Μιλιτέρ στιλ και ξεχωριστός χαρακτήρας στο Longines Heritage Military

Μιλιτέρ στιλ και ξεχωριστός χαρακτήρας στο Longines Heritage Military

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελβετική εταιρία ωρολογοποιίας Longines στο σχεδιασμό αυτού του ρολογιού συνδυάζει την ιστορία με τη φαντασία, με επηρεασμούς από τη στρατιωτική αισθητική. Δίνοντας ένα φρέσκο, νέο καλούπι στις γραμμές του καντράν που χρησιμοποιούνταν τακτικά στα ρολόγια της εταιρίας στις αρχές του 20ού αιώνα, το Longines Heritage Military χαρακτηρίζεται από ένα κομψά συγκρατημένο στιλ που είναι και απόλυτα μοντέρνο. Στο μαύρο, ματ καντράν του, οι 12 μεγάλοι Αραβικοί αριθμοί κάνουν εύκολη την ανάγνωση της ώρας με μία ματιά.

Η Longines επεκτείνει τη συλλογή της Heritage με αυτό το εντυπωσιακά ξεχωριστό ρολόι. Ο χαρισματικός άντρας που φοράει το Longines Heritage Military τραβάει στο χέρι του πολλά βλέμματα θαυμασμού, έχοντας τη σιγουριά ότι η εξαίρετη αισθητική του ρολογιού του δεν είναι εις βάρος της αξιοπιστίας του. Και οι δύο αυτές ποιότητες αποτελούν θεμέλιους λίθους για την εταιρία που έχει για σήμα της τη φτερωτή κλεψύδρα, και η οποία τιμά μία πλούσια κληρονομιά με αυτό το σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε ένα ρολόι του 1918 από την ιστορική συλλογή του Μουσείου της Longines, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Saint-Imier.

Μιλιτέρ στιλ και ξεχωριστός χαρακτήρας στο Longines Heritage Military-1

Το Longines Heritage Military, ενώ απηχεί τον αυστηρό, στιβαρό σχεδιασμό των στρατιωτικών ρολογιών, παράλληλα παρουσιάζει με εξαίρετο τρόπο και την τεχνογνωσία της εταιρίας στην ωρολογοποιία. Η σατινέ-ματ κάσα του με την αυλακωτή κορώνα, του εξασφαλίζουν μία διαχρονική γοητεία. Το ματ μαύρο καντράν είναι διακοσμημένο με 12 μεγάλους, ζωγραφισμένους Αραβικούς αριθμούς με επικάλυψη από φωσφοριζέ υλικό Super-LumiNova®. Το καντράν διαθέτει δείκτες σε κομψό στιλ τύπου “Breguet” και τον κύκλο με τις ενδείξεις με χωρίσματα σε στιλ «σιδηροτροχιάς» (train track chapter ring), έτσι ώστε να είναι ευανάγνωστο ακόμα και σε συνθήκες κακής ορατότητας.

Μέσα στην ατσάλινη κάσα των  44 mm του Longines Heritage Military λειτουργεί ένας αυτόματος μηχανισμός L615.3 calibre με αυτονομία ενέργειας 42 ωρών. Το παράθυρο των μικρών δευτερολέπτων και της ημερομηνίας είναι τοποθετημένα στη θέση της ώρας 6. Ένα κομψό, μαύρο δερμάτινο λουρί αλιγάτορα δίνει την τελευταία πινελιά στην τέλεια αισθητική αυτού του ρολογιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή