Ο Ολυμπιακός και… οι άλλοι

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον τίτλο να μοιάζει… καπαρωμένος, το ενδιαφέρον για το φετινό πρωτάθλημα πόλο της Α1 ανδρών επικεντρώνεται από τη δεύτερη θέση και κάτω. Ολα δείχνουν ότι θα είναι μία διοργάνωση που θα κινηθεί σε τέσσερις… ταχύτητες, ενώ οι ομάδες που θα πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα έχουν ξεχωρίσει πριν ακόμα «κυλήσει» η μπάλα στο νερό. Σήμερα θα αρχίσει και το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Με βάση το ρόστερ, ο Ολυμπιακός θα είναι ο σύλλογος που θα διεκδικήσει και αυτή τη χρονιά τον τίτλο του πρωταθλητή. Μπορεί σε σχέση με πέρυσι να είναι λιγότερο ισχυρός στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην Ευρώπη αλλά και πάλι η διαφορά με τους υπόλοιπους παραμένει μεγάλη. Διατήρησε τον ίδιο κορμό όπου υπάρχουν και πολίστες από τις ακαδημίες του και απέκτησε τους Μλ. Γιάνοβιτς, Αντρο Μπούσλιε, Αλμπερτ Εσπανιόλ και Στέλιο Αργυρόπουλο. Αντίθετα, οι Βλαχόπουλος, Γούνας και Δερβίσης έφυγαν για ομάδες τις Ιταλίας.

Μία θέση καλύτερη από την 3η της περυσινής περιόδου θα διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός. Απέκτησε δύο νέους φουνταριστούς (Φώσκολο, Χαραλαμπόπουλο), τρεις περιφερειακούς (Λίντχουτ, Ντούσαν, Πίσσας) και έναν τερματοφύλακα (Γαλανίδης). «Οπως κάνουμε πάντα, έτσι και εφέτος θα επικεντρωθούμε στο κάθε παιχνίδι ξεχωριστά», υπογράμμισε ο Τεό Λοράντος.

Στη δεύτερη θέση στοχεύει και η Βουλιαγμένη. Ο προπονητής των «μπέμπηδων» Κώστας Λούδης έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα και θέλει να φτάσει μέχρι τους τελικούς.

Στην επόμενη… ταχύτητα θα βρούμε τις ομάδες που μπορούν να πετύχουν τις εκπλήξεις στις αναμετρήσεις με τα φαβορί. Ο Εθνικός, ο ΠΑΟΚ και ο Υδραϊκός ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ο πάλαι ποτέ «αυτοκράτορας» του ελληνικού πόλο απέκτησε εννέα αθλητές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Παναγιώτης Παπαδόγκωνας αλλά και ο 17χρονος Πέτρος Πρωτοψάλτης. Στον ΠΑΟΚ έχουν προωθηθεί πολλοί από τους αθλητές που έπαιζαν στους νέους. Ολα δείχνουν ότι στη Θεσσαλονίκη «χτίζουν» για το μέλλον. Από έμπειρους και νέους παίκτες αποτελείται και η ομάδα του Υδραϊκού. Στο ρόστερ υπάρχει και το όνομα του 49χρονου Γιώργου Μαυρωτά αλλά δύσκολα θα δούμε τον βουλευτή μέσα στη πισίνα. Ο στόχος, σύμφωνα με τον προπονητή Δημήτρη Κραβαρίτη, είναι η 4η ή η 5η θέση.

Η ομάδα του Α.Ο. Π. Φαλήρου είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται ο Πανιώνιος και η Γλυφάδα. Για να αποφύγουν τον υποβιβασμό θα παλέψουν η Χίος και το Καλαμάκι, ενώ ο Ν.Ο. Πατρών δύσκολα θα μείνει στα «σαλόνια» του πόλο.

Το φετινό πρωτάθλημα θα έχει μια μεγάλη απουσία. Για πρώτη φορά ύστερα από 25 χρόνια δεν θα βρεθεί στις πισίνες ο Γιώργος Αφρουδάκης. «Νιώθω περίεργα. Θα πάω να δω τον Παναθηναϊκό. Δυστυχώς θα είναι ένα πρωτάθλημα βυθισμένο στη μετριότητα χωρίς χορηγίες και οργάνωση. Καμία ομάδα, εκτός του Ολυμπιακού, δεν δείχνει διατεθειμένη να παίξει στην Ευρώπη. Πολλοί σύλλογοι δεν έχουν χρήματα και οι αθλητές θα παίζουν σε ακατάλληλα κολυμβητήρια. Περίμενα ότι θα αποκτήσουμε μία Λίγκα για να είναι πιο οργανωμένο αλλά ούτε αυτό έγινε», δήλωσε απογοητευμένος στην «Κ» ο 40χρονος αθλητής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή