Kινητικότητα εκ νέου στην Κεντροαριστερά

Kινητικότητα εκ νέου στην Κεντροαριστερά

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες διεργασίες στον χώρο του Κέντρου και της Kεντροαριστεράς βρίσκονται και πάλι σε εξέλιξη, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται τις τελευταίες ημέρες αλλά και βολιδοσκοπικές συναντήσεις που μένουν μακριά από τη δημοσιότητα, χωρίς ωστόσο κανείς να είναι και πάλι σίγουρος αν θα τελεσφορήσουν. Το ενδιαφέρον εν προκειμένω είναι ότι σε αρκετές από τις εν λόγω διεργασίες η λύση πλέον αναζητείται μέσω της αυτοδιάλυσης του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, δηλαδή με την εξ υπαρχής δημιουργία ενός νέου κόμματος, καθώς από πολλά στελέχη του χώρου θεωρείται πλέον αδύνατον να βρεθεί οποιοσδήποτε κοινός βηματισμός των κ.κ. Στ. Θεοδωράκη και Φώφης Γεννηματά, ύστερα από το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκαν οι μεταξύ τους συζητήσεις.

Μια τέτοια λύση έχει ενδιαφέρον ότι «φωτογράφισε» χθες ο κ. Γιάννης Δατσέρης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν ο βασικός εκπρόσωπος της κ. Φώφης Γεννηματά στην επιτροπή διαλόγου ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού. Σε εκδήλωση στην οποία παρέστη και ο βουλευτής του Ποταμιού Κων. Μπαργιώτας, ο κ. Δατσέρης όχι μόνον μίλησε για την ανάγκη ενός νέου ενιαίου κόμματος της Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά κράτησε σαφείς αποστάσεις από την κ. Γεννηματά. Αφού χαρακτήρισε «ιστορικό λάθος» το πρόσφατο ναυάγιο ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού, το απέδωσε «στη δυσκολία προσαρμογής των ηγεσιών στις σύνθετες απαιτήσεις μιας ισχυρής πολιτικής δύναμης εξουσίας», προσθέτοντας μάλιστα τη φράση «μικροί αρχηγοί σε μεγάλες παρατάξεις υπήρξαν και θα υπάρξουν, μεγάλοι ηγέτες σε μικρά κόμματα δεν περιγράφονται».

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν τους κ.κ. Γ.Φλωρίδη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Ραγκούση και Αννα Διαμαντοπούλου να έχουν εκ νέου κινητοποιηθεί διερευνώντας το ενδεχόμενο πρωτοβουλίας για τη δημιουργία ενός νέου σχήματος το οποίο, όπως λέγεται, αν ελάμβανε τη στήριξη μιας ομάδας 100 ανθρώπων του χώρου, θα μπορούσε να απολήξει στην εκλογή της ηγεσίας του από τη βάση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει εμμέσως ο κ. Στ. Θεοδωράκης (παρέστη σε εκδήλωση με την Αννα Διαμαντοπούλου, τη Νίκη Κεραμέως και τον Γ. Παγουλάτο επ’ αφορμή του νέου βιβλίου του κ. Θαν. Διαμαντόπουλου), υπενθυμίζοντας ότι εκείνος είναι που πρώτος έκανε την πρόταση (και στους προαναφερθέντες υπουργούς), καλώντας τους να συμπαραταχθούν μαζί του και να συμφωνήσουν όλοι μαζί τα επόμενα βήματα για τη μετεξέλιξη του Ποταμιού σε ένα νέο, ευρύτερο πολιτικό σχήμα το οποίο θα εκλέξει τον αρχηγό του από τους πολίτες.

Οσοι πάντως παρακολουθούν και τις νέες αυτές διεργασίες κρατούν πολύ μικρό καλάθι για το ενδεχόμενο συνένωσης του χώρου με όλα αυτά τα πρόσωπα σε κοινή στέγη. Σημειώνεται ότι την πολιτική του ενεργοποίηση φαίνεται να απεργάζεται εκ νέου και ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή