Αφγανιστάν: Νεκροί δύο Αμερικανοί από ένοπλη επίθεση σε στρατιωτική βάση

Αφγανιστάν: Νεκροί δύο Αμερικανοί από ένοπλη επίθεση σε στρατιωτική βάση

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ένοπλος μεταμφιεσμένος με Αφγανική στρατιωτική στολή πυροβόλησε και σκότωσε την Τετάρτη τουλάχιστον δύο Αμερικανούς συμβούλους και τραυμάτισε ακόμη τρεις κοντά σε στρατιωτική βάση της Καμπούλ.

Ο ένοπλος στη συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τα θύματα αμερικανικής καταγωγής ταυτοποιήθηκαν ως ένας στρατιωτικός και ένας πολίτης, ενώ ένας στρατιωτικός και δύο πολίτες έχουν τραυματιστεί, αλλά νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση, όπως ανέφερε ο αμερικανικός στρατός σε ανακοίνωση.

«Τα δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης κοντά σε κοινή βάση από άγνωστο επιτιθέμενο», έγραφε η εν λόγω ανακοίνωση.

«Διεκπεραίωναν τα καθήκοντα τους, ως μέλη μίας ευρύτερης αποστολής του ΝΑΤΟ για την εκπαίδευση και υποστήριξη των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας», πρόσθετε στη συνέχεια.

Η ένοπλη επίθεση έλαβε χώρα στις 11:00 π.μ τοπική ώρα, καθώς διεθνή στρατεύματα επισκέπτονταν βάση του αμερικανικού και αφγανικού στρατού στην Καμπούλ, διευκρίνισε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Άμυνας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το συμβάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή