Ο Κυρ. Αναστασιάδης στο τιμόνι της CLIA

Ο Κυρ. Αναστασιάδης στο τιμόνι της CLIA

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνας αναλαμβάνει το πηδάλιο του ευρωπαϊκού βραχίονα της Διεθνούς Ενωσης Κρουαζιέρας (Cruise Lines International Association ή CLIA). Η γενική συνέλευση της CLIA Ευρώπης, που εκπροσωπεί τις εταιρείες του κλάδου, με ομόφωνη ψήφο όρισε τον Κυριάκο Αναστασιάδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Celestyal Cruises, ως πρόεδρό της. Η CLIA είναι η μεγαλύτερη εμπορική ένωση στον κόσμο για τον κλάδο της κρουαζιέρας και το αντικείμενό της είναι η προώθηση των πολιτικών και πρακτικών που ενισχύουν το ασφαλές και υγιές περιβάλλον στον κλάδο. Βέβαια, στη νεότευκτη Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας, η οποία θεσμοθετήθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας το καλοκαίρι, η CLIA δεν κρίθηκε σκόπιμο να περιληφθεί, παρά το γεγονός ότι απαρτίζεται από 29 άτομα (γενικοί γραμματείς περιφέρειες, αυτοδιοικητικοί διάφοροι, συνδικαλιστές κ.ά.) που επελέγησαν από τον υπουργό και τους συνεργάτες του.

Φέτος οι μέτοχοι των εισηγμένων (συμπεριλαμβάνονται και ασφαλιστικά ταμεία) εισέπραξαν σχεδόν 700 εκατ. ευρώ από 43 κερδοφόρες εισηγμένες από τη διανομή μερισμάτων για τα αποτελέσματα της χρήσης 2015. Τι θα συμβεί όμως το 2017, καθώς του χρόνου που θα διανεμηθούν τα μερίσματα αυξάνεται η φορολογία στο 15% από 10% που ισχύει έως τα τέλη της χρονιάς; Ηδη οι αναλυτές από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχουν, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα των εισηγμένων έως και το πρώτο εξάμηνο 2016, βλέπουν ότι θα είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι εταιρείες που δυνητικά θα μπορούσαν να μοιράσουν μέρισμα στους μετόχους τους.

Προβολή Ιωαννίνων

Να εντάξει στα προγράμματα τουριστικής προβολής που τρέχουν αυτήν την περίοδο και τα Ιωάννινα ζητούν οι ξενοδόχοι του προορισμού από το υπουργείο Τουρισμού, οι οποίοι μετά τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή κατέγραψαν ακυρώσεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, Κώστα Βλάχο, ο ρυθμός των κρατήσεων έχει αρχίσει να ομαλοποιείται, αλλά χρειάζεται προώθηση ο προορισμός για να επανέλθει η ροή των αφίξεων σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Κατά τον πρόεδρο της ένωσης για τη στήριξη του προορισμού έχουν ενδιαφερθεί, μέχρι στιγμής, η Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και δήμοι των οποίων επλήγη, έστω και πρόσκαιρα, το τουριστικό προϊόν.

Κανονικά έγινε η δίκη για τον Μαρινόπουλο

Το βράδυ της Τρίτης, παραμονή της εκδίκασης της συμφωνίας εξυγίανσης του Μαρινόπουλου, πρόσωπα που συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία δεν έκρυβαν τον φόβο τους ότι κάποιος μπορεί να τηλεφωνούσε την ημέρα της δίκης για βόμβα, επιδιώκοντας την αναβολή της. Προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε το πρωί της Τετάρτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων, αλλά αφορούσε το Κτίριο 9 και όχι το Κτίριο 6 όπου εκδικαζόταν η υπόθεση του Μαρινόπουλου και βρίσκεται ακριβώς απέναντι. «Μάλλον μπέρδεψαν τους αριθμούς», σχολίαζαν με νόημα οι δικηγόροι. Αλλωστε το 9 είναι ανάποδο 6.

Προβόπουλος κατά υπερφορολόγησης

Κριτική  για την υπερφορολόγηση άσκησε ο τέως διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση για το real estate. Ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι επί πολλά χρόνια σημειωνόταν μεγάλη αύξηση των δαπανών χωρίς αντίστοιχη αύξηση των εσόδων, κάτι που οδήγησε στον εκτροχιασμό του 2009. Το πρόβλημα ήταν, τόνισε, οι υπερβολικές δαπάνες και αντί τα μνημόνια να επικεντρωθούν εκεί επικεντρώθηκαν στα έσοδα, οδηγώντας σε υπερφορολόγηση και, τελικά, σε βαθύτερη ύφεση. Σημείωσε ακόμα ότι ως διοικητής της ΤτΕ είχε προτείνει στην τρόικα τα 2/3 του προγράμματος να αποτελούνται από μέτρα για τον περιορισμό των δαπανών και το 1/3 για την αύξηση των εσόδων  – εισήγηση που δεν έγινε δεκτή. Ο κ. Προβόπουλος υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη για την κατάρτιση ενός σχεδίου με συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιάγραμμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή