Στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου η υποδοχή Πάιατ

Στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου η υποδοχή Πάιατ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ναυαρχίδα του 6ου στόλου «USS Mount Whitney» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η επίσημη τελετή υποδοχής του νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζόφρεϊ Πάιατ. Το πλοίο, το οποίο αποτελεί το κινητό στρατηγείο του 6ου στόλου, όταν αυτός βρίσκεται σε επιχειρησιακή ανάπτυξη, άφησε το πόστο του στη Μαύρη Θάλασσα και πέρασε τον Βόσπορο χθες, προκειμένου να αγκυροβολήσει στον Πειραιά.

Η συγκυρία στην οποία ο κ. Πάιατ αναλαμβάνει το πόστο του πρέσβη στην Αθήνα κρύβει αρκετές προκλήσεις και ευκαιρίες και για τις δύο χώρες. Κατ’ αρχάς εντός του επόμενου, κιόλας, μήνα αναμένεται η επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ στην Αθήνα. Κυρίως όμως η Ελλάδα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, φαίνεται να αποκτά εκ νέου για την Ουάσιγκτον αυξανόμενη σημασία. Ο κ. Πάιατ θεωρείται έμπειρος διπλωμάτης, άλλωστε στο αμέσως προηγούμενο πόστο του, στο Κίεβο, εκλήθη να χειριστεί την ουκρανική κρίση και τις πολλαπλές επιπτώσεις της.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από την αναμενόμενη επίσκεψη του κ. Ομπάμα, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές ανταλλαγές επισκέψεων σε πολιτικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο. Ο κ. Πάιατ, νωρίτερα χθες το πρωί, μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο ώστε, κατά την εθιμοτυπία, να υποβάλει τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο. Στη χθεσινή τελετή στην οποία ήταν παρόντες ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς και ο γ.γ. της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γ. Γεννηματάς, υπέβαλαν, επίσης, τα διαπιστευτήριά τους οι νέοι πρέσβεις, της Τουρκίας (Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ), του Πακιστάν και της Τυνησίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή