Crazy goat: Specialty καφές, συµπαθητικά σνακ

Crazy goat: Specialty καφές, συµπαθητικά σνακ

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καπουτσινό και ομελέτα light στον Πειραιά.

Η θέση: Στον Πειραιά, στον κεντρικότατο πεζόδρομο της Καραΐσκου, γωνία με Μπουμπουλίνας.

Η ατμόσφαιρα: Απλή, χαλαρή και οικεία. Ωραία λύση για διάλειμμα από τη δουλειά για τα κοντινά γραφεία, για τσιμπολόγημα στη βόλτα για ψώνια, για delivery εντός της πόλης.

image

Τι θα τσιμπίσουμε: Ωραία σάντουιτς, πληθωρικό κλαμπ (με χειροποίητα pancakes αντί ψωμιού, αυγό, καπνιστό ζαμπόν και τραγανό μπέικον), συμπαθητικές ομελέτες (ειδικά αυτή που φτιάχνεται με ασπράδια, light τυρί, μανιτάρια και γαλοπούλα), επιλογές σε πρωινό (γιαούρτι με μέλι, φρούτα ή granola και χειροποίητες μπάρες). Τα γλυκά δεν τα έχω δοκιμάσει, αλλά το μικρό κρουασανάκι που δίνεται ως κέρασμα με τον καφέ (προφανώς bake off) είναι συμπαθητικό.

image

Τι θα πιούμε: Το κλου, βέβαια, είναι ο καφές. ∆ύσκολα βρίσκεις στον Πειραιά καλοφτιαγμένο καφέ (συγχωρήστε με οι συντοπίτες μου, αλλά είναι αλήθεια), και μάλιστα καφέ νέας γενιάς, specialty, με πολύπλοκα αρώματα, χωρίς το κάψιμο της πίκρας (κάτι που έχει να κάνει με την κακή πρώτη ύλη, το άτεχνο καβούρδισμα, την πρόχειρη παρασκευή).

Οι ιδιοκτήτες Μάνος, Μάριος και Γιάννης, «σπασίκλες του καφέ» όπως αυτοχαρακτηρίζονται, έχουν φτιάξει το δικό τους χαρμάνι με ποικιλίες που φέρνει η ελληνική εταιρεία Bridge Coffee Roasters. Είναι ξηροκαρπάτο, βγάζει μόκα και έχει γλυκιά επίγευση. Για κάτι πιο όξινο, πιο φρουτένιο, επιλέξτε τον μονοποικιλιακό αιθιοπικό. Το μενού συπληρώνουν τσάγια, χυμοί και σπέσιαλ καφεποτά με αλκοόλ. ∆οκιμάστε τον φίλτρου που φτιάχνεται στην κανάτα chemex.

Ο λογαριασμός: Ο εσπρέσο 1€, ο καπουτσίνο 1,90€ και για τα σάντουιτς υπολογίστε 2-3,80€.

Περισσότερες πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινές 07.00-21.00, Σάββατα 09.00-18.00, Κυριακές κλειστά. 

Crazy goat, 

Μπουμπουλίνας 35 και Καραΐσκου, Πειραιάς,

Τηλ. 213-04.25.159.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή