

• Tηλ. 2310-895800,  www.tch.gr

Polis Convention Center

Αριθμός αιθουσών: 8  

Χωρητικότητα: 2.500 άτομα

Oι αίθουσές του παρέχουν τις καλύτερες συνθήκες παρακολούθησης, με εφαρμοσμένη μελέτη ακουστικής, σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και μεταφραστικές καμπίνες. Οι πολυτελείς κοινόχρηστοι χώροι, η πανοραμική θέα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του POLIS συμβάλλουν στη βέλτιστη απόδοση όλων των συνέδρων, αλλά και στην καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία. Απέχει 7 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και 15 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

• Tηλ. 2310-850000, www.polisconvention.gr

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Porto Palace Hotel

Αριθμός αιθουσών: 10

Συνολική χωρητικότητα: 3.575 άτομα

Το πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης διαθέτει δεκαετή και πλέον εμπειρία στη φιλοξενία συνεδρίων και εταιρικών εκδηλώσεων. Περιλαμβάνει αίθουσες με φυσικό φωτισμό, οι οποίες βρίσκονται στο ισόγειο και περιμετρικά του κτιρίου, με αυτόνομη είσοδο. Η αίθουσα Grand Pietra –χωρητικότητας 2.500 ατόμων– αποτελεί σύγχρονο μνημείο, αναγνωρισμένο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχει δωρεάν πρόσβαση στο Ιντερνετ (upload/download 100 MB), ενώ υπάρχει δωρεάν φυλασσόμενο υπαίθριο πάρκινγκ 300 θέσεων.  

• Tηλ. 2310-504512, www.portopalace.gr

Grand Hotel Palace

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 3.300 άτομα

Διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν από ένα μικρό business breakfast ή brunch μέχρι ένα διεθνές συνέδριο. Είναι εξοπλισμένο με κλειστό κύκλωμα εικόνας-ήχου μεταξύ των αιθουσών του ξενοδοχείου, μόνιμους μεταφραστικούς θαλάμους ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συστήματα ταυτόχρονης μετάφρασης, οθόνες και video walls για όλες τις απαιτήσεις, video και data graphics projectors, συστήματα video, παραγωγής ήχου και μαγνητοφώνησης, καθώς και e-conference, net meeting, video και CD players. Διαμονή σε 261 κομψά δωμάτια και σουίτες.

• Tηλ. 2310-549000, www.grandhotelpalace.gr

Capsis Hotel Thessaloniki

Αριθμός αιθουσών: 18

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Ο εξοπλισμός των αιθουσών περιλαμβάνει προβολέα διαφανειών, flip charts, video-data projector, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μεγάλες οθόνες προβολής, μικροφωνική εγκατάσταση, ασύρματη πρόσβαση στο Ιnternet. Προσφέρονται, επίσης, υπηρεσίες μετάφρασης, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση, γραμματειακή υποστήριξη, catering και πλήρης τεχνική υποστήριξη. Στα πλεονεκτήματά του, η μακρόχρονη εμπειρία του προσωπικού στον χώρο του συνεδριακού τουρισμού.

• Τηλ. 2310-596800, www.capsishotels.gr

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-5

Hotel Nikopolis Thessaloniki

Αριθμός αιθουσών: 7  

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Nikopolis προσφέρει υπηρεσίες 5 αστέρων και αποτελεί προορισμό επιλογής για απαιτητικούς business travellers. Οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας και ασύρματη σύνδεση Internet, ενώ διαθέτουν πολυτελή διακόσμηση και εξαιρετικό φυσικό φωτισμό. 

• Tηλ. 2310-401000, www.hotel-nikopolis.com

Mediterranean Palace

Αριθμός αιθουσών: 7  

Συνολική χωρητικότητα: 900 άτομα

Στρατηγική θέση στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει 7 χώρους πολλαπλών χρήσεων (από 20 έως 400 άτομα), σύγχρονο τεχνικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό, άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό. Κάθε εταιρικό event πλαισιώνεται ευχάριστα από τις γευστικές προτάσεις του σεφ. Τα τμήματα των Sales και Events προσφέρουν υποστήριξη και τεχνογνωσία στη διοργάνωση ενός ιδανικού προγράμματος 2 έως 4 ημερών.  

• Tηλ. 2311-240400, mediterranean-palace.gr

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Porto Carras

Αριθμός αιθουσών: 20  

Xωρητικότητα: 6.500 άτομα

Σε ένα κατάφυτο τοπίο στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας, το πολυβραβευμένο Porto Carras συνδυάζει την υποδομή και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας ενός Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου (το 2003 φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.) με τη γοητεία ενός μοναδικού θερέτρου αναψυχής. Η μεγαλύτερη αίθουσα έχει δυναμική 2.200 ατόμων, ενώ το υπαίθριο αμφιθέατρό του μπορεί να φιλοξενήσει έως 750 άτομα. Αποτελείται από δύο πεντάστερα ξενοδοχεία, μία παγκοσμίου φήμης βίλα, δύο πολυτελείς χώρους καζίνο και 2 κέντρα θαλασσοθεραπείας και spa. Διαθέτει επίσης 3 ελικοδρόμια, 2 υδατοδρόμια, γήπεδο γκολφ 18 οπών, ιδιωτική μαρίνα, ιππικό όμιλο, tennis club, καταδυτικό και ναυτικό όμιλο.

• Tηλ. 23750-77000, www.portocarras.com

Sani Resort

Αριθμός αιθουσών: 9  

Χωρητικότητα: 700 άτομα 

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε απόσταση αναπνοής, το Sani Resort προσφέρει ευρεία επιλογή άρτιων χώρων για επιχειρησιακές και ιδιωτικές εκδηλώσεις 20 έως 700 ατόμων, αλλά και εξειδικευμένο προσωπικό στη διοργάνωση συνεδρίων. Οι φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν με αποδοτικό τρόπο την εργασία με τη διασκέδαση. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 4 πολυτελή ξενοδοχεία, τα Sani Beach, Sani Club, Porto Sani και Sani Asterias, μία μαρίνα (με χωρητικότητα 215 σκαφών), πολυτελή εμπορικά καταστήματα, 4 spa, 35 εστιατόρια και μπαρ, παραλίες με γαλάζιες σημαίες.

• Τηλ. 23740-99500, www.saniresort.gr

Pomegranate Wellness Spa Hotel

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 600 άτομα

Το Pomegranate Wellness Spa Hotel, στη Νέα Ποτίδαια, είναι ένα ολοκληρωμένο συνεδριακό κέντρο, με περισσότερα από 1.500 τ.μ. συνεδριακών και υποστηρικτικών χώρων. Εξέχουσα θέση κατέχει η κεντρική αμφιθεατρική αίθουσα δυναμικής 500 ατόμων. Οπτικοακουστικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, έξι μόνιμες μεταφραστικές καμπίνες, ασύρματη σύνδεση Internet υψηλής ταχύτητας, άριστη τεχνική υποστήριξη. Τέσσερις υποστηρικτικές αίθουσες (20-66 θέσεων) μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μικρότερων επαγγελματικών εκδηλώσεων ή συναντήσεων. Απέχει 30 λεπτά από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και διαθέτει 172 δωμάτια και σουίτες, 3 εστιατόρια υψηλής μαγειρικής, κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης, night club.

• Tηλ. 23730-43070, www.pomegranatespahotel.com

Θράκη

Thraki Palace

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 2.300 άτομα

Διαθέτει μεγάλους, άρτια οργανωμένους συνεδριακούς χώρους και εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στον σιδηροδρομικό σταθμό και στην Εγνατία Οδό. Λόγω της εγγύτητάς του με την Ιατρική Σχολή, είναι ιδανικό για τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων. Υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας, εξοπλισμού και ασφάλειας, υπερσύγχρονη συνεδριακή υποδομή με πολλαπλούς βοηθητικούς χώρους, πλήρης οπτικοακουστική κάλυψη, μεταφραστικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, γραμματειακή υποστήριξη, εκθεσιακοί χώροι, γραφεία συνέδρων, φουαγιέ, ανεξάρτητη είσοδος και πάρκινγκ. Προσφέρει διαμονή σε 150 δωμάτια.

• Tηλ. 25510-89100, www.thrakipalace.gr


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-6

Zita Congress

Για περισσότερα από 33 χρόνια, η Zita Congress δραστηριοποιείται στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού, αναπτύσσοντας διαρκώς νέες υπηρεσίες, όπως η διαχείριση επιστημονικών οργανισμών και επιχειρήσεων, η επικοινωνία και η προώθηση των υπηρεσιών υγείας, ο ιατρικός τουρισμός, καθώς και η αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων διοργάνωσης συνεδρίων, εκθέσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων, η Zita Congress έχει αναπτύξει νέες τεχνικές και πρακτικές. Οι πιστοποιήσεις ISO 9001 & ISO 14001 αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα και τις φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις της.

• Tηλ. 211-1001777, www.zita-congress.com

Οδηγός Όμιλοι Ξενοδοχείων-7

M Events

Με 28 χρόνια συνεχούς επιτυχίας, ο Oμιλος Manessis S.A. έχει εντάξει στη δραστηριότητά του την εταιρεία M Events & Productions, η οποία, στηριζόμενη στην πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία των στελεχών της, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην κατασκευή εκθεσιακών περιπτέρων και εταιρικών εκδηλώσεων, καθώς επίσης και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών στον τομέα τεχνολογίας και οπτικοακουστικού εξοπλισμού

• Τηλ. 210-3290180, www.mevents.gr

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ

Panolympia

Η MARINIS Α.Τ.Ξ.Ε. (Panolympia) είναι μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον κλάδο των τουριστικών μεταφορών (με 55 χρόνια παρουσίας) και των μεταφορών ανθρώπινων πόρων, με μεγάλη εμπειρία στον χώρο των συνεδριακών και αθλητικών εκδηλώσεων. Ο όμιλος παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες μεταφοράς και εγγυάται ασφάλεια, συνέπεια και άνεση με έναν στόλο από 120 ιδιόκτητα, υπερπολυτελή τουριστικά λεωφορεία, αλλά και με το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο έμψυχο δυναμικό του. Η μέση ηλικία των οχημάτων είναι τα 4 χρόνια, με χωρητικότητα από 20 έως 75 θέσεις και εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα οδικής ασφάλειας και άνεσης, καθώς και με σύστημα δορυφορικού ελέγχου, που εντοπίζει και καταγράφει την ακριβή θέση και την ταχύτητα κάθε οχήματος (υπηρεσία fleet managment μέσω GPRS). Η εταιρεία είναι από το 2007 πιστοποιημένη με το Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας DIN EN ISO 9001:2008 για την Παροχή Υπηρεσιών Μεταφοράς και Διακίνησης Ατόμων, καθώς και με το Σύστημα Διαχείρισης Οδικής Ασφάλειας ISO 39001:2012 για την Οδική Μεταφορά Επιβατών, από τον Απρίλιο 2015.

• Tηλ. 210-3218338


Active MICE  

Mouzenids Group

• Τηλ. 2310-591550, Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 210-3317542, Αθήνα

www.mouzenidis.com

AFEA S.A. Travel &

Congress Services

Αθήνα

• Τηλ. 210-3668800  

www.afea.gr

A LA CARTE TRAVEL

Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική

• Τηλ. 23730-65060

www.alacarte-travel.gr

ARTION Conferences & Events  

Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 2310-272275, 2310-252330

www.artion.com.gr

BELEON TOURS

• Τηλ. 2310-513313, Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 210-9212584, Αθήνα

  www.beleontours.com

C.T.M. International S.A.

Αθήνα

• Τηλ. 210-3244932

www.ctmi.gr

ERA Ltd

Αθήνα

• Τηλ. 210-3634944

www.era.gr

Erasmus Conferences Tours & Travel S.A.

Αθήνα

• Τηλ. 210-7414700

• www.erasmus.gr

E.T.S. Events & Travel Solutions A.E.

Αθήνα

• Τηλ. 210-9880032

www.events.gr, www.ets.gr

FREI A.E. Travel – Congress

Αθήνα  

• Τηλ. 210-3215600,211-6005600  

www.frei-travelcongress.com  

GLOBAL EVENTS

• Τηλ. 2310-247743, 2310-247745, Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 210-3250260, Αθήνα

www.globalevents.gr

Goldair Congress S.A.

Παιανία, Αττική

• Τηλ. 210-3274570-9

www.goldair.gr

GSS International Travel and Congress Services Ltd

Κηφισιά, Αθήνα

• Τηλ. 210-3220920

www.gss.gr

GS Travel Α.Ε.

Αθήνα

• Τηλ. 210-3716300

www.gstravel.gr

HELLENIC TOURS S.A.

Αθήνα  

• Τηλ. 210-9477000

www.hellenicathens.gr

INVENTICS A.E.

• Τηλ. 2310-474400, Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 211-8002770, Αθήνα

• Τηλ. +44(0) 20-35145450, Λονδίνο

www.medevents.gr

KOSMOS TRAVEL  

Ηράκλειο, Κρήτη

• Τηλ. 2810-336000, 2810-221580  

www.kosmostravel.gr

LA GRECA D.M.C.

 Αθήνα

• Τηλ. 210-7258759, 210-7259491-2

www.lagreca-dmc.com

Mideast Trave 

Αθήνα

• Τηλ. 211-2118888

www.mideast.com.gr

MYKONOS LUXURY TRAVEL

Μύκονος

• Τηλ. 22890-78112  

www.mykonosluxurytravel.com

NOSTALGIA TRAVEL

Κως

• Τηλ. 22420-27531

www.nostalgia.gr

OMNICONGRESSES

Αθήνα  

• Τηλ. 210-2132084

www.omnicongresses.gr

PCO-CONVIN A.E 

Αθήνα, Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 210-6833600, Αθήνα  

• Τηλ. 2310-527376, Θεσσαλονίκη

www.pco-convin.gr

Premium Congress and Social Events Solutions  

Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 2310-226250, 2310-219407

www.premium-events.gr

Sbokos tours S.A.,

Destination Management Company 

Ηράκλειο, Κρήτη

• Τηλ. 2810-229712 (εσ. 53)

www.conference.gr

Triaena Tours & Congress S.A.

• Τηλ. 210-7499300, Αθήνα

• Τηλ. 2310-238326, Θεσσαλονίκη

• Τηλ. 25510-40417, Αλεξανδρούπολη

www.triaenacongress.gr

Vista Events

Αθήνα  

 Τηλ. 210-6753606

www.vistaevents.com

–> Μέρος 'α: Συνεδριακός Τουρισμός: Και  όμως, κινείται!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή