Βουλγαρία: Εντάσεις στο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Χαρμανλί

Βουλγαρία: Εντάσεις στο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο Χαρμανλί

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 300 Αφγανοί μετανάστες διαδήλωσαν το πρωί της Δευτέρας στο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Βουλγαρίας με αίτημα να τους επιτραπεί να συνεχίσουν τον δρόμο τους προς τη δυτική Ευρώπη, όπως ανέφερε μία μη κυβερνητική οργάνωση, που δραστηριοποιείται στη χώρα.

«Διαμαρτύρονται γιατί κρατούνται στη Βουλγαρία παρά τη θέλησή τους και ζητούν να φύγουν για τη Σερβία και από εκεί για τη δυτική Ευρώπη», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Επιτροπή του Ελσίνκι, Ιλιάνα Σάνοβα.

Όπως διευκρίνισε η ίδια,  η διαμαρτυρία έλαβε χώρα στο κέντρο του Χαρμανλί, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν εντάσεις.

Υπογράμμισε, ωστόσο ότι οι μετανάστες διαμαρτύρονται μόνο για «τις συνθήκες διαβίωσης».

Το κέντρο του Χαρμανλί, το μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στη Βουλγαρία, στεγάζονται σήμερα 3.800 άτομα. Εξ αυτών, πάνω από τα μισά είναι αφγανικής καταγωγής.

Η Σόφια σχεδιάζει την κατασκευή τριών νέων καταυλισμών κοντά στα σύνορά της με την Τουρκία για να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών, ανακοίνωσε την Παρασκευή, η υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσαρόβα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή