Μαξίμου: Μάχη της ΝΔ για τα κεκτημένα ενός χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου

Μαξίμου: Μάχη της ΝΔ για τα κεκτημένα ενός χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε, και αφορούν κάθε φορά τα κρίσιμα προβλήματα, σημειώνουν πηγές της κυβέρνησης, για να τονίσουν ότι πάνω σε αυτές τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές «η ΝΔ διεξάγει απεγνωσμένη μάχη προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει».

Ειδικότερα, οι πηγές της κυβέρνησης σχολιάζουν ότι «την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές Αριστεράς – Δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα,  εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς».  

Σημειώνουν ότι «διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε», «και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος». Κατόπιν αυτών, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν.

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν.  

– Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες.  

«Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα», σημειώνουν οι πηγές της κυβέρνησης, και καταλήγουν: «Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή