Ώρα για τσάϊ

3' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ταυτισμένη με την αριστοκρατικότητα και τη φινέτσα, η πιο βρετανική απογευματινή συνήθεια έχει το τελετουργικό της. Στα λονδρέζικα tea rooms θα απολαύσετε εκλεκτές ποικιλίες του δημοφιλούς ροφήματος, σερβιρισμένες υποδειγματικά, και θα τις συνοδεύσετε με τα γλυκίσματα ή τα αλμυρά σνακ της επιλογής σας. 

1. The Berkeley

Στο πεντάστερο ξενοδοχείο The Berkeley στην περιοχή Knightsbridge, το απογευματινό τσάι εμπνέεται από τον κόσμο της μόδας και ονομάζεται… Prêt-à-Portea. Ο ευφάνταστος κατάλογος της τσαγερί ανανεώνεται κάθε έξι μήνες, ακολουθώντας την εναλλαγή των εποχών στις πασαρέλες. Για φέτος, η φθινοπωρινή «σεζόν» φέρνει μαζί της το επετειακό μενού Fashionista’s Afternoon Tea, με το οποίο το Prêt-à-Portea γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του. Δέκα από τις αγαπημένες δημιουργίες του σεφ Mourad Khiat –όπως μπισκότα σε σχήμα γοβάκι Manolo Blahnik ή καμπαρντίνα Burberry και κέικ-τσαντάκι Moschino– θα συνοδεύσουν με φινέτσα το αγαπημένο σας τσάι, που έρχεται σε πορσελάνινα σερβίτσια Wedgwood, σχεδιασμένα κατά παραγγελία για λογαριασμό του The Berkeley.

Τιμές: από 57 ευρώ  το άτομο  

www.the-berkeley.co.uk

Ώρα για τσάϊ-1

2. St. James’s Hotel & Club

Αν ταξιδεύετε με τα παιδιά σας στο Λονδίνο, επιλέξτε χωρίς δεύτερη σκέψη το St. James’s Hotel & Club για τσάι, μια και αυτή την εποχή, σε συνεργασία με το διάσημο παιχνιδοπωλείο Hamleys, σερβίρει ένα απολαυστικό μενού εμπνευσμένο από επιτραπέζια παιχνίδια – φιδάκι, τάβλι, σκάκι, Monopoly, ντόμινο και Scrabble. Γευστικά κατακόκκινα ζάρια με γέμιση μαρμελάδα και μάρτζιπαν, πιόνια σκακιού από σοκολάτα γάλακτος και μπισκότα βουτύρου σε σχήμα πλακιδίων ντόμινο θα τέρψουν, μεταξύ άλλων, τα μάτια και τον ουρανίσκο σας ενώ θα απολαμβάνετε το τσάι της προτίμησής σας στον εκλεπτυσμένο χώρο του Williams Bar and Bistro.  

Τιμές: από 44 ευρώ το άτομο    

www.stjameshotelandclub.com


Ώρα για τσάϊ-2

3. The Dorchester

Από το 1931, που υποδέχτηκε τους πρώτους του πελάτες, μέχρι σήμερα το απογευματινό τσάι στο Dorchester είναι θεσμός.  Και μάλιστα φέτος βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Afternoon Tea Awards. Bουλιάξτε στις αναπαυτικές πολυθρόνες με τα πουπουλένια μαξιλάρια του φουαγιέ Promenade, όπου τα πελώρια πράσινα φυτά παντρεύονται κομψά με το εντυπωσιακό περιστύλιο και τα χρυσοποίκιλτα κορινθιακά κιονόκρανα. Επιλέξτε ένα από τα εποχιακά μενού και το τσάι της προτίμησής σας, με σαμπάνια ή χωρίς, και με τις μελωδίες του πιανίστα να σας ταξιδεύουν προσποιηθείτε –γιατί όχι;– ότι είστε φιλοξενούμενοι στο Downton Abbey.  

Τιμές: από 57 ευρώ το άτομο  

http://fortnumandmason.com  


Ώρα για τσάϊ-3

4. Savoy

Στο εμβληματικό Savoy του 1889, στη βόρεια όχθη του Τάμεση, το τσάι σερβίρεται στο μεγαλοπρεπές Thames Foyer του 1904. Το dress code επιβάλλει κομψό ντύσιμο. Αφήστε στο ξενοδοχείο τα αθλητικά σας παπούτσια (απαγορεύονται αυστηρά) και φορέστε τα «καλά» σας. Ενας υπέροχος γυάλινος θόλος επιτρέπει στο φυσικό φως να διαχέεται στον χώρο, ενώ ακριβώς από κάτω του, σε ένα περίτεχνο κιόσκι, ο πιανίστας συνοδεύει μουσικά το απόγευμά σας καθώς σιγοπίνετε το εκλεκτό τσάι σας όλο στυλ, καθισμένοι σε αναπαυτικές μπερζέρες και βελούδινους καναπέδες. Το προσωπικό, με τη σειρά του, ντυμένο στην τρίχα, πηγαινοέρχεται διακριτικά με χορευτική χάρη, κουβαλώντας ασημένιους δίσκους με σαντουιτσάκια, αγγλικά scones, κέικ και κάθε λογής γλυκά.

Τιμές: από 57 ευρώ το άτομο  

www.fairmont.com/savoy-london


Ώρα για τσάϊ-4

5. Dean Street Townhouse

Στην καρδιά του μοδάτου Soho θα βρείτε μία από τις πιο οικονομικές λύσεις για απογευματινό τσάι, εντός του κομψού ξενοδοχείου Dean Street Townhouse που στεγάζεται σε δύο αριστοκρατικές γεωργιανές κατοικίες του 1732. Η αίθουσα που φιλοξενεί την ιεροτελεστία του απογευματινού τσαγιού αναπαριστά την αισθητική και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Σε έναν χώρο επενδεδυμένο με σκουρόχρωμο ξύλο και βαθυκόκκινη φλοράλ ταπετσαρία, με βαριές βελούδινες κουρτίνες και πολυθρόνες αντίκες, θα ευχαριστηθείτε κάθε γουλιά από το ρόφημά σας συνοδεύοντάς το με αφράτα scones και λαχταριστά σαντουιτσάκια, που θα έρθουν στο τραπέζι σας σε ασπρόμαυρα πορσελάνινα σερβίτσια.  

Τιμές: από 22 ευρώ το άτομο  

www.deanstreettownhouse.com


Ώρα για τσάϊ-5

6. Sketch 

Στον πολυχώρο sketch, δημιουργία του εστιάτορα Mourad Mazouz και του Γάλλου μάστερ σεφ Pierre Gagnaire, θα πάρετε το τσάι σας σε έναν φινετσάτο χώρο ντυμένο στα ροζ – από το ταβάνι και τους τοίχους μέχρι τα καθίσματα. Παράλληλα με το τσάι και τα εδέσματα, το sketch κάθε δύο χρόνια «σερβίρει» τις δημιουργίες ενός καλλιτέχνη. Αυτή την περίοδο, στους τοίχους του φιλοξενούνται 239 πρωτότυπα σκίτσα του ευφυούς και χιουμορίστα Βρετανού εικαστικού David Shrigley, ο οποίος υπογράφει και τα παιχνιδιάρικα σερβίτσια.  

Τιμές: από 50 ευρώ το άτομο

http://sketch.london

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή