Μάλτα: Αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Αμυνας μεταξύ των νεκρών από τη συντριβή του αεροπλάνου

Μάλτα: Αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Αμυνας μεταξύ των νεκρών από τη συντριβή του αεροπλάνου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναγνωριστικές αποστολές στη Μεσόγειο για λογαριασμό του γαλλικού υπουργείου Αμυνας» πραγματοποιούσε το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη σήμερα στη Μάλτα λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Αμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν. Μεταξύ των πέντε επιβαινόντων, τρεις ανήκαν στο γαλλικό υπουργείο Αμυνας και δύο ήσαν μέλη του προσωπικού της εταιρείας CAE, ιδιοκτήτριας εταιρείας του αεροσκάφους, διευκρίνισε ο υπουργός.

Εσωτερική έρευνα διεξάγεται «για τον προσδιορισμό των αιτίων του δυστυχήματος, σε συντονισμό με τις τοπικές αρχές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Μάλτας είχε ανακοινώσει ότι τα πέντε θύματα της συντριβής του αεροσκάφους στη Μάλτα είναι γάλλοι τελωνειακοί, οι οποίοι επρόκειτο να πραγματοποιήσουν πτήση παρακολούθησης των δικτύων διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών στη Μεσόγειο.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter πως δεν υπάρχουν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης μεταξύ των θυμάτων. Επεσήμανε παράλληλα πως η πτήση δεν είχε σχέση με δραστηριότητες της ΕΕ.

Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά ότι επρόκειτο για αεροπλάνο του Λουξεμβούργου ναυλωμένο από τη Frontex, πληροφορία που διέψευσε όμως ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.

Το βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Sky News, δείχνει το αεροπλάνο να τυλίγεται στις φλόγες.

Το αεροπλάνο, ένα ελικοφόρο τύπου Metroliner, μπορούσε να μεταφέρει έως 10 επιβάτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή