Από τον Πασκουάλ στην αβεβαιότητα

Από τον Πασκουάλ στην αβεβαιότητα

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι απαιτήσεις του Τσάβι Πασκουάλ που κρίθηκαν υπέρογκες και μακρόχρονα δεσμευτικές και οι περιορισμένες αξιόλογες επιλογές στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, αφήνουν άδεια τη θέση του προπονητή στον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει την αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Αργύρη Πεδουλάκη.

Η αποστολή των «πρασίνων» θα ταξιδέψει σήμερα στη Μόσχα για τον αυριανό δύσκολο αγώνα με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και απέναντι στον Ελληνα τεχνικό Δημήτρη Ιτούδη θα βρεθούν οι μέχρι πρότινος συνεργάτες του Πεδουλάκη, Βόβορας, Παναγιωτόπουλος και Παππάς, ενώ στην Αθήνα θα συνεχιστεί από τη διοίκηση της ΚΑΕ η επανεξέταση των διαθέσιμων ξένων προπονητών.

Τριετές εγγυημένο συμβόλαιο για να εξασφαλιζόταν μακροχρόνιος ορίζοντας συνεργασίας και η μεταγραφή δύο ξένων παικτών για την περιφερειακή γραμμή, ήταν τα δύο «θέλω» το Καταλανού Τσάβι Πασκουάλ, ώστε να συμφωνούσε στην πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά η απάντηση του «τριφυλλιού» ήταν αρνητική.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλει να διαχειριστεί τη δεδομένη πίεση χρόνου για να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, νέος προπονητής και να μην καταλήξει σε βεβιασμένη επιλογή. O Σέρβος Σάσα Ομπράντοβιτς ανέβηκε στην πρώτη τριάδα των υποψηφίων, μαζί με τον Ισραηλινό Πίνι Γκέρσον και τον Ιταλό Λούκα Μπιάνκι, αλλά δεν αποκλείεται να γίνει απόπειρα για να «σπάσει» συμβόλαιο άλλου προπονητή που ήδη εργάζεται σε ευρωπαϊκή ομάδα.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δέχθηκε κρούση από την πρώην ομάδα του και έχει μικρό οικονομικό αντάλλαγμα στο συμβόλαιό του για να έφευγε από τη Ζαλγκίρις, αλλά απάντησε ότι έχει ηθικό εμπόδιο για να εγκαταλείψει τη λιθουανική ομάδα που τον εμπιστεύθηκε από την περυσινή περίοδο.

• Με θωρακισμένη ψυχολογία από την ευρεία νίκη επί του Παναθηναϊκού και με μοναδικό στόχο να ισοφαρίσει τη βαριά ήττα που γνώρισε από τη Ρεάλ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (19.45, ΕΡΤ-1) την Εφές Ανατόλου, η οποία προέρχεται, επίσης, από ήττα… πόντου, στην έδρα της Μπασκόνια.

«Εχω ζητήσει από τους παίκτες να “ξεχάσουν” το προηγούμενο παιχνίδι. Είτε έχεις νικήσει είτε έχεις ηττηθεί, επιβάλλεται να κοιτάς μόνο μπροστά. Οποιος δεν το κάνει, θα χάνει το επόμενο» υποστήριξε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που ανέλυσε την τουρκική ομάδα και τη νέα φιλοσοφία που έχει από τον νέο προπονητή της, τον Κροάτη Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

«Η Εφές έχει δείξει στοιχεία πολύ καλού επιθετικού μπάσκετ και διαθέτει πλειάδα παικτών που μπορεί να σε “σκοτώσει”. Πρόκειται για ομάδα ρυθμού. Δεν πρέπει τους αφήσουμε να τρέξουν». Στο σημερινό πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής θα παίξουν Μπάμπεργκ-Ούνικς Καζάν, Μακάμπι-Ρεάλ και Νταρουσάφακα-Αρμάνι.

• Ο ΠΑΟΚ «δώρισε» στην άσημη και άπειρη Ρόζα Ράντομ, το δικαίωμα νίκης που είχε δημιουργήσει στις δύο πρώτες παρατάσεις (κ.α. 65-65, 71-71, 79-79) και ηττήθηκε στην τρίτη (93-85) από την Κυπελλούχο Πολωνίας που πέτυχε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της 16χρονης ιστορίας της για το Τσάμπιονς Λιγκ (3ος όμ.). Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ήλεγξε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά έχασε τη συγκέντρωσή του στο τελευταίο πεντάλεπτο, στο οποίο οι γηπεδούχοι πίεσαν στην άμυνά τους. Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο εκπληκτικός Μπρέιζελτον με 36 πόντους και ο Μπελ με 17 πόντους, ενώ από τον ΠΑΟΚ διασώθηκε ο Σάιμπερτ με 19 πόντους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή