Κοπεγχάγη by locals

5' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξέφρενες ροκ εν ρολ βραδιές, επικίνδυνες… αποστολές με σκέιτμπορντ, απολαυστικά «ανοιχτά» σάντουιτς, πάρτι δίπλα στη λίμνη, αλλά και «κοινωνική κουζίνα» στην πρωτεύουσα της πιο «ευτυχισμένης χώρας στον κόσμο».

Dronning Louises Bro

Dronning Louises Bro

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Δωρεάν

Οταν ο καιρός το επιτρέπει, η γέφυρα Dronning Louises Bro γεμίζει κόσμο που χαλαρώνει, πίνει καφέ ή μπίρα και συζητά, διαβάζει, ακούει μουσική, γελάει. Είναι ένα δημοφιλές στέκι όπου οι άνθρωποι συναντιούνται μετά το σχολείο ή τη δουλειά, ειδικά τις Παρασκευές, και η θετική τους ενέργεια δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα. Λίγο πιο πέρα στήνουν τα «μαγαζάκια» τους με καφέ και σνακ αρκετοί μικροπωλητές. Καθώς πέφτει η νύχτα, η διάθεση για πάρτι ανεβαίνει. Θυμηθείτε να πετάξετε τα σκουπίδια σας στους κάδους και όχι στη λίμνη. 

– CINDY FONVIG 


Drone

Nørrebrogade 184

Πέμπτη-Σάββατο 22.00-05.00

Δωρεάν

Το ροκ εν ρολ ζει και βασιλεύει και το Drone είναι το νούμερο ένα μπαρ στην πόλη για να παρτάρετε στους ρυθμούς του. Είναι σχετικά καινούργιο, αλλά χάρη στους φανταστικούς DJs του, η φήμη του έχει εξαπλωθεί σε όλη την Κοπεγχάγη. Κάποια βράδια θα πετύχετε πολύ καλούς performers να παρουσιάζουν τη δουλειά τους ανάμεσα στους θαμώνες κυριολεκτικά, καθώς ο χώρος δεν διαθέτει σκηνή. Και ένα μυστικό: Εδώ κανείς δεν δίνει σημασία στις απαγορεύσεις καπνίσματος.

– PERNILLE GRØNNEGAARD MØLLER 


CMYK kld

Jægersborggade 51

Tηλ. +45-21629563

Τρίτη-Παρασκευή 12.00-17.30, Σάββατο 11.00-15.00, πρώτη Κυριακή του μήνα 11.00-15.00

Πόστερ: από 12 ευρώ

Σε αυτό το μικρό ισόγειο μαγαζί θα βρείτε πόστερ και προσιτά έργα τέχνης από Δανούς καλλιτέχνες και illustrators, τα περισσότερα από τα οποία πωλούνται αποκλειστικά εδώ σε τιμές που ξεκινούν από 12 ευρώ. Παρότι ο χώρος είναι μικρός, λειτουργεί τακτικά και ως γκαλερί. Τα αυθεντικά έργα είναι κάπως πιο ακριβά. Ωστόσο η ποικιλία είναι τόσο μεγάλη και ενδιαφέρουσα, που θα εκπλαγώ πραγματικά αν φύγετε χωρίς να αγοράσετε κάτι.

– CINDY FONVIG 


Kaffebaren pâ Amager  

Æblestien 2

Tηλ. +45-26356083  

Δευτέρα-Παρασκευή 08.00-19.00,  

Σάββατο-Κυριακή 08.00-18.00  

Αμερικανικός καφές: 3,35 €

Είναι ένα μικρό, συμπαθητικό καφέ που σου δημιουργεί την αίσθηση ότι έχεις βρεθεί στο σπίτι ενός φίλου. Αν προσπαθήσετε, θα βρείτε λίγο χώρο στα παράθυρα ή δίπλα στο ταμείο και λίγο περισσότερο στο υπόγειο – τις ηλιόλουστες μέρες προτιμήστε ένα από τα τραπέζια έξω. Η ιδιοκτήτρια του Kaffebaren είναι η συμπαθητική κυρία που παρασκευάζει, σερβίρει τον καφέ και κάνει τον λογαριασμό. Φυσικά, μπορείτε να πάρετε για έξω τον καφέ σας ή ένα σπιτικό σνακ. Οπως και να ’χει, μη χάσετε την ευκαιρία να το επισκεφτείτε.  

– PERNILLE GRØNNEGAARD MØLLER 


Mash

Bredgade 20  

Tηλ. +45-33139300

Δευτέρα-Τετάρτη 12.00-15.00 και 17.30-22.00, Πέμπτη-Παρασκευή 12.00-23.00,  

Σάββατο 17.30-23.00, Κυριακή 17.30-22.00

Μπριζόλες και τηγανητές πατάτες: 33,5 ευρώ

Συγκρατήστε τις λέξεις Modern American Steak House (μοντέρνο αμερικανικό μπριζολάδικο), διότι αυτό ακριβώς είναι το MASH. Το δημιούργησε μια ομάδα Δανών εστιατόρων και είναι σίγουρα ΤΟ μαγαζί για  να φάει κανείς μπριζόλες στην Κοπεγχάγη. Tο ντεκόρ συνδυάζει ξύλο και μέταλλο με κόκκινο της φωτιάς, το προσωπικό είναι άριστοι επαγγελματίες και το κρέας εκπληκτικό: σερβίρεται βοδινό από την Αμερική και τη Δανία! Επίσης νοστιμότατα είναι τα ορεκτικά (αστακός, φουα-γκρά, σαλάτα Καίσαρα) και τα κλασικά αμερικανικά συνοδευτικά (πουρές, πράσινα φασόλια) που υπάρχουν στο μενού. Μην προσπεράσετε τη λίστα κρασιών!

-DAVID BRANDT


Kihoskh

Sønder Boulevard 53

Κυριακή-Πέμπτη 07.00-01.00,

Παρασκευή-Σάββατο 07.00-02.00

Μπίρες: από 1 ευρώ

Ενα περίπτερο στην καρδιά της πόλης, που πουλάει τσιγάρα, αναψυκτικά, σνακ και όλα τα συναφή, δεν είναι κάτι περίεργο. Το ότι οι ντόπιοι το έχουν σαν σημείο συνάντησης έχει όμως ένα… ενδιαφέρον. Ετσι, τις ηλιόλουστες ημέρες συνηθίζουν να κάθονται στο άνοιγμα έξω από το περίπτερο και να πίνουν τον καφέ ή την μπίρα τους. Κάποια βράδια υπάρχει ακόμα και DJ, ενώ μια φορά πέτυχα γευσιγνωσία μιας νέας μάρκας μπίρας. Η εξυπηρέτηση είναι self-service και στα ράφια του θα βρείτε ξένα περιοδικά, περίεργες μπίρες από όλο τον κόσμο, σνακ με βιολογικό ψωμί, ακόμα και δίσκους ή μικρά έργα τέχνης. Ραντεβού, λοιπόν, στο πιο χίπστερ περίπτερο της πόλης.  

– SIGRID STURLASON 


Han Kjøbenhavn

Vognmagergade 7

Δευτέρα-Παρασκευή 11.00-18.00,  

Σάββατο 10.00-17.00

Γυαλιά ηλίου: 134 ευρώ

Εντάξει, δεν είμαι άντρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να εκτιμήσω τα καλά αντρικά ρούχα όταν τα δω. Η λέξη-κλειδί γι’ αυτό το κατάστημα είναι «μίνιμαλ». Βρίσκεται στην πιο απομονωμένη εμπορική γειτονιά της Κοπεγχάγης, γι’ αυτό η ατμόσφαιρα είναι ήρεμη και χαλαρή. Βοηθά, φυσικά, το γεγονός ότι η διαρρύθμισή του είναι απλή και η διακόσμηση λιτή, ενώ τα ρούχα και τα αξεσουάρ είναι τοποθετημένα με απόλυτη τάξη στα ράφια σύμφωνα με το χρώμα και το στυλ τους. Το προσωπικό είναι πολύ εξυπηρετικό και ευγενικό. Τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή από τότε που το ανακάλυψα, είμαι φαν των γυαλιών ηλίου που φέρνει – ευτυχώς, δεν είναι μόνο αντρικά!

-SIGRID STURLASON 


Fælledparken Skatepark

Edel Sauntes Allé 3

Καθημερινά 24 ώρες/24ωρο

Η φράση «μια παιδική χαρά από τσιμέντο» ακούγεται οξύμωρη, όμως αυτή είναι η Μέκκα των σκεϊτάδων της Κοπεγχάγης. Πλησιάζοντας, ακούγονται εκατοντάδες μικρές ρόδες να γυρνάνε στο έδαφος, ενώ μόλις φτάσετε, θα δείτε όχι μόνο πιτσιρικάδες, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας «αναβάτες» να δείχνουν τι αξίζουν. Ομως και το ίδιο το «πάρκο» έχει πολύ ενδιαφέρον. Το πώς έχουν διαμορφωθεί τα διαφορετικά επίπεδα μοιάζει σαν κάποιος να πήρε ένα παγωτό κυπελλάκι και να «έσκαψε» με το κουτάλι τη λεία επιφάνειά του. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε το πρότζεκτ το σχεδίασε σε συνεργασία με τους σκέιτερ· δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τιμήθηκε με βραβείο καινοτομίας.

– SIGRID STURLASON


One Bowl

Drejervej 13  

Tηλ. +45-52794387

Δευτέρα 15.00-21.00, Τετάρτη 15.00-19.00

Το concept είναι απλό: άνθρωποι με λίγα ή καθόλου χρήματα τρώνε και πληρώνουν αν και όσο μπορούν. Το One Bowl είναι η πρωτοβουλία του νεαρού Allwin, ο οποίος λειτουργεί αυτή την «κοινωνική κουζίνα» με ινδικό φαγητό, βοηθώντας όσους το έχουν ανάγκη.Το φαγητό είναι καλό, το δοκίμασα, το σημαντικό όμως είναι η επαφή με όλους αυτούς τους διαφορετικούς ανθρώπους: θα καθίσεις στο ίδιο τραπέζι, θα συζητήσεις, θα επικοινωνήσεις. Το «τραπέζι» στήνεται κάθε Τετάρτη, ενώ όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει εθελοντής για την παρασκευή του φαγητού – το έχω κάνει μερικές φορές και είναι όμορφη εμπειρία.  

– STEFAN HEDEGAARD


Schønnemanns

Hauser Plads 16

Tηλ. +4533120785Δευτέρα-Σάββατο 11.30-17.00

Smørrebrød: από 9,3 ευρώ

Τα Smørrebrød είναι τα διάσημα δανέζικα «ανοιχτά» σάντουιτς και είναι πολλά τα μέρη στην Κοπεγχάγη που τα σερβίρουν, το καθένα με το δικό του στυλ. Το αγαπημένο μου είναι το Schønnemanns, ένα νέο «στέκι» με μεγάλο μενού, που περιλαμβάνει τόσο κλασικές γεύσεις όσο και πειραματισμούς. Τα κοινά στοιχεία όλων των Smørrebrød που σερβίρει είναι η υπέροχη γεύση, η υψηλή ποιότητα και οι υπέροχοι συνδυασμοί υλικών. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βρίσκεις δύσκολα τραπέζι αν δεν έχεις κάνει κράτηση!

– DAVID BRANDT

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή