Μείωση προσλήψεων 17% στο Λονδίνο

Μείωση προσλήψεων 17% στο Λονδίνο

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ραγδαία μείωση των προσλήψεων στο Λονδίνο κατέγραψε η εταιρεία ανεύρεσης εργασίας Hays, καθώς οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων και στον κατασκευαστικό κλάδο είναι απρόθυμες να προχωρήσουν σε προσλήψεις μετά την απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ε.Ε. Η εν λόγω εταιρεία εντοπίζει θέσεις εργασίας για τους ενδιαφερόμενους σε τομείς όπως ο χρηματοπιστωτικός και η υψηλή τεχνολογία και αντλεί πάνω από το 1/4 των προμηθειών της από προσλήψεις στη Βρετανία και στην Ιρλανδία. Είναι, έτσι, ενδεικτικό ότι κατέγραψε πτώση των προμηθειών της κατά 10% το τρίμηνο αμέσως μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου, μεγαλύτερη από τη μείωση κατά 4% το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Η μείωση των προμηθειών της αντανακλά αντίστοιχη μείωση των προσλήψεων. Ο αντίκτυπος του Brexit ήταν μεγαλύτερος στο Λονδίνο, όπου το ίδιο τρίμηνο τα κέρδη της Hays σημείωσαν πτώση 17%.

Οι προσλήψεις για θέσεις μόνιμης απασχόλησης έχουν σταθεροποιηθεί μετά την πτώση που σημείωσαν αμέσως μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου. Σύμφωνα, όμως, με τη Hays παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα οι εποχικές προσλήψεις εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στον δημόσιο τομέα και στους τομείς των κατασκευαστικών και των ακινήτων. Μολονότι οι Βρετανοί καταναλωτές στήριξαν με τις δαπάνες τους τη βρετανική οικονομία, οι τελευταίες έρευνες καταδεικνύουν πως οι βρετανικές επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές και δεν προχωρούν ούτε σε επενδύσεις ούτε σε προσλήψεις. Εντείνεται, έτσι, η ανησυχία για επικείμενη αύξηση της ανεργίας. Η Hays τονίζει, πάντως, πως «δεν έχουν καταγραφεί ενδείξεις μετάδοσης των προβλημάτων του Brexit στην ηπειρωτική Ευρώπη», χάρη κυρίως στην ενίσχυση της αγοράς εργασίας στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, Γερμανία και Γαλλία.

Προ ημερών, άλλωστε, η PageGroup ανταγωνιστική της Hays, χαρακτήρισε «εύθραυστη» την εμπιστοσύνη των εργοδοτών στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα. Διαπίστωσε ότι οι πολυεθνικές επιδεικνύουν απροθυμία για προσλήψεις ιδιαιτέρως εκείνες του χρηματοπιστωτικού τομέα. Μια τρίτη εταιρεία του ιδίου κλάδου, όμως, η μικρότερη Robert Walters εντόπισε ορισμένους θυλάκους ανάπτυξης και τόνισε συγκεκριμένα πως τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε αύξηση των προσλήψεων στον τομέα των επενδυτικών τραπεζών του Λονδίνου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή