Ν.Δ.: Η κυβέρνηση ρίχνει «μαύρο» στη Δημοκρατία

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση ρίχνει «μαύρο» στη Δημοκρατία

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μαύρο» στην πολυφωνία και στην ενημέρωση, «μαύρο» στη Δημοκρατία. Με συμβολισμό που παραπέμπει σε άλλες εποχές και με βαριές κατηγορίες κατά της κυβέρνησης για αυταρχισμό και πρακτικές παρακράτους με αφορμή τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις στους κύκλους του ΣτΕ, η Πειραιώς επιβεβαίωσε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος ναυαγίου, στο οποίο αναμένεται να μπει και επίσημη σφραγίδα σήμερα κατά τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Η Ν.Δ. δεν θα μετάσχει στην εν λόγω συζήτηση –μέχρι την τελευταία στιγμή ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί στη διάσκεψη ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας, αλλά μόνο για να δηλώσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα γίνει «συνένοχος στο έγκλημα»– την οποία θεωρεί προσχηματική και ετεροχρονισμένη, αφού έχει επανειλημμένα διαμηνύσει ότι είτε η κυβέρνηση θα έπρεπε να αποσύρει τον νόμο Παππά είτε να περιμένει την κρίση του ΣτΕ πριν επιχειρήσει να συγκροτήσει το ΕΣΡ. Χθες μάλιστα επανήλθε με δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης για «θεσμικό εκφυλισμό» και ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Εμμέσως πλην σαφώς, η Πειραιώς αναφέρεται και στην πειθαρχική έρευνα που διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης εις βάρος συμβούλου της Επικρατείας που συμμετέχει στη διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στην προσπάθειά της να επηρεάσει την έκβαση της υπόθεσης «επιτίθεται σε δικαστές και ευτελίζει συνολικά τη Δικαιοσύνη». Η Ν.Δ. μιλάει για πρακτικές «παρακράτους» και για προσπάθεια «ηθικής εξόντωσης» όποιου στέκεται εμπόδιο στα κυβερνητικά σχέδια. Και επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για την πιο ανίκανη και αυταρχική κυβέρνηση «όλων των εποχών», μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει «μαύρο στην πολυφωνία, μαύρο στην ενημέρωση και εντέλει μαύρο στη Δημοκρατία».

Η σκληρή ρητορική της Ν.Δ. έναντι της κυβέρνησης, η οποία θα συνεχιστεί και στα μέτωπα της οικονομίας, της υγείας και της δημόσιας τάξης, είναι το ένα σκέλος της «γαλάζιας» στρατηγικής. Το δεύτερο σκέλος, στο οποίο επιμένει ο Κυρ. Μητσοτάκης, είναι να ξεδιπλωθεί ανά τομέα το θετικό αφήγημα της Ν.Δ. και ο οδικός χάρτης εξόδου από την κρίση. Λεπτομέρειες, εξάλλου, της εν λόγω στρατηγικής συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος της Ν.Δ. με στενούς συνεργάτες του αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ην. Πολιτείες.

Η Πειραιώς θα επιμείνει στην ανάδειξη των διαφορών πολιτικής και προφίλ ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και στον κ. Τσίπρα και θα συνεχίσει να θέτει τη δική της ατζέντα αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Η επόμενη τέτοια πρωτοβουλία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι η παρουσίαση πακέτου προτάσεων που θα αφορούν το ιδιωτικό χρέος. Στην ίδια φιλοσοφία ήταν ενταγμένη η τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. τη Δευτέρα και αφορούσε την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο. Η τροπολογία απορρίφθηκε χθες με το πρόσχημα ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει συνολική ρύθμιση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Πειραιώς. Η Ν.Δ. κατηγόρησε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης για την απόρριψη της τροπολογίας-ανάσας, που παρέπεμψε στο άγνωστο μέλλον τη θέσπιση ρύθμισης, η οποία γκρεμίζει «τον μύθο της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας». Tην ίδια ώρα, η Πειραιώς αντιδρούσε διά στόματος της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου στις δηλώσεις του προέδρου του ΟΑΕΕ ζητώντας την παραίτησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή