Σόιμπλε: Η ελάφρυνση χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις

Σόιμπλε: Η ελάφρυνση χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις στη χώρα, επανέλαβε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ο Σόιμπλε, σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου βιβλίου, υποστήριξε ότι «δεν κατανοούν ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το επίπεδο του χρέους της, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και η αδυναμία της να συγκροτήσει (λειτουργική) διοίκηση».

«Όλοι προσποιούνται ότι κάποια μορφή ελάφρυνσης του χρέους θα έκανε καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Το μόνο πράγμα που θα άλλαζε είναι ότι θα μειωθεί ακόμη περισσότερο γενικά κάθε βούληση για να ασχοληθούν με μερικές μεταρρυθμίσεις».

Η κυβέρνηση του Βερολίνου δεν θέλει να ληφθούν σύντομα αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους, έστω κι αν εφαρμοστούν μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, όπως είχε αποφάσισε το Eurogroup τον περασμένο Μάιο. Κι αυτό γιατί το φθινόπωρο του 2017 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία. Στο παρασκήνιο διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα, που θα ικανοποιεί το Βερολίνο και θα επιτρέπει την παραμονή στο ελληνικό πρόγραμμα του ΔΝΤ που ζητεί ελάφρυνση του χρέους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή