Αποκηρύσσει τις διαχωριστικές γραμμές ο Μητσοτάκης

Αποκηρύσσει τις διαχωριστικές γραμμές ο Μητσοτάκης

3' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς – Κέντρου – Δεξιάς τέλος. Η μόνη διαχωριστική γραμμή είναι μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας, λαϊκισμού και ψέματος. Μέσα απ’ αυτήν, εξάλλου, όπως υπενόησε από την Ελευσίνα ο Κυρ. Μητσοτάκης, περνούν όχι μόνο μια πρωτιά της Ν.Δ., αλλά και η διεύρυνσή της μέσω της προσέλκυσης της κρίσιμης εκλογικής μάζας των λαϊκών στρωμάτων.

«Οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια. Εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε» υπογράμμισε ακόμη ο πρόεδρος της Ν.Δ. ενώπιον φορέων της Ελευσίνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέγραψε ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου στις λαϊκές συνοικίες της δυτικής Αθήνας – δεν είναι περισσότερο φιλολαϊκός από τη συντηρητική παράταξη μόνο και μόνο επειδή διεκδικεί τον τίτλο. Πολύ περισσότερο που, όπως επισημαίνουν στην Πειραιώς, έχει χάσει πλέον το «τεκμήριο της αθωότητας», αφού το «φιλολαϊκό» κρίνεται καθημερινά σε επίπεδο πραγματικότητας και αποτελεσματικότητας. Και σε αυτά, συνεχίζουν, η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μόνο αδιέξοδα.

Η Ελευσίνα ήταν ακόμη ένας σταθμός του κ. Μητσοτάκη στην επιχείρηση «γοητείας» των λαϊκών στρωμάτων που επιχειρεί η Πειραιώς στον δρόμο για την αυτοδυναμία. Αυτή, όμως, όπως φάνηκε και από τη δημοσκόπηση της Prorata που καταγράφει αύξηση της εκλογικής επιρροής της Ν.Δ. και μαζική αποχώρηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ, περνά και από την προσέλκυση των συγκεκριμένων απογοητευμένων ψηφοφόρων. Είχαν, εξάλλου, προηγηθεί περιοδείες του κ. Μητσοτάκη στο Λαύριο, στο Μενίδι, στο Περιστέρι, στο Πέραμα, καθώς και η στρατηγική απόφαση το νέο αρχηγείο της Ν.Δ. να μεταφερθεί στο «λαϊκό» Μοσχάτο αντί του κέντρου της Αθήνας ή της λεωφόρου Κηφισίας. Η αποστροφή του λόγου του προέδρου της Ν.Δ. ότι «δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση του καθενός, στόχος μας δεν είναι να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε», είναι ενδεικτική της προσπάθειας να εμπιστευθούν τη «νέα Ν.Δ.» μέρη του εκλογικού σώματος που της είχαν γυρίσει την πλάτη. Στην επόμενη φάση υλοποίησης της γαλάζιας στρατηγικής στόχος πέραν της διακηρυχθείσας διεύρυνσης –«πιλότο» για την οποία αποτελούν τόσο το «άνοιγμα» της νέας ΟΝΝΕΔ σε ανθρώπους που δεν είχαν μέχρι σήμερα σχέση με τη Ν.Δ. όσο και οι υποψηφιότητες (έχουν ξεπεράσει τις 700) στη διαδικτυακή πλατφόρμα για το νέο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών– είναι να έρθουν πιο κοντά στη Ν.Δ. οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωνε στενός του συνεργάτης, «θα συνεχίσει να προτάσσει τον προγραμματικό λόγο» έναντι της ακραίας ρητορικής και της «τεχνητής πόλωσης» –σύμφωνα με έκφραση του κ. Μητσοτάκη– που επιχειρεί να δημιουργήσει ο Αλ. Τσίπρας.

Χθες, η Πειραιώς διά στόματος Μάκη Βορίδη κάλεσε τους κ. Παρασκευόπουλο και Παπαγγελόπουλο να τοποθετηθούν για το «δημοκρατικό ήθος» του Λευτέρη Κρέτσου με αφορμή τη δήλωσή του ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές. Στο Μοσχάτο δεν σχολίαζαν, πάντως, τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. (σε κομματική εκδήλωση στη Χίο) που προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. «Σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν πας, όταν πεις ότι είσαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα γίνεται ακριβώς το αντίθετο», σημείωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο η μεν Κουμουνδούρου κατηγόρησε για «ακροδεξιό παραλήρημα», ο δε Περισσός για «αντικομμουνιστικό παραλήρημα».

Ερώτηση 36 βουλευτών της Ν.Δ. για τον Αρτ. Αρτεμίου

Συνέχεια στο θέμα με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμιο Αρτεμίου, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα εξωχώριων εταιρειών και ο οποίος φέρεται, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που συνοδεύεται από σχετική φωτογραφία, να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου στις 10 Οκτωβρίου, λίγο πριν οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή, δίνει η Ν.Δ. λίγες ώρες αφότου με σχετικές ανακοινώσεις κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί. Με ερώτηση που κατέθεσαν 36 βουλευτές της Ν.Δ. –δεν την υπογράφει, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης– προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ν. Παππά και Ν. Παρασκευόπουλο, οι γαλάζιοι βουλευτές υποστηρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας «επιμένει να κρύβει τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από την κυπριακή εταιρεία που είναι μέτοχος της “Αυγής”», θυμίζουν ότι το όνομα του Kύπριου δικηγόρου περιλαμβάνεται στα Panama Papers και ζητούν να μάθουν αν όντως ο κ. Αρτεμίου είχε συναντήσεις στο Μαξίμου, τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε και το αντικείμενο συζήτησης. Η Πειραιώς δεν σκοπεύει να «κατεβάσει» το θέμα, ειδικά όσο το Μαξίμου εξακολουθεί να σιωπά απέναντι στις κατηγορίες. Στελέχη της σχολίαζαν μάλιστα ότι αν ο κ. Αρτεμίου πράγματι ενδιαφερόταν για επενδύσεις, δεν θα έκανε ραντεβού στο Μαξίμου, αλλά σε κάποιο από τα παραγωγικά υπουργεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή