Ανοιχτή πρόσκληση για «Εκπαίδευση στη Στέγη 2016-2017»

Ανοιχτή πρόσκληση για «Εκπαίδευση στη Στέγη 2016-2017»

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ιδρυμα Ωνάση ακολουθώντας την εντολή του ιδρυτή του, Αριστοτέλη Ωνάση, υποστηρίζει από το 1975 δυναμικά και αδιάκοπα την παιδεία, τον πολιτισμό και την υγεία, ως οχήματα κοινωνικής συνοχής. Η Στέγη είναι παιδί του Ιδρύματος Ωνάση, ένα κέντρο σύγχρονου πολιτισμού ανοιχτό σε όλους με βασικά του χαρακτηριστικά την υποστήριξη των Ελλήνων δημιουργών, την εξωστρέφεια, τις διεθνείς συνεργασίες και τη διά βίου εκπαίδευση μέσα από τις τέχνες. Για άλλη μια χρονιά, η ομάδα της Στέγης σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες διοργανώνει εργαστήρια εικαστικών, χορού, θεάτρου, τεχνολογίας, μουσικής, κινηματογράφου και διαθεματικά για μικρούς και μεγάλους, μεμονωμένους επισκέπτες, σχολικές ομάδες και κοινωνικούς φορείς.

Εκτός από τα προγράμματα εντός των τειχών, η Στέγη εξορμά και πάλι στην πόλη! Πηγαίνει σε σχολεία, σε γειτονιές της Αθήνας και της Περιφέρειας, με δράσεις που συναρπάζουν όλους τους ανθρώπους, όλων των ηλικιών. Πειραματίζεται με τις νέες τεχνολογίες και τα νέα μέσα. Συνδέει τα σχολεία μεταξύ τους μέσα από κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα. Μας βοηθά να μάθουμε την ιστορία, τη γεωγραφία και άλλα μαθήματα της σχολικής ύλης αλλιώς, φέρνοντας τους μικρούς μαθητές σε επαφή με τις δεξιότητες του 21ου αιώνα. Κάνει “κοινωνικό θέατρο” δημιουργώντας παραστάσεις που παρουσιάζονται σε σχολεία υποβαθμισμένων και ακριτικών περιοχών και σε ιδρύματα. Μας βοηθά να ξαναγνωρίσουμε την παράδοση και να έρθουμε σε επαφή με τη σύγχρονη δημιουργία.

Επιπλέον, παιδιά, έφηβοι, άτομα με αναπηρία, ενήλικες άνω των 65 ετών παρακολουθούν παραστάσεις και επισκέπτονται εκθέσεις της Στέγης, γνωρίζουν τους συντελεστές, συμμετέχουν σε μεγάλα φεστιβάλ και βέβαια παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες! Στόχος: η επικοινωνία, η σύνδεση, η συμμετοχή. Στη Στέγη, στη γειτονιά, στην πόλη».

Διαβάσαμε αυτό το πληροφοριακό mail, γραμμένο σε θαυμάσια ελληνικά, πλήρες και σαφές ως προς τους στόχους και τους τρόπους «που επιτυγχάνεται από τη Στέγη, παιδί του Ιδρύματος Ωνάση, ακολουθώντας την εντολή του ιδρυτή, όπως γράφει χαρακτηριστικά, η διά βίου εκπαίδευση μέσα από τις τέχνες».

Η ανακοίνωση αυτή του γραφείου Τύπου της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση αφορά στην «Εκπαίδευση στη Στέγη 2016-17» και σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες (πόσο ευγενικά αποφεύγεται ο όρος «υπερήλικες» για τους ενήλικες άνω των 65 ετών, που και αυτοί μετέχουν και μάλιστα παρουσιάζουν τις δικές τους δημιουργίες!). Αφορά και μεμονωμένους επισκέπτες και σχολικές ομάδες. Γι’ αυτό με τη σειρά της η στήλη του «Σημειωματαρίου» της «Κ» θεωρεί καθήκον της, από το 1974 που δημιουργήθηκε και συνεχίζει, καθημερινά, να πληροφορεί οτιδήποτε ενδιαφέρει τους αναγνώστες της, όλων των ηλικιών, σχετικά με τις τέχνες, την παιδεία, τον πολιτισμό. Γι’ αυτό τον λόγο μεταφέρει την ανακοίνωση αυτή της Στέγης αυτούσια. Με κατάληξη τον τρόπο που επιτυγχάνεται ο στόχος: «με μηνιαίους κύκλους σεμιναρίων, με εργαστήρια, με σύνδεση με τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων για να οραματιστούμε και να δημιουργήσουμε μεθόδους και δρόμους που καθιστούν την εκπαίδευση συνώνυμο της παιδείας. Γιατί η εκπαίδευση και η τέχνη μπορούν να είναι και παιχνίδι!». Ποιος δεν συμφωνεί με αυτόν τον ορισμό! Πληροφορίες, γραφείο Τύπου Βάσω Βασιλάτου – Κατερίνα Χορταριά-Ταμβάκη, τηλ. 213-01.78.057 και 213-01.78.059.

Πληροφορίες

Εκπαίδευση στη Στέγη https//youtu.be/PGSuQ4iIZPM

Η Στέγη στην περιφέρεια https://youtu.be/-E-vPrFvxTw

Big Bang Festival 2 https://youtu.be/B0Fp4lxH1AM

ΤΗΛΕΦΟΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή