Βίτσας: Η Ελλάδα δεν συζητά σε κανένα τραπέζι τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Βίτσας: Η Ελλάδα δεν συζητά σε κανένα τραπέζι τα κυριαρχικά της δικαιώματα

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσοι χρησιμοποιούν αλυτρωτικές κορώνες να αποφεύγουν την Ελλάδα, συνέστησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν.

Ο Δ. Βίτσας μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής και τόνισε ότι «γνωρίζουμε τα δίκαιά μας. Δεν τα βάζουμε σε κανένα τραπέζι διαπραγμάτευσης, δεν τα συζητάμε καν. Καλούμε τους πάντες όταν εκδηλώνουν αλυτρωτικές ή άλλες κορώνες είτε για εσωτερική είτε για εξωτερική χρήση να αποφεύγουν αναφορές στην Ελλάδα».

«Η Ελλάδα ως κυρίαρχο κράτος δεν διεκδικεί τίποτα από κανέναν ούτε συζητάει σε κάθε περίπτωση περί τέτοιων ζητημάτων που αφορούν την κυριαρχία της», πρόσθεσε.

«Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις. Ως προς τι αυτή η αιφνίδια τουρκική προκλητικότητα με τον κ. Ερντογάν να αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάνης. Ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ότι πρέπει να κάνει για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας», είχε σημειώσει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή