Νόστιμες προτάσεις με λίγα λόγια

Νόστιμες προτάσεις με λίγα λόγια

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν τα λόγια είναι περιττά… Τρώμε και δεν μιλάμε!

Paleo 

Χαιρόμαστε πολύ που το Paleo πηγαίνει καλά. Τετάρτη βράδυ και η σοφιστικέ οινο-αποθήκη του Γιάννη Καϋμενάκη στη βιομηχανική ζώνη του Πειραιά ήταν γεμάτη. Η λίστα κρασιών ακόμα μεγαλύτερη και πάντα ενδιαφέρουσα, το φαγητό ταιριαστό με το κρασί και οικονομικό.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/210-41.25.204. 

image

Υπερωκεάνειον

Η σταθερή ποιότητα, οι νόστιμοι μεζέδες και οι καλές τιμές είναι οι λόγοι που έχουν κάνει την πειραιώτικη ψαροταβέρνα στέκι μας. Τα αγαπημένα μας; Το γεμιστό καλαμάρι, οι μπρουσκέτες με ψητές σαρδέλες, τα αχνιστά μύδια. Αν έχουν κουτσομούρες, μην τις προσπεράσετε – το τηγάνι τους είναι πούπουλο! 

Μαρίας Χατζηκυριακού 48, Πειραιάς, Τ/210-41.80.030. 

image

Κληματαριά

Τα υπέροχα λασπωμένα (με την καλή έννοια) γεμιστά και το χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και μεγάλα κομμάτια ντομάτας. Αυτά τα δύο πιάτα είναι λόγος για να πας στην παμπάλαια ταβέρνα Κληματαριά στο κέντρο της Αθηνάς. Μόνο προσοχή στη γειτονιά, είναι κομμάτι «ζόρικη».

Πλατεία Θεάτρου 2, Τ/210-32.16.629.

 Μικρή Μαρμίτα

Ονομα και πράγμα. Μικρή και λειτουργική, ένα μικρό εστιατοριάκι στον επίσης μικρό δρόμο της Ερνέστου Εμπράρ, στα Επάνω Λαδάδικα. Η Μικρή Μαρμίτα άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2016. Βρίσκουμε κυρίως μεζέδες από ελληνικά προϊόντα, από αλίπαστα μέχρι μοσχαρίσια ταλιάτα, αλλά και φρέσκα, άγρια μανιτάρια, τώρα που θα είναι η εποχή τους. Λειτουργεί σαν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, έχει ύφος ιδιαίτερο και εναλλακτικό και αξίζει να τη… δοκιμάσετε. Κάθε τόσο, διοργανώνει μουσικά δρώμενα.

Ερνέστου Εμπράρ 3-5, Θεσσαλονίκη, Τ/2313-068.831. 

image

Hops beer and burgers

Μεγάλη ποικιλία μπέργκερ (μοσχάρι, κοτόπουλο, βουβάλι), έχεις επιλογή και στο ψωμάκι (κανονικό, πολύσπορο, brioche). Υπάρχουν κι άλλες προτάσεις: τάρτα Μετσοβόνε, σαλάτες, φιλέτο κοτόπουλου, Black Angus, πικάνια και άλλα πολλά. Στα συν επίσης μια τεράστια λίστα με μπίρες, ελληνικές και ξένες. Ωραίος χώρος με τραπεζάκια έξω στον πεζόδρομο της Δράκου. 

Δράκου 10, Κουκάκι, Τ/211-01.36.500, Ανοιχτό καθημερινά 08.00-02.00. 

image

Lotte

Λιλιπούτειο και με ωραία ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’30, το γωνιακό café-bistrot με εξωτερικό πάγκο έγινε γρήγορα στέκι. Πολύ καλός εσπρέσο, ποτά, πίτες μανιταριών, μπρόκολου ή σολομού και κέικ σοκολάτα. Τραπεζάκια έξω με σόμπες.

Τσάμη Καρατάσου 2 και Μισαραλιώτου, Κουκάκι, Τ/211-40.78.639. 

Βόλτα

Στο παλιό «Μονοπώλιο», νυν «Βόλτα», στα Κάτω Πετράλωνα, το επίπεδο έχει ανέβει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Cheeskake ντομάτας με χαρουπόψωμο, χοιρινό με κεδροκούκουτσα, κοτόπουλο με μαστίχα, μερικά από τα πιάτα που δοκιμάσαμε προσφάτως. Ολα τα φαγητά είχαν αυτό το κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Σύντομα περισσότερα.

Ιπποθοντιδών 10 και Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα, Τ/210-34.59.172. 

Heteroclito Cave & bar a vin

Το καλό wine bar στον πεζόδρομο απέναντι από τη Μητρόπολη αναζητά διαρκώς και αναδεικνύει μικρά διαμαντάκια της ελληνικής οινοποίησης. Τελευταία ανακάλυψη το ροζέ από Λιάτικο του Οικονόμου. Τι ωραίο κρασί! Συνοδεύουμε με τα απλά μεζεδάκια που φτιάχνουν επιτόπου τα συμπαθητικά παιδιά που «τρέχουν» το μαγαζί.

Φωκίωνος 2, Αθήνα, Τ/210-32.39.406.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή