Κουρουμπλής – Ψινάκης: Συνάντηση με φόντο το φόρουμ Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Κουρουμπλής – Ψινάκης: Συνάντηση με φόντο το φόρουμ Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα και για το ιδρυτικό φόρουμ της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, της οποία είναι πρόεδρος.

Το φόρουμ θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, στις 11 Νοεμβρίου, και σε αυτό θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 13 περιφερειών της χώρας, 160 δήμων της Ελλάδας και 80 της Κίνας, καθώς και επιχειρηματίες από τις δύο χώρες. Όπως, υπογράμμισε, στο επίκεντρο των εκεί συζητήσεων τέθηκε η συνεργασία δήμων των δύο χωρών στον τομέα του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του αθλητισμού.

Εκτός των άλλων ο κ. Ψινάκης έχει επαφές με την Κίνα, προκειμένου να προσελκύσει κεφάλαια προς αξιοποίηση στον Μαραθώνα. Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του ανέφερε ότι το υπουργείο στηρίζει κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που λαμβάνει η Αυτοδιοίκηση.

(πηγή ΑΠΕ -ΜΠΕ) 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή