Η «απάντηση» Μουζάλα για τις περί τα οικονομικά κατηγορίες Βουδούρη

Η «απάντηση» Μουζάλα για τις περί τα οικονομικά κατηγορίες Βουδούρη

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με φράσεις όπως «δεν υπάρχουν σκιές», «δεν θα πω τίποτε άλλο, έχουμε με σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε», και «δεν θα απαντάω στον καθένα», ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για το μεταναστευτικό Ν.Μουζάλας «απάντησε» στην επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τις περί τα οικονομικά καταγγελίες με τις οποίες συνόδευσε την παραίτησή του προσφάτως, ο κ. Οδ. Βουδούρης, πρώην γ.γ. του κ. Μουζάλα.

«Δεν θα φέρω εγώ την αθωότητά μου. Εσείς θα φέρετε την ενοχή μου», περιορίστηκε να τονίσει.

«Στη θέση σας θα είχα συγκαλέσει αμέσως έκτακτη συνέντευξη Τύπου» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ.Γεωργιάδης επικρίνοντας τον αναπληρωτή υπουργό για τη στάση του αυτή.

«Τί γίνεται με την διαχείριση και τις καταγγελίες;» αναρωτήθηκε νωρίτερα ο πρώτος επερωτών κ. Γ. Κουμουτσάκος και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Στο προσφυγικό, κάθε μέρα που περνά εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι το πρόταγμα του ανθρωπισμού που προέβαλε η κυβέρνηση, σε πολλές περιπτώσεις έκρυβε σχέδιο, πρακτικές και πράξεις πλουτισμού. Ο ανθρωπισμός ήταν το προκάλυμμα. Ο πλουτισμός ήταν ο στόχος. Χρειαζόμαστε λοιπόν σαφείς απαντήσεις. Μια προς μια. Όχι ευχολόγια και εξωραϊσμούς. Οι διαλέξεις τελείωσαν. Έχει έρθει η ώρα των απαντήσεων».

«Είμαι απογοητευμένος», «έχω κουραστεί με όλο τα ίδια και τα ίδια», είπε σε άλλα σημεία της πρωτολογίας και της δευτερολογίας του ο κ. Μουζάλας, αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται, μίλησε για ατεκμηρίωτες γενικότητες όσον αφορά τα περί οικονομικών καταγγελθέντα, και παρουσίασε σειρά εγγράφων μέσω των οποίων, όπως υποστήριξε, καταδεικνύεται πως όλα έγιναν σωστά και με διαφάνεια.

Τέλος, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση τοποθέτησε παρατηρητή σε ένα camp, πρόσωπο το οποίο έχει συλληφθεί με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών-προσφύγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή