Για καφέ στα Χαυτεία

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Ομονοίας, τα καφεκοπτεία Λουμίδη είναι σημείο αναφοράς σε μια πόλη που αλλάζει απίστευτα γρήγορα.

Βρίσκονται εκεί από το 1923. Η εταιρεία από τις παλαιότερες, στη συλλογική μας μνήμη σημαντική λόγω του Παπαγάλου του τούρκικου καφέ που έπινε μια εποχή όλη η Ελλάδα.

image

Η εταιρεία Λουμίδη δεν έχει πια τον Παπαγάλο και το συσκευαστήριο, που πωλήθηκε στη Νεστλέ εδώ και κάμποσα χρόνια. Εχει, όμως, όλα τα καταστήματα λιανικής. Προσφάτως ανακαίνισε πολύ καλόγουστα το κατάστημα της Ομόνοιας και μας κάλεσε για καφέ. Δοκιμάσαμε το Αρωμα, τον καινούργιο τούρκικο, που πλέον τον λένε ελληνικό, και μια σειρά καφέδων φίλτρου (Κολομβίας, Σάντος, Κένυας και Αιθιοπίας). Ολοι ήταν καλύτεροι από αυτούς που βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

image

Στο κατάστημα θα βρείτε επίσης μια σειρά από καλά προϊόντα, όπως τις εξαιρετικές μαρμελάδες Νάλου (σπιτική, πολύ μικρή παραγωγή) και ένα σωρό μικρά γλυκίσματα της σειράς. Μας άρεσε το λικέρ καφέ δικής τους παραγωγής. μια σταλιά να ρίξετε σ’ ένα γλυκό σοκολάτας, θα του δώσει άλλη χάρη.

Καφεκοπτεία Λουμίδη, Αιόλου 106, Αθήνα, Τ/21 0321 4426.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή