Ο Ζοσέ Μοράις στην ΑΕΚ αντί του Κετσπάγια

Ο Ζοσέ Μοράις στην ΑΕΚ αντί του Κετσπάγια

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ αποτελεί από χθες ο Τιμούρ Κετσπάγια, πληρώνοντας τη βαριά ήττα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε συνδυασμό με το γεγονός πως η διοίκηση έκρινε πως δεν διαχειρίζεται σωστά το ρόστερ της ομάδας. Νέος προπονητής της Ενωσης είναι ο Πορτογάλος Ζοσέ Μοράις που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Μοράις είναι 51 ετών και υπήρξε επί σειρά ετών πρώτος βοηθός του Ζοσέ Μουρίνιο σε Ιντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι. Ως πρώτος προπονητής, ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ απελύθη από την τουρκική Αντάλιασπορ στις 6 Οκτωβρίου, με την ομάδα στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Το σύστημα που προτιμά είναι το 4-2-3-1, ενώ πέραν της τελευταίας του ομάδας, δεν έχει προπονήσει συλλόγους σε προηγμένα πρωταθλήματα.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρέθηκε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, συζητώντας για τον αντικαταστάτη του Γεωργιανού προπονητή, παρά το νικηφόρο αποτέλεσμα με τη Λάρισα που έφερε την ΑΕΚ μόλις δύο βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας. Στον Κετσπάγια καταλογίζεται το μεγαλύτερο μέρος των δημιουργικών και ανασταλτικών προβλημάτων που είχε η Ενωση, καθώς παρά τον θετικό απολογισμό βαθμών έπειτα από 5 αγώνες πρωταθλήματος (τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από τον Ολυμπιακό), οι νίκες κατακτήθηκαν κατά τα φαινόμενα, από συνδυασμό τυχαίων γεγονότων και όχι ως απόρροια της δουλειάς του προπονητή. Από μεγάλη μερίδα του Τύπου, άλλωστε, η νίκη στο AEL FC Arena πιστώθηκε αποκλειστικά στους ποδοσφαιριστές. Ο Κετσπάγια έφυγε καθώς δεν έπεισε τους διοικούντες της ομάδας, για το ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει πορεία πρωταθλητισμού με αυτόν στον πάγκο, αλλά οι ευθύνες βαραίνουν και τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας, Ντούσαν Μπάγεβιτς. Αν ένας προπονητής κρίνεται κατώτερος των περιστάσεων από την εκάστοτε διοίκηση, ποσοστό της αποτυχίας πρέπει να χρεωθεί και στον άνθρωπο που εισηγήθηκε την πρόσληψή του, ιδίως μετά το φιάσκο με τον Φιλίπ Μοντανιέ το καλοκαίρι και την προχειρότητα που ο κ. Μπάγεβιτς κατέληξε στην επιλογή Κετσπάγια.

Ως προς την προσεχή αναμέτρηση με τον Πανιώνιο το Σάββατο, η ΑΕΚ έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, με αμφίβολους τους Σιμόες και Βάργκας, εκτός τους τιμωρημένους Γκάλο και Χριστοδουλόπουλο και φυσικά τον Λέσκοτ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή