Ο «φόρτος εργασίας» και οι εκπρόθεσμες τροπολογίες του Παύλου Πολάκη

Ο «φόρτος εργασίας» και οι εκπρόθεσμες τροπολογίες του Παύλου Πολάκη

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες μεταφορών για μίσθωση μέσων, ύστερα από έγκριση του υπουργού Υγείας και Πρόνοιας» παρέχεται στο ΕΚΑΒ με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση σήμερα, «στην περίπτωση που τα δικά του μέσα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. Η συγκεκριμένη ρύθμιση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, καθώς υποστηρίζουν πως ανοίγει το δρόμο, ουσιαστικά για «θεσμοθέτηση της λειτουργίας του ΕΚΑΒ με μισθωμένα ασθενοφόρα ή και μισθωμένο προσωπικό από ιδιωτικές εταιρίες».

Εξέλιξη με παράπλευρο ενδιαφέρον αποτελεί πως την εν λόγω τροπολογία προσήλθε για να την παρουσιάσει και υποστηρίξει στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την «κοινωνική οικονομία» στο οποίο συμπεριελήφθη, ο κ. Π.Πολάκης. Το ενδιαφέρον αφορά στο ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας λίγη ώρα νωρίτερα, επικαλούμενος «φόρτο εργασίας», αρνήθηκε να απαντήσει στο πλαίσιο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σχετικά με τη δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, και για τις σοβαρότατες ελλείψεις προσωπικού και χρηματοδότησης στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

«Οι ακυρώσεις επίκαιρων ερωτήσεων λόγω "φόρτου εργασίας" του κ. Πολάκη, έχουν γίνει πια ανέκδοτο στη Βουλή», δήλωσε η, εκ των ερωτώντων βουλευτών, κυρία Αικατερίνη Μάρκου (Ποτάμι), μιλώντας και εκείνη από την πλευρά της για «θλιβερό φαινόμενο απαξίωσης του Κοινοβουλίου» με πρωταγωνιστές υπουργούς που δεν προσέρχονται για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών, επικαλούμενοι «φόρτο εργασίας», ή κάποιο απροσδιόριστο «κώλυμα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή