Ανετα την Εφές ο Ολυμπιακός

Ανετα την Εφές ο Ολυμπιακός

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ενθουσιασμό στο πρώτο δεκάλεπτο, από την νίκη του κόντρα στον Παναθηναϊκό και με αποφασιστικότητα στην τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός συνέτριψε την Εφές (90 – 66) και σε διάστημα τεσσάρων ημερών απέδειξε ότι η επίθεσή του είναι άκρως παραγωγική.

Το προβάδισμα των γηπεδούχων έφτασε στο συν 17 (41 – 24 στο 17΄) και μόνο ο Τούρκος φόργουορντ Τσετίν Οσμάν απειλούσε το ελληνικό καλάθι (ημ. 41 – 33). Η Εφές «επέστρεψε» στο παιχνίδι, μειώνοντας μέχρι τους 6 πόντους (46 – 40 στο 24΄) και ο Ολυμπιακός αντέδρασε με σερί 10 – 3 (56 – 43), διατηρώντας το προβάδισμα (62 – 53 στο 30΄), ενώ στην τετάρτη περίοδο έδειξε την απαραίτητη αποφασιστικότητα και με τη δύναμη της έδρας του διέλυσε κάθε ελπίδα της τουρκικής ομάδας. Ο Βασίλης Σπανούλης κατέρριψε το φράγμα των 3.000 πόντων στην Ευρωλίγκα (2η θέση πίσω από τον Κάρλος Ναβάρο), με δύο βολές στο 8΄.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γκριν 11 (1), Μπιρτς 4, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 17 (2), Μιλουντίνοφ 8, Πρίντεζης 15 (2), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 2, Χάκετ 5, Λοτζέσκι 14 (2).

ΕΦΕΣ: Τόμας 10 (2), Χόνεϊκατ 6, Μπράουν 10, Οσμάν 22 (3), Κότον, Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 6 (1), Ομιτς 2, Ερτέλ 3 (1), Ντάνστον 5.

Στη Μόσχα και απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ (20.00, Νοva2), ο Παναθηναϊκός καλείται να παρουσιάσει τα αντανακλαστικά του και να αντιδράσει όσο το δυνατόν περισσότερο, μετά τη συντριβή που γνώρισε στο πρόσφατο ντέρμπι πρωταθλήματος, από τον Ολυμπιακό. Είναι δεδομένο ότι οι «πράσινοι» έχουν πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη έχει αποδόσεις υψηλού επιπέδου στα προηγούμενα παιχνίδια και δείχνει ότι μπορεί να είναι καλύτερη συγκριτικά με την περυσινή ομάδα της.

«Περιμένουμε να αντιδράσουν οι παίκτες και να είμαστε ανταγωνιστικοί, γιατί είναι θέμα εγωισμού», υποστήριξε ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟ Γιώργος Βόβορας.

Θρίλερ για προπονητή

Η επιμονή του Παναθηναϊκού στον Τσάβι Πασκουάλ, ελλείψει εμπειρότερων επιλογών, έχει φέρει τον Καταλανό προπονητή πολύ κοντά στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας και την αντικατάσταση του Πεδουλάκη. Ο εκπρόσωπος του Πασκουάλ και παλιός παίκτης του ΠΑΟΚ, Ζόραν Σάβιτς, βρίσκεται στην Αθήνα και οι πληροφορίες από τις δυο πλευρές καταλήγουν σε συμφωνία, που δεν έχει, όμως, ανακοινωθεί. Ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα επί 8 χρόνια, θα υπογράψει –όπως επιθυμούσε εξαρχής– διετές εγγυημένο συμβόλαιο και δικαίωμα ανανέωσης για τρίτο χρόνο.

Ο 44χρονος Πασκουάλ, που θα εργασθεί πρώτη φορά σ’ άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει ζητήσει την απόκτηση ενός γκαρντ για τη θέση του αυτοτραυματία Τζέιμς και ενός σέντερ που θα εναλλάσσεται με τον Μπουρούση στη συγκεκριμένη θέση. Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση και στον Δημήτρη Πρίφτη, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση από τον προπονητή του Αρη, αλλά και την ΚΑΕ.

• Δυσοίωνο είναι το μέλλον του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, γιατί η κεντρική χορηγία με την εταιρεία stoiximan δεν εφαρμόζεται κυρίως από τον Παναθηναϊκό και πιθανότατα οι τρεις άλλες ομάδες, (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) που έχουν συμφωνήσει με τον ΟΠΑΠ, αρνούνται να τοποθετήσουν διαφήμιση στο κέντρο των γηπέδων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή