Η Microsoft ανέπτυξε μια οθόνη που τροφοδοτείται από το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου

Η Microsoft ανέπτυξε μια οθόνη που τροφοδοτείται από το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το τμήμα Έρευνας της Microsoft κατάφερε να αναπτύξει μία οθόνη η οποία τροφοδοτείται μόνη της από το φωτισμό του περιβάλλοντος χώρου. Η «ενεργειακά ουδέτερη» οθόνη λειτουργεί αντλώντας ενέργεια από το φωτισμό των γραφείων και «συμπεριφέρεται» σαν ένα μίνι e-reader. «Αυτό που φανταζόμαστε είναι πως η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν ένα χαρτάκι για σημειώσεις», δήλωσε στο περιοδικό New Scientist ο Τομπάιας Γκρός-Πούπενταλ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

«Ωστόσο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά, να συγχρονιστεί με σημειώσεις από άλλες τοποθεσίες, ενώ θα είναι δυνατός ο προγραμματισμός της ώστε να προβάλει καθημερινές πληροφορίες, όπως τον καιρό ή τα δρομολόγια των λεωφορείων όταν πρόκειται να φύγετε από το γραφείο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντλώντας ενέργεια από τον περιβάλλοντα χώρο με τη χρήση φωτοβολταϊκών κυττάρων, η συσκευή δεν χρειάζεται φόρτιση.

«Σε αντίθεση με μία οθόνη υπολογιστή ή μια τηλεόραση, η οθόνη e-ink δεν χρειάζεται καθόλου ενέργεια για να διατηρεί την εικόνα», δήλωσε ο Γκρός-Πούπενταλ.

«Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται μία μικρή ποσότητα ενέργειας, η οποία αντλείται από το φως που υπάρχει σε ένα γραφείο, χρησιμοποιώντας ένα ηλιακό πάνελ στο πίσω μέρος της συσκευής».Η οθόνη βρίσκεται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και για το λόγο αυτό δεν είναι ακόμα σαφές κατά πόσο θα μπορεί να εξελιχθεί σε καταναλωτικό προϊόν ή εάν θα υπάρχουν οφέλη για το περιβάλλον.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή