Μεγάλη ανταπόκριση πολιτών στις κινητές αστυνομικές μονάδες

Μεγάλη ανταπόκριση πολιτών στις κινητές αστυνομικές μονάδες

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Από θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής μέχρι διευθέτηση διαφορών μεταξύ πολιτών και υποβολή μηνύσεων περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες που έχουν παράσχει μέχρι τώρα τα μέλη των κινητών αστυνομικών μονάδων στους κατοίκους των απομακρυσμένων χωριών της Δυτικής Ελλάδας.

Από τον περασμένο Ιούνιο που άρχισαν να περιοδεύουν οι κινητές μονάδες της ΕΛ.ΑΣ., σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, έχουν πραγματοποιήσει 451 δρομολόγια και έχουν παράσχει αστυνομικές υπηρεσίες σε περίπου 700 πολίτες. 

Κάθε κινητή μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς, από υπηρεσίες τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας.

Βασικός σκοπός είναι η εξυπηρέτηση κατοίκων που ζουν σε απομακρυσμένα χωριά, όπου το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα μπορεί να απέχει ακόμα και 40 χιλιόμετρα.

Με βάση τα στοιχεία, οι περισσότερες επισκέψεις πολιτών στις κινητές αστυνομικές μονάδες έγιναν στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας, η οποία υπάγεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι. Ειδικότερα, τις κινητές μονάδες επισκέφθηκαν 369 πολίτες, οι οποίοι κατοικούν σε ορεινές και δυσπρόσιτες κοινότητες, όπου η μετακίνηση προς το Θέρμο ή τη Ναύπακτο δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Στην Αχαΐα επισκέφθηκαν τις ΚΑΜ 136 πολίτες, στην Ακαρνανία  93 και στην Ηλεία 64. Μάλιστα, όπως μετέφεραν στην «Κ» αστυνομικές πηγές, στις ορεινές κοινότητες οι κάτοικοι περιμένουν τις μονάδες σαν τον ταχυδρόμο, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις όποιες εκκρεμότητες έχουν.

Εκτός όμως από τους πολίτες, τις κινητές μονάδες επισκέφθηκαν και εκπρόσωποι φορέων προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους. Και σε αυτή την περίπτωση οι περισσότερες επισκέψεις έγιναν και πάλι στην Αιτωλία, οι οποίες έφθασαν τις 41. Στην Αχαΐα επισκέφθηκαν τις ΚΑΜ 36 εκπρόσωποι φορέων, στην Ηλεία 4 και στην Ακαρνανία 22.

Oπως δήλωσε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας, «τα μηνύματα που λαμβάνουμε από πολίτες και φορείς των απομακρυσμένων περιοχών είναι ιδιαίτερα θετικά για την παρουσία των κινητών αστυνομικών μονάδων, ενώ στόχος μας είναι η πλήρης ενσωμάτωσή τους στις τοπικές μας κοινωνίες».

Πέραν της εξυπηρέτησης των πολιτών, οι αστυνομικοί των ΚΑΜ επενέβησαν και σε περιπτώσεις για την αντιμετώπιση παράνομων ενεργειών, όπως για παράδειγμα ο εντοπισμός φυτείας με δενδρύλλια κάνναβης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή