Πρωτάθλημα βόλεϊ τριών ταχυτήτων

Πρωτάθλημα βόλεϊ τριών ταχυτήτων

3' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρωτάθλημα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είναι το εφετινό της Α1 ανδρών, το οποίο αρχίζει σήμερα. Οι περισσότερες ομάδες σε σχέση με πέρυσι έχουν ενισχυθεί, ενώ η απόφαση της λίγκας για συμμετοχή στα πλέι οφ των συλλόγων που θα πλασαριστούν από την 1η ώς την 8η θέση μας προδιαθέτει για μια ανταγωνιστική κανονική περίοδο. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη και στη διοργάνωση της Α1 γυναικών.

Στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών η ομάδα που ξεχωρίζει είναι ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ενισχυθεί με στόχο να επιστρέψουν στην κορυφή αλλά και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές στην Ευρώπη. Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ, λίγο πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, είδε έναν από τους κορυφαίους παίκτες του, τον Ερνάντο Γκόμεζ, να τραυματίζεται και άγνωστο παραμένει το πότε θα καταφέρει να επανέλθει. Ο Παναθηναϊκός, με τέσσερις καλούς ξένους, έχει συγκροτήσει το καλύτερο σύνολο των τελευταίων ετών και θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από τον τραυματισμό του Γκόμεζ για να πλασαριστεί μέσα στους δύο κορυφαίους. Μέσα στις οκτώ καλύτερες αναμένεται να βρεθούν ο Φοίνικας Σύρου, η Κηφισιά, ο Παμβοχαϊκός, ο Ηρακλής Θ. και η Παναχαϊκή. «Σφήνα» σε αυτές θα προσπαθήσει να μπει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ενώ ερώτημα αποτελεί η Ορεστιάδα. Οι «νεοφώτιστοι» Ηρακλής Χαλκίδας και Κύζικος θα αγωνιστούν για την παραμονή.

«Θα είναι ένα πρωτάθλημα πιο δυνατό από το περυσινό. Οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός διαθέτουν ομάδες υψηλού επιπέδου αλλά και οι άλλες έχουν ενισχυθεί. Από τη στιγμή που μπαίνουν οκτώ ομάδες στα πλέι οφ θα αποκτήσει και η κανονική περίοδος μεγαλύτερη αξία. Σε ό,τι αφορά τους νέους συλλόγους που ανέβηκαν στην Α1, για τον Κύζικο αποτελεί πλήγμα το θέμα με το γήπεδο, ενώ δύσκολη θα είναι η χρονιά και για τον Ηρακλή Χαλκίδας», δήλωσε στην «Κ» ο ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ, πέρυσι, κατέκτησε το πρωτάθλημα και αυτή τη χρονιά ο Γιάννης Καλμαζίδης έφτιαξε ένα δυνατό σύνολο αλλά πριν από το σφύριγμα της έναρξης «έχασε» έναν από τους βασικότερους παίκτες του. «Εχουμε κάνει καλές επιλογές. Τελευταία μεταγραφή ήταν του Ντάντε. Δυστυχώς, ο τραυματισμός του Γκόμεζ μας… έκοψε τα πόδια. Θα δούμε πώς θα το ξεπεράσουμε. Το πρωτάθλημα αναμένεται σκληρό. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει καλές μεταγραφές αλλά και ο Παναθηναϊκός. Η Σύρος θεωρείται παραδοσιακή δύναμη, το ίδιο και οι Παμβοχαϊκός και Ηρακλής. Ο ανταγωνισμός θα βελτιώσει την ποιότητα. Βέβαια, το μεγάλο στοίχημα θα είναι πόσοι από τους συλλόγους θα αντέξουν οικονομικά και οργανωτικά, γιατί στην αρχή όλοι ξεκινάμε με καλή διάθεση» μας είπε ο Γιάννης Καλμαζίδης.

Με ένα έμπειρο προπονητή, τον Γιάννη Λάιο, ο Κύζικος ανέβηκε στα «σαλόνια» του ελληνικού βόλεϊ. Μεγάλο… αγκάθι για την ομάδα της Νέας Περάμου αποτελεί το γήπεδο. Η ομάδα θα αγωνίζεται στο Λουτράκι οπότε, ουσιαστικά, θα παίζει εκτός έδρας. «Για εμάς το γήπεδο είναι το βασικό μειονέκτημα. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Αυτό έχουμε για στόχο. Στην κορυφή ξεχωρίζουν ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, ενώ καλή ομάδα έχει και ο Παναθηναϊκός. Για την τετράδα, επίσης, θα προσπαθήσουν οι Παμβοχαϊκός, Φοίνικας, Κηφισιά, Ηρακλής Θ. και Παναχαϊκή. Δεν γνωρίζω την ομάδα της Αλεξανδρούπολης. Στις τελευταίες θέσεις θα βρεθούμε εμείς, η Ορεστιάδα και η Χαλκίδα», τόνισε ο Γιάννης Λάιος.

Στη φετινή διοργάνωση δεν θα αγωνιστεί ένας εκ των κορυφαίων πασαδόρων που έχουν περάσει από το ελληνικό βόλεϊ, ο Βασίλης Κουρνέτας. Ο 40χρονος αποφάσισε να γράψει τη λέξη «τέλος» σε μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις. «Ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα. Αυτή τη χρονιά βλέπω ότι έχει ανεβεί το επίπεδο των ομάδων σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Τα ρόστερ των κορυφαίων έχουν ενισχυθεί και θα δούμε να αγωνίζονται καλοί ξένοι παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν το πρωτάθλημά μας» είπε ο διεθνής πασαδόρος.

Σήμερα αρχίζει και το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Ολα δείχνουν ότι πρωταγωνιστής θα είναι ο Ολυμπιακός. Κράτησε τον περυσινό κορμό, πήρε την αρχηγό του Παναθηναϊκού Ζένια Τσίμα και τη Γερμανίδα διεθνή διαγώνιο Σάσκια Χίπε. Στόχος των «ερυθρολεύκων» είναι και η Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο σύνολο από πέρυσι αλλά θα παίζει μακριά από την έδρα του, στο Μετς. Θέση στην πρώτη τετράδα θα διεκδικήσουν και οι Πανναξιακός, Σαντορίνη και Αρης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή