Υποτονική συνεδρίαση και μικρή πτώση στο Χ.Α.

Υποτονική συνεδρίαση και μικρή πτώση στο Χ.Α.

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αγορά και στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας δεν παρουσίασε καμία αλλαγή στη συμπεριφορά της. Επικράτησαν αναιμικές συναλλαγές και οι επενδυτές έδειξαν αδιαφορία.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε με ελάχιστες διακυμάνσεις στα επίπεδα των 595 μονάδων.  Τελικά έκλεισε στις 594 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,32%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 27 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος παραμένει αδύναμος, με τις εξελίξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας να δημιουργούν αρνητικό κλίμα για την έλευση ξένων επενδύσεων. Η τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου δεν περιλαμβάνει σπουδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις. Εξάλλου όσες εταιρείες δημοσιεύσουν εθελοντικά τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου 2016 θα το πράξουν το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος οι εισηγμένες είναι υποχρεωμένες να εκδίδουν επίσημα μόνο τις ετήσιες και εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις κάθε έτους.

Οπως εξηγούν αναλυτές, το Χρηματιστήριο, ως προεξοφλητικός μηχανισμός, θα δώσει το σήμα της ανόδου μέσω της αύξησης των εισροών φρέσκου χρήματος – αν και εφόσον υπάρξει λύση στη διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή