Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Το «απαγορευτικό» στους βουλευτές και η «ηλικία» της επόμενης Κ.Ο.

Συνέδριο ΟΝΝΕΔ: Το «απαγορευτικό» στους βουλευτές και η «ηλικία» της επόμενης Κ.Ο.

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πράξεις έχουν πολλές φορές μεγαλύτερη σημειολογία από τα ίδια τα λόγια. Αυτό επέλεξε να κάνει χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μία άκρως συμβολική κίνηση, καθώς υπήρξε εντολή στους βουλευτές να μην παρευρεθούν στο συνέδριο επανίδρυσης της νεολαίας.

Η κίνηση αυτή περικλείει ουσιαστικά το τέλος μιας εποχής, έστω και συμβολικά. Οι παροικούντες στην γαλάζια Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν πολύ καλά πως τα τελευταία χρόνια η νεολαία είχε μετατραπεί σε «υπομάγαζα» πολιτικών γραφείων, όπου οι διάφορες ομάδες λειτουργούσαν ως μηχανισμοί στήριξης σε βουλευτές ή υπουργούς όταν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση.

Με  αυτή την εν λόγω «απαγόρευση» ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα πραγματικής επανίδρυσης της νεολαίας, ως μία νέα συμπαγή και υγιή οντότητα που λειτουργεί ως κοιτίδα παραγωγής ιδεών και νέας νοοτροπίας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν εστάλησαν προσκλήσεις προς τους βουλευτές.

Η κίνηση προφανώς και έχει συμβολικό χαρακτήρα, αλλά όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη της Πειραιώς το «μήνυμα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση».

Το δεύτερο κομβικό σημείο, είναι η αναφορά που επέλεξε να προβάλει από όλη την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αυτό το απόσπασμα ανέρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook.

«Θέλω την ενεργό συμμετοχή σας. Θέλω να σας δω στο Μητρώο πολιτικών στελεχών. Θέλω η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα να είναι η νεότερη στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Σας θέλω στην πρώτη γραμμή».

Η φράση αυτή σε συνδυασμό με το «απαγορευτικό» στους βουλευτές, δείχνει, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, την βούληση του προέδρου της ΝΔ, να αλλάξει όντως νοοτροπία και η νεολαία να περάσεις σε μία νέα εποχή. Μένει αυτό να αποδειχτεί και στην πράξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή