Πρόσωπα και πράγματα

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτο βήμα για επαναλειτουργία της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο

Ξεκινάει, όπως όλα δείχνουν, η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία της ιστορικής Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη, καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός. Επειτα και από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, η One Outlet Α.Ε. αποτελεί τον προτιμητέο επενδυτή, με την οικονομική της προσφορά να αγγίζει το 1,9 εκατ. ευρώ, έναντι αποτίμησης 1,75 εκατ. ευρώ. Η εν λόγω εταιρεία αποτελεί προϊόν συνεργασίας του ομίλου Notos Com, συμφερόντων της οικογένειας Παπαέλληνα και του επιχειρηματία κ. Σάμι Φάις, οι οποίοι έχουν συνεπενδύσει και στο εμπορικό κέντρο One Salonica Outlet Mall (πρώην City Gate), το οποίο μισθώνουν από την αραβικών συμφερόντων εταιρεία GTE. Στόχος είναι να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της Αγοράς Μοδιάνο, κάτι που σημαίνει ότι θα φιλοξενηθούν και πάλι καταστήματα τροφίμων και χώροι εστίασης.

Παραμένει πρόεδρος στη Διεθνή Ενωση Ιδιοκτητών ο κ. Παραδιάς

Ακόμα τέσσερα χρόνια και 16 συνολικά αναμένεται να διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), κ. Στράτος Παραδιάς (φωτ.). Η επανεκλογή του κ. Παραδιά έγινε πριν από λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες, έδρα της Διεθνούς Οργάνωσης των Ιδιοκτητών Ακινήτων, ομόφωνα από τους αντιπροσώπους των εθνικών οργανώσεων Ιδιοκτητών Ακινήτων των 28 ευρωπαϊκών χωρών-μελών της UIPI. Επί των ημερών του κ. Παραδιά, η UIPI έχει διπλασιάσει τον αριθμό των μελών της, έχει επεκτείνει την παρουσία της στις Βρυξέλλες, εδραιώνοντας την παρουσία της στα κοινοτικά όργανα. Η UIPI έχει ιδρυθεί το 1923 στο Παρίσι και εκπροσωπεί σήμερα πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίων μικρομεσαίων ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων.

Απομακρύνεται ο κίνδυνος «φούσκας» στην Ελβετία

Απομακρύνεται σταδιακά ο κίνδυνος εμφάνισης «φούσκας» στην αγορά κατοικίας της Ελβετίας, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας, κ. Φριτζ Ζούρμπρουεγκ. Αν και το ρίσκο παραμένει υψηλό, εντούτοις, μέτρα όπως η υποχρέωση των τραπεζών να κρατούν περισσότερα κεφάλαια ως αποθεματικό, για τον σχηματισμό προβλέψεων έναντι μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων, έχουν αποβεί αποτελεσματικά, καθώς υποχώρησε ο ρυθμός έκδοσης νέων στεγαστικών δανείων. Παράλληλα, ο ρυθμός αύξησης των τιμών των κατοικιών επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια του φετινού δεύτερου τριμήνου, σε ένα ακόμα θετικό δείγμα για τη μελλοντική πορεία της αγοράς κατοικίας της χώρας. Πάντως, τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά και ως εκ τούτου δελεαστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή