Αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Τράπεζα Πειραιώς

Αναζητείται πρόσωπο κοινής αποδοχής για την Τράπεζα Πειραιώς

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, υπόθεση που βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και η οποία μετατίθεται από εβδομάδα σε εβδομάδα και από μήνα σε μήνα.

Αν και οι σύμβουλοι της τράπεζας για την εύρεση νέου διευθύνοντος συμβούλου έχουν δημιουργήσει μια λίστα που περιλαμβάνει 6 – 7 πρόσωπα, ωστόσο μέχρι τώρα βασικοί μέτοχοι και διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές αδυνατούν να συμφωνήσουν σε ένα κοινής αποδοχής πρόσωπο. Οι αντιθέσεις μεταξύ των μετόχων αποθαρρύνουν πολλούς από τους υποψηφίους, οι οποίοι θέτουν ως όρο τη σύμφωνη γνώμη των εκπροσώπων των βασικών μετόχων, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει εφικτό. Χθες ανεβλήθη η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. λόγω της αδυναμίας να βρεθεί ο νέος διευθύνων. Σημειώνεται ότι η φημολογία και τα δημοσιεύματα για το ποιος θα είναι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου της Eurobank Νικολάου Καραμούζη, ο οποίος συμπεριλαμβανόταν μεταξύ των υποψηφίων.

Ο κ. Καραμούζης σημείωσε ότι συγκεκριμένοι κύκλοι διακινούν σκόπιμα αβάσιμες φήμες τις τελευταίες ημέρες για μετακίνησή του από την Eurobank, κάτι που διέψευσε. Πηγές της Πειραιώς σημειώνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου και εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι το αργότερο την επόμενη εβδομάδα η υπόθεση θα έχει λήξει θετικά. Σημειώνεται ότι η διοικητική αναταραχή στην Πειραιώς έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Ανθ. Θωμόπουλου και έκτοτε η τράπεζα βρίσκεται με προσωρινό-μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο. Αντίθετα, συμφωνία φαίνεται πως υπάρχει για τη θέση του νέου προέδρου, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συναινούν στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζηνικολάου. Ο κ. Χατζηνικολάου έχει εργαστεί για μεγάλο διάστημα ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην ISDA (International Swaps and Derivatives Association) και σε μεγάλες ξένες τράπεζες, ενώ έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή