Ιατρός με ειδικότητα στην… πλαστογραφία

Ιατρός με ειδικότητα στην… πλαστογραφία

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ενας αιώνιος φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης επί 5 χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του, ως γιατρού, σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου και μάλιστα είχε αποκτήσει και καλή φήμη. Ομως οι καταγγελίες στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και η ενδελεχής έρευνα αποκάλυψαν τη δράση του 35χρονου σήμερα «ψευτογιατρού». Οπως είπε στην ιστοσελίδα Cretalive ο κ. Νίκος Καμπάνης, διευθυντής Δημόσιας Υγείας (η υπηρεσία του πρώτη κινήθηκε αποφασιστικά πριν από δύο χρόνια), «σε τακτικό έλεγχο που κάναμε στη συγκεκριμένη κλινική, αξιοποιήσαμε τις πληροφορίες που είχαμε και πιάσαμε αυτή την περίπτωση. Είχε πλαστογραφήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τη βεβαίωση του Ιατρικού Συλλόγου, πτυχία, τα πάντα!».

Η πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε, ο ψευτογιατρός απολύθηκε, ενώ ο σχετικός φάκελος εστάλη και στην εισαγγελία, όπου όμως άγνωστο γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις. «Το κωμικοτραγικό είναι ότι στην κλινική είχε και φήμη… καλού γιατρού. Φυσικά, τον απέλυσαν πάραυτα. Εμείς ενημερώσαμε τους πάντες τότε, πήγαμε τον πλήρη φάκελο στη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω τι έγινε έκτοτε», τονίζει ο προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, ο «ψευτογιατρός» δεν πτοήθηκε. Προχώρησε εκ νέου σε παραποίηση πιστοποιητικών για να προσφέρει ακόμη έως και σήμερα υπηρεσίες, δήθεν ως γιατρός, σε ΙΕΚ της Κρήτης και συγκεκριμένα στον τομέα παροχής πληροφοριών αναζωογόνησης της καρδιάς.

Ο κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Ορθοπεδικής κ. Γιώργος Κοντάκης, εξήγησε ότι «επειδή το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό κι επειδή τα περιθώρια επιβολής ποινής από την Ιατρική Σχολή δεν επιτρέπουν να αντιμετωπιστεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, το πιθανότερο είναι να διαβιβαστεί ο σχετικός φάκελος στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, που μπορεί να επιβάλει τη μέγιστη ποινή, την οριστική διαγραφή του ψευτογιατρού από τα μητρώα της Ιατρικής Σχολής». Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 35χρονος «ψευτογιατρός» παρακολούθησε ελάχιστα μαθήματα στην αρχή της φοίτησής του και στη συνέχεια, απ’ ό,τι φαίνεται, άρχισε να εκπαιδεύεται στην τέχνη της πλαστογραφίας. Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία 7 – 8 χρόνια δεν πήγε ούτε ως επισκέπτης στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, πόσο μάλλον να κάνει κάτι για να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Η δράση του 35χρονου άρχισε το 2009 με την πρόσληψή του σε ιδιωτική κλινική του Ηρακλείου, όπου μάλιστα έκανε και εφημερίες. Πέντε χρόνια μετά, το 2014, έφτασε μια καταγγελία στην Κοσμητεία του Πανεπιστημίου Κρήτης ότι ένας φοιτητής της Σχολής, που όμως δεν είχε πάρει το πτυχίο του, εργαζόταν κανονικά ως γιατρός. Η έρευνα των οργάνων του πανεπιστημίου έδειξε πως ο φοιτητής δεν είχε πάρει πτυχίο και είχε παραποιήσει εκείνο με το οποίο προσελήφθη στην ιδιωτική κλινική. Για την υπόθεση ενημερώθηκε από την Ιατρική Σχολή και το ΙΕΚ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κινηθούν όλες οι διαδικασίες από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης για τη διαγραφή του από τα μητρώα του Ιδρύματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή