Σύντομα (25/10/16)

3' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 2,7% του τζίρου στην κλωστοϋφαντουργία

Θετική πορεία κατέγραψε ο κλάδος κλωστοϋφαντουργίας το α΄ εξάμηνο 2016, ενώ αντίθετα πτώση παρουσίασε ο κλάδος της ένδυσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), ο κύκλος εργασιών στον κλάδο ένδυσης κατέγραψε πτώση 0,6%, ενώ στην κλωστοϋφαντουργία σημειώθηκε αύξηση κατά 2,7% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οι λιανικές πωλήσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία και η Αγγλία, σημείωσαν πτώση, όπως επίσης στο Βέλγιο και στη Φινλανδία, ενώ στάσιμες παρέμειναν στη Δανία και στην Ολλανδία. Η απασχόληση σημείωσε σημαντική αύξηση κατά 4,3% στην κλωστοϋφαντουργία, απεικονίζοντας την καλή πορεία του κλάδου. Επίσης και η ένδυση κατέγραψε μικρή αύξηση κατά 0,7% για δεύτερη συνεχιζόμενη χρονιά, γεγονός που καταγράφει τη σταθεροποίηση του τομέα. Οσον αφορά το εξωτερικό εμπόριο, αύξηση κατέγραψαν τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές.

Citizenpass: εφαρμογή για εύκολη στάθμευση στην Αθήνα

Η ΔΑΕΜ Α.Ε. σε συνεργασία με τη Warply λανσάρει το Citizenpass, τη νέα εφαρμογή για εύκολη και γρήγορη στάθμευση στην πόλη της Αθήνας. Το Citizenpass αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο, που έρχεται να αναβαθμίσει τη σχέση του πολίτη με τον δήμο και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για το πρώτο ψηφιακό πορτοφόλι Δήμου, όπου ο χρήστης μπορεί να «φορτώσει» χρήματα και στη συνέχεια να προαγοράσει για μελλοντική χρήση του στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων. Το Citizenpass χρησιμοποιεί το WarplyPay με διασύνδεση με την Εθνική Τράπεζα για την εκκαθάριση των πληρωμών, με κάρτες Mastercard και Visa όλων των τραπεζών, ενώ η ασφάλεια των συναλλαγών διασφαλίζεται από τις υψηλότερες διεθνείς πιστοποιήσεις. Το Citizenpass έχει σχεδιαστεί και διακρίνεται για την ευκολία που προσφέρει στη χρήση, καθώς μέσα από την εφαρμογή ο χρήστης εντοπίζει με ακρίβεια τη θέση του οχήματός του (GPS λειτουργία) στις ζώνες ελεγχόμενης στάθμευσης του Δήμου Αθηναίων και αγοράζει στη στιγμή τον χρόνο στάθμευσης που επιθυμεί. Για δωρεάν λήψη της εφαρμογής σε Android και iOS και περισσότερες πληροφορίες http://www.citizenpass.gr/.

To πρωί της 25ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των μετόχων των «Σωληνουργείων Κορίνθου» και της «Ελληνικά Καλώδια», με σκοπό να εγκριθούν οι συγχωνεύσεις των δύο εισηγμένων θυγατρικών του ομίλου Viohalco από τη βελγική εταιρεία Cenergy Holdings, επίσης θυγατρική του ομίλου Viohalco. Nα αναφέρουμε ότι οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής μετοχών έχουν ορισθεί ως εξής: για την «Ελληνικά Καλώδια» οι μέτοχοι θα ανταλλάξουν 0,447906797228002 μετοχές της με μία νέα μετοχή της Cenergy Holdings και για τη «Σωληνουργεία Κορίνθου» η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής μετοχών ορίζεται σε 1:1, δηλαδή προτείνεται οι μέτοχοι της «Σωληνουργεία Κορίνθου» να ανταλλάξουν 1 μετοχή της με μία νέα μετοχή της Cenergy Holdings.

Συναντήσεις στην έκθεση IMEXAmerica

Ταξίδι στο Λας Βέγκας πραγματοποίησε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά προκειμένου να συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση τουρισμού IMEXAmerica 2016. Στο πλαίσιο του ταξιδιού της στο Λας Βέγκας η αν. υπουργός συνάντησε Αμερικανούς πολιτικούς εκπροσώπους και θεσμικούς παράγοντες στους οποίους ανέφερε την προτεραιότητα που έχει δώσει το υπουργείο στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ. Σύμφωνα με την κ. Κουντουρά, στις συναντήσεις της συζήτησε τις προοπτικές για την περαιτέρω ενίσχυση των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων.

Αγωγή στο ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε ο οργανισμός Mideast

Μια περίεργη υπόθεση με επιχειρηματικές και πολιτικές προεκτάσεις έφερε στη δημοσιότητα ο ταξιδιωτικός οργανισμός Mideast, ο οποίος κατέθεσε αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ο Ελληνας πρέσβης στη Τεχεράνη δεν εξέδιδε βίζες σε πελάτες του.

Ο οργανισμός σημειώνει ότι ο πρέσβης έχει στενή σχέση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι πριν καταθέσει την αγωγή προσπάθησε να ενημερώσει χωρίς επιτυχία για το θέμα αυτό το πρωθυπουργικό γραφείο έως τους υπουργούς Επικρατείας, Εξωτερικών κ.ά. Επίσης, ο Οργανισμός επισημαίνει ότι ο πρέσβης επιχείρησε τον περασμένο Φεβρουάριο να αποτρέψει τη διοργάνωση εκδήλωσης της Mideast σε συγκεκριμένο χώρο στην Τεχεράνη. Η εκδήλωση, συμπληρώνει, πραγματοποιήθηκε με παρέμβαση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά η οποία και συμμετείχε σε αυτήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή