Κλιμακώνουν την κριτική τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Κλιμακώνουν την κριτική τα κόμματα της αντιπολίτευσης

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθεία προειδοποίηση στην κυβέρνηση «να μην έχει το θράσος λόγω των αδιεξόδων που μόνη της προκάλεσε, να φέρει εκ νέου στη Βουλή την πραξικοπηματική τροπολογία για να πέσει μαύρο στα κανάλια», απηύθυνε χθες η Ν.Δ. μέσω του διευθυντή του γραφείου Τύπου της κ. Μακ. Λαζαρίδη. Ο ίδιος, μάλιστα, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ κατήγγειλε τον κ. Παππά ότι είπε ωμά ψέματα για τη δήθεν λήξη της θητείας του ΕΣΡ στην προχθεσινή του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι διέλυσε άνευ λόγου το ΕΣΡ για να λύσει τα εσωκομματικά της προβλήματα με την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου (επειδή στο ΕΣΡ είναι αντιπρόεδρος η μητέρα της).

Την ίδια ώρα, ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, κλιμακώνοντας περαιτέρω την κριτική που ασκεί η Ν.Δ. στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για τους χειρισμούς τους στη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών, επανέφερε τη βαρύτατη καταγγελία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι η κυβέρνηση ακολουθεί «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα», υποστηρίζοντας επιπλέον ότι η κυβέρνηση «φέρει πλέον έντονα χαρακτηριστικά παρακράτους».

Με ανάλογο τρόπο σχολίασαν και τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης τις δηλώσεις Παππά, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περιμένει τον συνταγματικό έλεγχο του νόμου του και να επιβάλει λουκέτο στα κανάλια που δεν πήραν τις 4 άδειες. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τις άθλιες προσπάθειες συκοφάντησης δικαστικών λειτουργών», υποστήριξαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συνάντησαν εργαζομένους στα ΜΜΕ. Κατήγγειλαν, δε, τον κ. Παππά ότι παραπλανά τους πολίτες ότι θα χαθούν 240 εκατ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία, τονίζοντας ότι «το ίδιο και μεγαλύτερο ποσό θα μπορούσε να εξασφαλιστεί από 8 – 10 κανάλια, τα οποία θα μπορούσαν να αδειοδοτηθούν χωρίς να χαθούν και 2.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας».

«Συνιστά θεσμικό θράσος και προσβολή του ΣτΕ να λέει (ο κ. Παππάς) ότι θα καταθέσει μία τροπολογία η οποία δημιουργεί de facto καταστάσεις και τετελεσμένα, ενώ είναι σε διάσκεψη η υπόθεση για τη συνταγματικότητα του νόμου», τόνισε (Vima fm) και ο κ. Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος επιπλέον υποστήριξε πως αν «ο κ. Τσίπρας είχε στοιχειώδη αίσθηση εθνικής ευθύνης και στοιχειώδη προβλεπτικότητα για το μέλλον του κόμματός του, θα έκανε το ταχύτερο δυνατό εκλογές».

Εξαιρετικά καυστικός ήταν χθες και ο κ. Στ. Θεοδωράκης, που είπε ότι «η σκέψη του κ. Παππά, του κ. Σκουρλέτη, της παρέας του Μαξίμου ήταν πολύ απλή: να ελέγξουμε το τηλεοπτικό σκηνικό με δικούς μας καναλάρχες, με ανθρώπους υπάκουους, ώστε να έχουμε ένα δικό μας τηλεοπτικό καθεστώς που θα μας υποστηρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ». Κάλεσε, επιπλέον, την κυβέρνηση να αντιληφθεί επιτέλους ότι «η απόφασή της για τέσσερις άδειες είναι παράλογη απ’ όπου και αν το δεις», και κατήγγειλε τον κ. Παππά ότι έχει «διαλύσει ήδη την ενημέρωση», καθώς λόγω των επιλογών του «όλα τα άλλα σοβαρά θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο περνάνε στα ψιλά».

Τέλος, το ΚΚΕ, κρατώντας, όπως πάντα, αποστάσεις και από τους δύο πόλους εξουσίας, υποστήριξε ότι «τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και η Ν.Δ. με τους “συνεταίρους” της του 3ου μνημονίου, έχουν συμφέρον η πολιτική αντιπαράθεση να επικεντρώνεται στα ζητήματα της διαπλοκής», και κάλεσε τον λαό «να γυρίσει την πλάτη στους πολιτικο-επιχειρηματικούς καβγάδες και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική, που μαζί με τη σαπίλα του συστήματος είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή