Ανθεί η βιομηχανία της μαντείας

Ανθεί η βιομηχανία της μαντείας

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες», λέει με νόημα το δημοφιλές τραγούδι. Και πράγματι λίγοι είναι οι ενήλικοι που με το χέρι στην καρδιά θα αρνούνταν ότι έχουν περάσει, έστω και μία φορά, «για την εμπειρία», το κατώφλι κάποιου «χαρισματικού» μέντιουμ, μελλοντολόγου, αστρολόγου, καφετζούς, χαρτορίχτρας, χειρομάντισσας ή άλλων νεόφερτων ειδικοτήτων, όπως εκείνων που διαβάζουν την αύρα μας.

Με τις υπαρξιακές μας αναζητήσεις, τις ερωτικές μας προσδοκίες, τις οικονομικές μας ανησυχίες και προ πάντων τον φόβο του θανάτου καταπιάνονται οι εν λόγω επαγγελματίες, ων ουκ έστιν σαφής αριθμός. Μια γρήγορη αναζήτηση στον «χρυσό οδηγό» φέρνει στην επιφάνεια δεκάδες σελίδες με ονόματα και διευθύνσεις επαγγελματιών σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, οι «αδήλωτοι» εκτιμώνται σε πολλαπλάσιους, συνολικά αγγίζουν τα 50.000 άτομα. Οσο η οικονομική ύφεση βαθαίνει, τόσο η ζήτηση για πάσης φύσεως υπερφυσική συμβουλευτική αυξάνεται και μαζί με αυτή και οι τιμές των ειδικών. «Χωρίς σύσταση δεν σε δέχονται», αναφέρει τακτική πελάτισσα. Οι θαμώνες επισκέπτονται άπαξ μηνιαίως τον προσωπικό τους συμβουλάτορα και η «ταρίφα» ξεκινάει από τα 40 ευρώ. «Ανεβαίνει πολύ, αν διαπιστώσει ότι σου έχουν κάνει μάγια».

Πριν από λίγες ημέρες άλλη μία σύλληψη έφερε το θέμα εκ νέου στην επικαιρότητα. Μια γυναίκα στα Τρίκαλα κατήγγειλε δύο γυναίκες, που υπόσχονταν ότι με βότανα και ευχές μπορούσαν να βοηθήσουν σε θεραπεία ασθενούς. Για την πρώτη «τελετή» ζήτησαν 1.500 ευρώ, αλλά εν συνεχεία απαίτησαν 5.000 ευρώ, εξοργίζοντας την άλλη πλευρά, που απευθύνθηκε στην αστυνομία. Η δικογραφία, που θα σχηματιστεί εις βάρος τους, όμως, ωχριά μπροστά σε υπόθεση ομάδας μέντιουμ της πρωτεύουσας, που κατηγορούνται μεταξύ άλλων για σύσταση συμμορίας, απάτη κατ’ εξακολούθηση και παραβάσεις του νόμου για όπλα. Οι πρωτεργάτες του εν λόγω γραφείου είχαν κατορθώσει να συνωστίζονται οι πελάτες έξω από τα παραρτήματά τους σε Πειραιά και Αθήνα, ενώ σχεδίαζαν να επεκτείνουν το καλοκαίρι τη δραστηριότητά τους και στη Μύκονο. Δεν πρόλαβαν, καθώς προηγουμένως μια εξαπατημένη πελάτισσα οδήγησε τις διωκτικές αρχές στις περιβόητες μάντισσες, που φέρονταν να έχουν λάβει το χρίσμα από την… Πόλη. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν ήταν εντυπωσιακές, αφού οι αμοιβές τους ήταν εξωπραγματικές. Συγκεκριμένα, πελάτισσα πλήρωσε 52.000 ευρώ σε τρεις μήνες. Βέβαια, οι υπηρεσίες που προσέφεραν έμοιαζαν εξίσου πολύτιμες: προέβλεπαν και απέτρεπαν προδιαγεγραμμένους θανάτους, ενώ διέκριναν από το σπέρμα την πίστη και τη γονιμότητα κάθε άνδρα.

Το παραπάνω συμβάν ήρθε λίγο μετά τη σύλληψη γνωστού αστρολόγου στην Κύπρο, που είχε «ταράξει» τα νερά. Ο ίδιος υποσχέθηκε σε γυναίκα αστυνομικό, που συστήθηκε ως πελάτισσα, ότι μπορεί να τη βοηθήσει να διώξει την ερωμένη του συζύγου της με βότανα αξίας 2.000 ευρώ. Μόνον που η αστυνομικός ήταν ανύπαντρη και τον οδήγησε στον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος, που αγνοούσε το ισχύον στη μεγαλόνησο αγγλικό δίκαιο, το οποίο απαγορεύει το «φλιτζάνι και το χαρτί», καταγγέλλει ότι τον «κάρφωσε» ανταγωνιστής του.

Σε νέες κατευθύνσεις διοχετεύει το ταλέντο του λαοφιλής εδώ και 30χρόνια αστρολόγος που στο ενεργητικό του έχει μεταξύ άλλων την απελευθέρωση γνωστής λαϊκής αοιδού από μάγια αλλά και μια υποψηφιότητα με πολιτικό κόμμα για θέση περιφερειακού συμβούλου. Ο ερευνητής-μελλοντολόγος, όπως αυτοαποκαλείται, μετέβη μέχρι τη Ναύπακτο, προκειμένου να ξορκίσει σπίτι το οποίο κρύβει μεν χρυσές λίρες αλλά ταυτόχρονα φέρει και μια προαιώνια κατάρα. Αυτό ήταν ίσως μια παρένθεση στην καριέρα του, αφού τα τελευταία χρόνια έχει κάνει στροφή στα προγνωστικά ποδοσφαιρικών αγώνων. Και όχι μόνον, αφού οι υποστηρικτές του υπενθυμίζουν με έμφαση ότι ήταν ο μοναδικός που έπεσε τόσο κοντά στην πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσμάτων τον Ιανουάριο του 2015, ρίχνοντας τη «σκόνη» του στους δημοσκόπους…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή