Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προκαλεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προκαλεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν αντέχουμε κρίση δημοκρατίας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του τονίζοντας πως εκτός από την οικονομική κρίση υπάρχει πλέον, με αφορμή και το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, και θέμα θεσμικής εκτροπής. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για «μεθοδεύσεις με άσκηση πίεσης σε δικαστές» και έκανε λόγο για «παρακράτος ανομίας και όχι κράτος δικαίου».

Διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες οι δικαστές, ανέφερε πως ποτέ στην ιστορία της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας δεν έχει εκδοθεί ξανά τέτοια ανακοίνωση και πως η κυβέρνηση προκαλεί τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο θεσμικό ανάχωμα απέναντι στον αυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας» και πως η χτεσινή απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει και τη θέση της ΝΔ ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί ένας νόμος του οποίου η συνταγματικότητα εξετάζεται.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμα πως «δεν φαντάζομαι να διανοηθείτε να επαναφέρετε την πραξικοπηματική τροπολογία», αναφερόμενος στη ρύθμιση του κ. Ν. Παππά για διακοπή λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων τηλεοπτικών σταθμών σε διάστημα 5 ημερών από την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Όσον αφορά την θέση της ΝΔ για το ΕΣΡ είπε πως «Η ΝΔ διαχρονικά υποστηρίζει τις ανεξάρτητες αρχές. Ισχυρές όμως ανεξάρτητες αρχές και όχι αρχές – μαριονέτες». «Απαιτούμε την επιστροφή των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ, η κυβέρνηση ψάχνει συνενόχους στον έλεγχο των ΜΜΕ» υπογράμμισε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την άποψή του για την ανάγκη εκλογών, καλώντας το σύνολο των πολιτών σε εγρήγορση για την προάσπιση της δημοκρατίας: «Η κατάσταση στην χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Η κυβέρνηση επιμένει να διχάζει τους πολίτες. Καλώ όλους τους πολίτες σε δημοκρατική εγρήγορση». «Χρειαζόμαστε αξιοπιστία και μεταρρυθμιστική βούληση. Κάθε μέρα που περνά καθιστά πιο δύσκολη την ανάταξη της χώρας και χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή» κατέληξε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή