Παραμένει η διαφωνία Αθήνας- θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Παραμένει η διαφωνία Αθήνας- θεσμών για τον ακατάσχετο λογαριασμό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την Πέμπτη θα διαρκέσει ο πρώτος γύρος συζητήσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης. Αυτό προέκυψε μετά την πρώτη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών, κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, Οικονομίας, κ. Γ. Σταθάκη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Χουλιαράκη, με τους επικεφαλής των θεσμών και θέμα την επισκόπηση των βασικών πεδίων της δεύτερης αξιολόγησης.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν στην Αθήνα στο δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου και στόχος παραμένει η επίτευξη συμφωνίας επί των θεμάτων της αξιολόγησης έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Επίσης, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχει κλείσει και η συζήτηση για το χρέος και το ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.

Ακατάσχετος λογαριασμός

Στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών για τα φορολογικά ζητήματα, διαπιστώθηκε ότι παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών για το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «η διαφωνία παραμένει» με την κυβέρνηση να υποστηρίζει πως πρέπει να υπάρχει ένας λογαριασμός προστατευμένος για να μπορούν να κινούνται οι πληρωμές των εργαζομένων και να πληρώνονται κάποιοι φόροι.

«Κόκκινα» δάνεια

Νωρίτερα το πρωί της Κυριακής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Στουρνάρας, είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών. Συζητήθηκε το ζήτημα των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών, οι οποίες θα πρέπει να έχουν γίνει έως το τέλος Οκτωβρίου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε πως μετά το δεύτερο τρίμηνο προχωράει καλύτερα το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή