Ποτάμι: διαγραφή Φωτήλα από την Κ.Ο.

Ποτάμι: διαγραφή Φωτήλα από την Κ.Ο.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με οκτώ βουλευτές έμεινε από χθες η Κ.Ο. του Ποταμιού, καθώς ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης διέγραψε, όπως αναμενόταν, τον κ. Ιάσονα Φωτήλα λόγω των προχθεσινών του δηλώσεων μέσω των οποίων χαρακτήρισε το Ποτάμι λήξαν ως κόμμα, χωρίς να κρύβει την πρόθεσή του να στηρίξει τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Της εξέλιξης αυτής προηγήθηκε μια μάλλον ασυνήθιστη πρακτική, καθώς από το πρωί ο βουλευτής και ο γραμματέας του κόμματος Παντ. Αβραμίδης αντάλλασσαν δημοσίως ειρωνείες και ύβρεις. Ετσι, στον βαρύ υπαινιγμό που απηύθυνε στον κ. Φωτήλα ο κ. Αβραμίδης ότι εξαγοράστηκε από τη Ν.Δ., ο βουλευτής απάντησε ότι «η λάσπη χαρακτηρίζει εκείνον που τη ρίχνει και όχι εκείνον που τη δέχεται», ο γραμματέας ανταπάντησε πως «το Ποτάμι δεν τρώει κουτόχορτο» και ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας» και ο κ. Φωτήλας έκλεισε το ζήτημα με τη φράση ότι «με την τροπή που πλέον πήραν τα πράγματα είναι προφανές πως, αν δεν με φύγουν, θα φύγω εγώ».

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενόσω συνέβαιναν όλα αυτά ο κ. Σπύρος Λυκούδης έκρινε σκόπιμο να παραχωρήσει συνέντευξη (Παραπολιτικά) επικαιροποιώντας τις αποστάσεις που και εκείνον τον χωρίζουν από τον Στ. Θεοδωράκη. Ο βουλευτής είπε μάλιστα πως, καίτοι διαφωνεί με τον κ. Φωτήλα, «υπήρξε καθαρός και έντιμος στην άποψή του ότι πρέπει το Ποτάμι να συνδράμει στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη αφότου εκείνος εξελέγη στην προεδρία της Ν.Δ.», ενώ σε ερώτημα για την ολοένα και οξύτερη πολιτική κρίση που δοκιμάζει το Ποτάμι είπε ότι «δεν είναι ώρα να εκθέσει τις απόψεις του», αλλά «έχουν σχέση και με την ταυτότητά του και με τη φυσιογνωμία του και με τις λειτουργίες του».

}

Εκρινε σκόπιμο, μάλιστα, να υπενθυμίσει ότι εκείνος συνεργάζεται με το Ποτάμι και ότι «δεν είναι οργανικό του στοιχείο», ενώ, αν και διέψευσε όσα γράφονται ότι επιθυμεί να ενταθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αρκέστηκε να εκφράσει την ελπίδα του για την ανάκαμψη του Ποταμιού, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολο και δεν θέλω να κρύβομαι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή