Πακιστάν: Τουλάχιστον 59 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας

Πακιστάν: Τουλάχιστον 59 νεκροί από τρομοκρατική επίθεση σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 59 είναι οι νεκροί και 117 οι τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε αργά τη Δευτέρα, σε κέντρο εκπαίδευσης της αστυνομίας, στην νοτιοδυτική πόλη Κέτα του Πακιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές, νοσοκομειακές πηγές δηλώνουν ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε, μετά τον εντοπισμό πτωμάτων εντός του κέντρου εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση των δυνάμεων ασφαλείας ότι η στρατιωτική επιχείρησης κατά των τρομοκρατών ολοκληρώθηκε.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μιρ Σαρφαράζ Μπουγκτί, υπουργός Εσωτερικών της περιφέρειας του Μπαλουχιστάν, της οποίας η Κέτα είναι πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε νωρίς το πρωί της Τρίτης ότι τουλάχιστον πέντε ή έξι οπλοφόροι είχαν επιτεθεί σε ξενώνα όπου διέμεναν εκπαιδευόμενοι.

«Μέχρι τώρα έχουμε τουλάχιστον 20 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες», είπε νωρίτερα σε ειδησειογραφικά μέσα ο υπουργός, «μεταξύ των και ένας λοχαγός».

Η επιχείρηση των σωμάτων ασφαλείας στο κέντρο κράτησε πέντε ώρες.

Προς το παρόν, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή